Google Partner

Online marketing

Marketing pre salóny v roku 2024

Ako na marketing pre salóny krásy? Internet nám ponúka množstvo možností avšak len vhodný výber reklamných kanálov nám naozaj pomôže preraziť pri súčasnej konkurencii.


 

Marketing pre salóny

Salóny sú jedným z mnohých oblastí kde je možné použiť fotodokumentáciu služieb salónov. Oku lahodiace sú vhodné na Facebook reklamy a tiež správne nastavenú Google reklamu.

Nájsť nové marketingové nápady a stratégie kaderníctva, ktoré skutočne fungujú, nie je jednoduché. Stále ich musíte úspešne vykonať. Zistenie spôsobu vykonania nie je vždy jednoduché a môže byť časovo náročné. Ako kaderník si pravdepodobne nemôžete dovoliť tráviť všetok ten čas nekonečným výskumom, preto som pre vás pripravil sprievodcu, ktorý vám pomôže s marketingom vášho kaderníctva v roku 2024, od nápadu až po realizáciu.

Budeme sa dotýkať online aj offline marketingových nápadov pre kadernícke salóny. Budú zoradené podľa ich dôležitosti a vplyvu, ale na začiatok si môžete vybrať tie, ktoré sa vám najviac páčia.

  1. Nechajte svoje kaderníctvo uviesť na Google Maps

Uvedenie vašej firmy na Mapy Google nie je nový, inovatívny marketingový nápad pre kadernícke salóny, je to nutnosť. A je to zadarmo! Ste na prvom mieste v zozname, pretože ak nie ste uvedený v Mapách Google, nemôžete ľahko zdieľať polohu svojho salónu so svojimi klientmi.

Mapy Google sú tiež najlepším spôsobom, ako prilákať zákazníkov v okolí, ktorí hľadajú online služby kaderníctva vo svojej oblasti.

Takto sa na Mapách Google zobrazujú kadernícke salóny vo Vašej blízkosti.

Možno si myslíte, že je to komplikovaný proces pridania vášho salónu na Google Maps, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché a trvá to len pár minút. A ako sme už spomínali, je to zadarmo.

Prvým krokom je teda prejsť na webovú stránku Moja firma na Googli a vytvoriť si účet. Moja firma na Googli je jednoducho miesto, kde ľudia pridávajú svoju firmu, aby sa zobrazila v Mapách Google. Vytvorte si účet, vyplňte informácie o svojej firme a požiadajte o overenie.

  1. Využite online recenzie vo svoj prospech

Recenzie pomáhajú ľuďom rozhodnúť sa, či navštíviť vašu firmu alebo nie. Je to online verzia ústneho podania.

„88 % spotrebiteľov dôveruje online recenziám rovnako ako osobným odporúčaniam.“

Pripomeňte svojim zákazníkom, aby zanechali recenziu na váš záznam kaderníctva v Mapách Google, vo vašom zázname, na vašom profile na Facebooku alebo kdekoľvek si myslíte, že vaši klienti aktívne vyhľadávajú.

Dobrý marketing v kaderníctve znamená budovanie dôvery a trvalých vzťahov s vašimi klientmi, preto na ich recenzie vždy odpovedzte láskavo. To im ukáže, že si ceníte ich názor, aj keď nie vždy pozitívny.

A pretože v takýchto situáciách nie je vždy ľahké zostať pokojný, vytvorili sme článok „Ako reagovať na negatívne recenzie o vašom kaderníctve“.

  1. Pošlite textové správy pripomenutia schôdzok

Kadernícke salóny strácajú približne 20 % svojich tržieb v dôsledku nedostavenia sa. Klienti často zabúdajú na termíny vlasov. To sa stáva. Túto mieru nezobrazenia sa však môžete znížiť na takmer 0 % odoslaním správ s pripomenutím schôdzky.

Správy s pripomienkou schôdzok môžete odosielať tak, že ich napíšete manuálne z telefónu, alebo ich môžete odoslať cez Facebook Messenger, ideálne je prepojiť to cez rezervačný systém, ktorý najlepšie pripomenie schôdzky pre zákazníkov kaderníctva a salónov. Najlepšie na tom je, že je zadarmo a ľahko sa používa.

Vaša marketingová stratégia kaderníctva si vyžaduje pripomenutie schôdzok, pretože aj keď odvediete úžasnú prácu pri propagácii svojho kaderníckeho salónu a prilákate nových klientov, stále stratíte približne 20 % svojich stretnutí. Takže zníženie miery neúčasti je kľúčové, ak chcete zvýšiť svoje zisky.

„Znížili neúčasti na menej ako 1 % – z približne 15 % – od prvého použitia.“

  1. Ponúknite pohodlnú rezerváciu, ako je napríklad online rezervačná stránka

Toto je všetko. Najlepší marketingový nápad pre kadernícke salóny. Alebo aspoň náš obľúbený: nastavenie online rezervačného systému pre vaše kaderníctvo.

