Google Partner

Online marketing

Marketing pre dopravné firmy

Marketing pre dopravné firmy

Ako člen dopravnej a logistickej spoločnosti si vaša práca môže vyžadovať, aby ste jazdili po celej krajine. To nepochybne zahŕňa niekoľko veľmi dlhých úsekov na ceste.

Čo urobíte na tých dlhých jazdách, keď hľadáte miesto, kde by ste sa zastavili na obed, a pri najbližšom výjazde vidíte billboard s reklamou na vašu obľúbenú reštauráciu? Asi sa tam zastavíte na jedenie, však?


Rovnaký princíp funguje aj online. Keď používatelia prehliadajú internet, často narážajú na marketingové materiály, ktoré im poskytujú presne to, čo hľadajú – a konečným výsledkom je často to, že nakupujú od danej spoločnosti.

Ako to teda môžete využiť pre marketing vašej vlastnej logistickej spoločnosti? Nižšie si prejdeme zoznam stratégií, ktoré môžete použiť na zvládnutie digitálneho marketingu pre dopravné a logistické spoločnosti.

Čítajte ďalej a dozviete sa viac. Potom zvážte partnerstvo s tímom ROI index s odborníkmi pre naše služby digitálneho marketingu . Zavolajte nám na  číslo 0908 771 673  alebo  nás kontaktujte online  a začnite ešte dnes!

6 marketingových stratégií logistických spoločností

Existuje niekoľko stratégií, ktoré môžete použiť na optimalizáciu marketingu vašej logistickej spoločnosti online. Niektoré zahŕňajú používanie platených reklám, zatiaľ čo iné sú o využívaní organickej návštevnosti – všetky však slúžia na pritiahnutie používateľov na vaše stránky a ich premenu na zákazníkov.

Tu je šesť hviezdnych stratégií na použitie v digitálnom marketingu pre marketing logistických spoločností!

  1. Optimalizácia pre vyhľadávače (SEO)

Optimalizácia pre vyhľadávače (SEO)  je stratégia, ktorá zahŕňa optimalizáciu vášho webového obsahu tak, aby sa umiestnil vo výsledkoch vyhľadávania Google. Myšlienka je, že keď používatelia hľadajú niečo súvisiace s tým, čo máte na svojom webe, môžu nájsť vašu stránku vo výsledkoch vyhľadávania a navštíviť váš web.

Kľúčom k SEO je uspokojiť všetky  hodnotiace algoritmy Google . V prvom rade to znamená zacielenie na  relevantné kľúčové slová  vo vašom obsahu. Ak máte stránku o tom, čo je logistika, mohli by ste zacieliť na kľúčové slovo „čo je logistika“ a dúfajme, že sa vaša stránka umiestni v tomto vyhľadávaní.

Medzi ďalšie SEO taktiky patria:

  1. Zber kvalifikovaných spätných odkazov
  2. Používanie interných odkazov  na vašej stránke
  3. Používanie HTTPS
  4. Optimalizácia obrázkov
  5. Nastavenie firemného profilu Google

A viac!

S úspešnou kampaňou SEO môžete priniesť obrovské množstvo návštevnosti stránok od spoločnosti Google.

  1. Reklama s platbou za kliknutie (PPC).

Organické výsledky nie sú jediným spôsobom, ako osloviť používateľov prostredníctvom výsledkov vyhľadávania Google. Môžete si tiež nastaviť  inzerciu s platbou za kliknutie (PPC) a spúšťať reklamy úplne hore na stránkach s  výsledkami vyhľadávacích nástrojov (SERP) Google 

Na spustenie PPC kampane môžete použiť  Google Ads . Tu môžete nastaviť svoje reklamy a cenovú ponuku pre konkrétne kľúčové slová, na ktoré chcete zacieliť. Vždy, keď niekto vyhľadá kľúčové slovo, Google zobrazí reklamy na základe:

Suma ponuky

skóre kvality  (hodnotenie celkovej kvality reklamy spoločnosťou Google)

S  optimálnou stratégiou ponúkania cien  a dostatočne vysokým skóre kvality môžete dosiahnuť, aby sa vaša reklama zobrazovala pri všetkých správnych vyhľadávaniach, a dúfajme, že v tomto procese porazíte svojich konkurentov. Najlepšie na tom je, že za svoje reklamy musíte platiť len vtedy, keď na ne ľudia kliknú!

  1. Marketing na sociálnych sieťach

Vedeli ste, že priemerný používateľ trávi  28 % svojho času na internete  na sociálnych sieťach? To znamená, že platformy ako  Facebook, LinkedIn a  Twitter  sú hlavnými príležitosťami na oslovenie nového publika, takže sa nebojte s nimi tak aj zaobchádzať.

Môžete začať vytvorením účtu na sociálnych sieťach pre svoju firmu a uverejňovaním pútavého obsahu, ako sú  infografiky  alebo  videá. Keď priťahujete názory a sledovateľov, môžete pozornosť použiť na pritiahnutie ľudí na vašu stránku.