Existuje mnoho dôvodov, prečo je online rezervačná stránka skvelá. Môže vám to pomôcť získať viac termínov od existujúcich klientov, pretože všetci milujeme možnosť rezervovať si termíny sami. Online rezervácia vám však môže pomôcť prilákať nových klientov jednoduchým zdieľaním vašej rezervačnej stránky na vašich kanáloch sociálnych médií.

Nastavenie online rezervačného systému pre vaše kaderníctvo je jednoduchšie, ako by ste si mysleli a všetko, čo potrebujete, je mobilný telefón. Takto by mohla vyzerať vaša stránka online rezervácie. Nastavenie mojej online rezervačnej stránky, o ktorej sme už hovorili, nám trvalo menej ako 30 minút.

Môžete pridať názov svojho kaderníctva, logo, služby a ceny, otváraciu dobu a obrázok podľa vlastného výberu.

Aktivujte si tlačidlo „Rezervovať teraz“ na Facebooku a Instagrame.

Ak sa chcete dozvedieť viac, vytvorili sme podrobného sprievodcu, ako nastaviť online rezerváciu pre vašu firmu. Nezabudnite tiež aktivovať tlačidlo „Rezervovať“ na sociálnych sieťach. Nedávno sme sa stali partnermi Facebooku a Instagramu a teraz si môžete jednoducho rezervovať stretnutia vo svojom kalendári prostredníctvom sociálnych médií.

  1. Zaujmite svojimi profilmi na Facebooku a Instagrame

Bez sociálnych médií neexistuje marketingová stratégia kaderníctva. Klienti očakávajú, že zákazníci kaderníctva nájdu obrázky vašej práce na vašich stránkach sociálnych médií. Berte to ako svoje vzácne online portfólio.

Dobrá časť je, že uverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach je bezplatné a jednoduché. Nie až tak skvelá časť je, že zapojenie vašich sledovateľov a vytvorenie nejakého rozruchu môže byť dosť časovo náročné.

Marketing sociálnych médií pre kadernícke salóny si zaslúži celý samostatný článok, ktorý skutočne pomôže zlepšiť vaše zručnosti v oblasti sociálnych médií.

  1. Vytvorte modernú webovú stránku pre vaše kaderníctvo

Viem, čo si myslíte: „V skutočnosti nepotrebujem webovú stránku; Mám Facebook a Instagram." A svojím spôsobom je to správne. Ale mať webovú stránku má svoje výhody.

Môžete predviesť svoje portfólio a ukázať len svoju najlepšiu prácu. Sociálne médiá sú skvelé na prezentáciu vašej práce, ale niektoré staršie obrázky majú tendenciu časom pochovať nové. A možno budete chcieť, aby ľudia videli vašu obľúbenú prácu, keď sa rozhodujú, či si dohodnúť stretnutie alebo nie.

Webová stránka pomôže vášmu kaderníckemu salónu zobraziť sa na Googli, ak ho ľudia hľadajú.

Tu je zoznam miest, kde by ste mali zobraziť aj adresu svojho webu:

Obchodné adresáre

Účty vášho salónu na Facebooku a Instagrame

Účet Google Maps (Moja firma na Googli)

Vaša online rezervačná stránka

Vizitky

Ak vaše kaderníctvo ešte nemá webovú stránku, môžete sa obrátiť na webovú agentúru. Odporúčam vám však ušetriť slušné množstvo peňazí a web si vytvoriť sami. Existuje veľa nástrojov na vytváranie stránok, ktoré sú lacné a ľahko použiteľné pre netechnických ľudí.

A keďže marketing kaderníckych salónov je predovšetkým o zapôsobení a vyniknutí, Wix je pre túto prácu dokonalým tvorcom stránok. Majú moderné šablóny webových stránok pre kadernícke salóny, ktoré sa dajú ľahko upravovať a prispôsobovať.

  1. Pošlite tipy na starostlivosť o vlasy a styling

Odosielanie následných správ s tipmi na starostlivosť o vlasy po stretnutí je jedným z najlepších marketingových nápadov kaderníkov. Je to jeden z najjednoduchších spôsobov, ako si vybudovať dôveru a lojalitu. Je ľahké nastaviť šablóny pre rôzne typy následných správ, ktoré môžete odoslať jediným kliknutím.

Príklady správ, ktoré môžete poslať po stretnutí:

Kupón alebo zľavy na ďalšie stretnutie

Tipy na starostlivosť o farbené vlasy (ako dosiahnuť, aby farba vlasov vydržala dlhšie)

Tipy na starostlivosť o odfarbené vlasy

Tipy na starostlivosť o vlasy pre suché alebo mastné vlasy

Ako sa starať o plavé vlasy

Tipy na úpravu kučeravých vlasov

Sezónne tipy na vlasy a styling

Vlasové tipy pre nevesty (môžete ich poslať po skúške svadobných vlasov)

Ako používať určité vlasové produkty (ak predávate najmä tieto produkty)

Následná správa „Ďakujem“.