Môžete tiež využiť  platenú reklamu na sociálnych sieťach, ktorá vám umožní umiestniť reklamy priamo do informačných kanálov používateľov sociálnych médií. Tieto reklamy vám zvyčajne umožňujú zacieliť na konkrétne demografické skupiny a miesta, čím sa zabezpečí najrelevantnejšie možné publikum.

Prostredníctvom kombinácie organických príspevkov a platených reklám majú sociálne médiá potenciál stať sa neuveriteľne efektívnou stratégiou.

  1. Web dizajn a vývoj

V konečnom dôsledku je takmer celý váš online marketing určený na to, aby priviedol používateľov späť na jedno miesto: na vašu webovú stránku. Takže, aby bolo čokoľvek z toho účinné, vaša stránka musí mať pútavý  webový dizajn.

Mať dobrý webový dizajn znamená mať web, ktorý je intuitívny, funkčný a vizuálne príťažlivý. Tu sú niektoré z najlepších taktík, ako priniesť tieto vlastnosti na váš web:

  1. Upravte svoju stránku tak, aby bola vhodná pre mobilné zariadenia
  2. Optimalizujte rýchlosť svojej stránky
  3. Zjednodušte si navigáciu
  4. Použite dostatok textového priestoru
  5. Vizuálne označte svoju stránku

A viac!

Stránka, ktorá nespĺňa tieto požiadavky, pravdepodobne skončí s výrazne vysokou  mierou odchodov, čo znamená, že mnohí z jej návštevníkov krátko po príchode na stránku stlačia tlačidlo „späť“.

Keď však vaša stránka uspokojí potreby a očakávania vášho publika, bude mať tendenciu zostať dlhšie a môže skončiť konverziou.

  1. Content marketing

Ďalšou hodnotnou stratégiou marketingu v oblasti dopravy je marketing  obsahu, ktorý zahŕňa vytváranie informatívneho webového obsahu, ktorý má prilákať používateľov na vašu stránku. Obsah, ktorý vytvoríte, môže byť napísaný, napríklad  blogové príspevky, alebo to môže byť nejaká forma multimédií, napríklad  video.

Bez ohľadu na formát musí váš webový obsah poskytovať používateľom cenné informácie. Tieto informácie môžu byť o vašej firme alebo celkovo o vašom odvetví, no v každom prípade by ste mali každý kus postaviť na konkrétnom kľúčovom slove.

Uistite sa, že váš obsah sa vždy zhoduje  so zámerom vyhľadávania používateľa  – teda dôvodom, prečo ho používatelia vyhľadávali na prvom mieste. Ak napíšete stránku zameranú na to, „čo robia dopravné spoločnosti“, stránka by mala v skutočnosti riešiť túto otázku, a nie len hovoriť o vašich službách.

Ak nepíšete za účelom vyhľadávania, používatelia rýchlo zistia, že stránka pre nich nemá žiadnu hodnotu a odídu. Keď to urobí dostatočný počet ľudí, Google to zachytí a zaradí vás nižšie vo výsledkoch vyhľadávania.

  1. Email marketing

Poslednou stratégiou na našom zozname je  e-mailový marketing , ktorý je najúčinnejší, keď sa používa ako remarketingová stratégia. Remarketing  je, keď zacielite na ľudí, ktorí už v minulosti navštívili váš web a presne to robí e-mailový marketing.

Zoznam e-mailov si môžete  zostaviť  pomocou  e-mailových formulárov  na svojej webovej stránke a povzbudiť ľudí, aby zadali svoje adresy výmenou za odber bulletinu alebo špeciálnych zliav. Keď sa ľudia prihlásia na odber, môžete im začať posielať svoje e-maily a doručovať marketing priamo do ich doručenej pošty.

Keď to urobíte, uistite sa, že ľuďom posielate to, na čo sa prihlásili – inak sa z odberu odhlásia. Pokiaľ však poskytujete to, na čo sa prihlásili, e-mailový marketing je vysoko efektívna stratégia – najmä preto, že používatelia sa doň zaregistrujú dobrovoľne!

ROI index pozná digitálny marketing pre dopravné a logistické spoločnosti.

Ste pripravení začať uplatňovať stratégie na tomto zozname, ale potrebujete pomocnú ruku? ROI index vám kryje chrbát! S viac ako 18-ročnými skúsenosťami s digitálnym marketingom vieme, čo je potrebné na optimalizáciu marketingovej kampane vašej spoločnosti.

S našimi  službami digitálneho marketingu môžete získať pomoc pri optimalizácii marketingu pre akúkoľvek marketingovú stratégiu v oblasti dopravy zo zoznamu vyššie. Dostanete tiež špecializovaného zástupcu účtu, ktorý vás bude informovať o všetkom, čo pre vás robíme.

Ak chcete začať s nami, zavolajte nám na číslo  0908 771 673  alebo  nás kontaktujte online  ešte dnes!