  1. Poskytnite vernostné karty a programy

„Prilákať nového zákazníka je šesť až sedemkrát drahšie ako udržať si existujúceho“

Naozaj si budete chcieť udržať svojich existujúcich klientov; tvrdo ste pracovali, aby ste ich získali! Ponukou vernostného programu vo vašom kaderníctve budú vaši klienti spokojní a budú sa cítiť ocenení zakaždým, keď dostanú zľavu.

Toto je jednoduchý spôsob propagácie vášho kaderníctva, pretože všetko, čo potrebujete, sú vytlačené vernostné karty.

Všetko, čo musíte urobiť, je vytlačiť ich. Môžete si ich vytlačiť sami alebo v tlačiarni. Odporúčame tlačiareň, ale všetko závisí od vášho rozpočtu. Na konci dňa budú vaši klienti radi, že dostanú zľavu, nech sa deje čokoľvek.

  1. Ponúkajte zľavy za odporúčanie

Povýšiť sa ako kaderník môže byť niekedy vyčerpávajúce. Tak prečo nenechať svojich klientov propagovať vás a vaše kaderníctvo? Vaši klienti už o vás pravdepodobne hovoria. Takže premeňte tieto neformálne rozhovory na budúce stretnutia vo vašom kaderníckom salóne ponúknutím zľavových kariet odporúčaných priateľom.

Podobne ako pri našom predchádzajúcom marketingovom nápade kaderníctva, budete musieť svojim klientom rozdať tlačené karty. V tomto prípade by ste ich mohli navrhnúť a vytlačiť v tlačiarni.

  1. Spojte sa s inými miestnymi podnikmi

Spojte sa s ďalšími miestnymi firmami, ktoré ponúkajú služby, ktoré dopĺňajú služby vášho kaderníckeho salónu, ako sú napríklad vizážisti alebo organizátori svadieb a podujatí. Podniky súvisiace s wellness sú tiež skvelými partnermi pre kadernícke salóny.

Partnerstvom s inými miestnymi firmami rozšírite svoj dosah. Vaši partneri vás budú propagovať, rovnako ako vy ich. Vy a vaši partneri môžete dokonca vytvoriť kompletné riešenie pre určitý typ udalosti. Možno kozmetický balíček. Alebo sa môžete spojiť s vizážistkou, nechtovou umelkyňou a fotografom na svadobný balíček. Ak by ste mohli doplniť svoje služby do svadobného plánovača, určite vám prinesie veľa stretnutí.

Ďalším skvelým nápadom, ktorý vám pomôže spropagovať váš kadernícky salón, je poskytnúť kaderníctvo na módnu udalosť. Môžete sa dokonca objaviť v miestnych správach, a to je vlastne ďalší na zozname najlepších marketingových nápadov pre kadernícke salóny a stylistov.

  1. Buďte prítomný v miestnych správach

Aj keď to nie je najjednoduchší spôsob propagácie vášho kaderníckeho salónu, určite to stojí za ďalšie úsilie. Ak chcete, aby miestne noviny a komunity prezentovali váš salón, musíte zorganizovať miestnu udalosť alebo kampaň alebo sa na nej zúčastniť. Kedykoľvek je vo vašom meste móda, mali by ste sa pokúsiť spojiť a ponúknuť svoje kadernícke služby, dokonca aj zadarmo.

Skvelé na týchto typoch kampaní je, že nielen propagujete svoje kaderníctvo, ale pomáhate ľuďom a zlepšujete ich životy. Zmeniť niečí život je výnimočné.

Kampane a udalosti, vďaka ktorým by sa váš kadernícky salón mohol objaviť v miestnych správach:

Bezplatné poradenstvo v oblasti starostlivosti o vlasy a stylingu pre mladé dievčatá. Napríklad jednu sobotu v mesiaci by ste mohli naučiť mladé dievčatá všetko o úprave vlasov a poskytnúť im bezplatné, prispôsobené rady.

Kampaň ponúkajúca bezplatné strihanie a styling pre jednotlivcov s nízkymi príjmami alebo s problémami pred tým, ako sa zúčastnia pracovného pohovoru.

Kampaň ponúkajúca bezplatný účes pre nevesty s nízkymi príjmami.

Kampaň ponúkajúca bezplatné strihanie a styling v domovoch dôchodcov.

Bezplatné strihanie vlasov pre bezdomovcov a jednotlivcov s nízkymi príjmami alebo ľudí, ktorí majú problémy.

Upravte si vlasy na rôznych miestnych módnych podujatiach alebo súťažiach krásy.

Takže.. čo ďalej? Kde začať?

Nájdite si čas na zváženie toho, aké sú najlepšie marketingové nápady pre váš kadernícky salón a ako by ste sa chceli propagovať ako kaderník.

Potom vytvorte marketingový plán pre svoje kaderníctvo a pustite sa do toho. Nezabudnite byť vytrvalý. Väčšina ľudí to v prvých týždňoch vzdá, pretože očakávajú, že výsledky uvidia hneď. Byť vytrvalý je kľúčom k úspechu.

Veľa šťastia a dajte nám vedieť o vašom marketingovom úsilí alebo vašich obľúbených marketingových tipoch a trikoch.