Google Partner

Online marketing

Marketing v obchode

Marketing v obchode

8 nápadov na marketing a propagáciu pre maloobchodné predajne

Maloobchodný marketing pomáha vašej firme rozširovať dosah, spájať sa so zákazníkmi, rozvíjať vzťahy a rozprávať príbeh vašej značky. Dá sa použiť aj na odlíšenie sa od konkurencie.

Našťastie marketing nie je luxusom len pre veľké firmy s veľkými rozpočtami. Existuje veľa marketingových možností, ktoré môžu pomôcť maloobchodným spoločnostiam v každom odvetví a veľkosti osloviť ich publikum bez ohľadu na rozpočet alebo skúsenosti.

V tomto článku vysvetľujeme 8 rôznych marketingových stratégií a propagačných nápadov pre maloobchodné podniky a diskutujeme o tom, ako si vybrať, čo bude pre vás najlepšie:

  • Sociálne médiá
  • Email marketing
  • Influenceri
  • Reklamné kampane
  • SMS marketing
  • Video
  • Remarketingové kampane

Čo je maloobchodný marketing?

Maloobchodný marketing je marketing na propagáciu vašej maloobchodnej predajne. Marketing môže znamenať organický obsah (napríklad blogové príspevky), platený obsah (napríklad reklamy) alebo kombináciu oboch.

Marketing zahŕňa osobné aj digitálne stratégie, ktoré môžu zahŕňať všetko od poskytovania darčekov na sociálnych médiách až po označenie mimo vašej kamennej predajne s podrobnosťami o špeciálnej akcii.

V mnohých prípadoch podniky profitujú z používania kombinácie maloobchodných marketingových stratégií naraz (ktorá sa niekedy označuje ako „marketingový mix“), aby oslovili viac ľudí.

4 P

Maloobchodný marketing má 4 kľúčové zložky, známe tiež ako „4 P“: produkt, cena, miesto a propagácia.

Produkt. Prvým je produkt, čo je fyzická položka, ktorá sa predáva.

Cena. Druhým je Cena, ktorá odkazuje na cenovú stratégiu, ktorú obchodník používa na predaj položky. (Príklady zahŕňajú „každodenné nízke ceny“, implementáciu psychológie cien, ako je použitie „9,99 Eur“ atď.)

Miesto. Tretím je „miesto“, ktoré označuje miesto alebo platformu používanú na predaj produktov.

Propagácia. Nakoniec je tu Propagácia, čo je to, čo maloobchodník robí, aby sa dostal k slovu a zvýšil predaj.

Úspešná realizácia vašich maloobchodných marketingových stratégií si vyžaduje pevnú rukoväť 4 P. Sledovanie týchto komponentov a zabezpečenie ich vzájomnej spolupráce je nevyhnutné pre akúkoľvek marketingovú iniciatívu.

Na dosiahnutie najlepších výsledkov použite systém riadenia POS a maloobchodu, ktorý vám umožní ľahko spravovať 4 P. So správnou platformou môžete mať všetky svoje ciele za sebou (tj svoje produkty, ceny, miesta a propagačné akcie) a zamerať sa na oživenie vašich nápadov na maloobchodný marketing.

Keď zvažujete, ktorú marketingovú stratégiu pre svoje podnikanie použiť, je dobré pozrieť sa na množstvo rôznych možností, aby ste zistili, čo by fungovalo najlepšie.

8 nápadov na marketing a propagáciu pre maloobchodné predajne

  1. Využite sociálne médiá

Pokiaľ ide o maloobchod a sociálne médiá, existujú tri platformy, ktoré by ste mali vážne zvážiť. Facebook, Instagram, Pinterest a TikTok. Ide o siete najviac zamerané na spotrebiteľov, vďaka čomu sú ideálne pre obchodníkov, ktorí chcú osloviť nových zákazníkov.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • TikTok

Marketing na Facebooku

Dokonca aj s nárastom novších platforiem, ako je TikTok, je Facebook stále najobľúbenejšou platformou sociálnych médií na svete. Na Facebooku môžete zdieľať časté aktualizácie so svojimi zákazníkmi, propagovať svoje produkty, vytvárať udalosti na platforme vďaka vstavaných funkcii udalostí a využívať funkcie ako živé vysielanie na vytváranie zmysluplných spojení.

Vo svojich príspevkoch môžete uviesť aj priame odkazy na svoje webové stránky alebo prepojiť svoju stránku na Facebooku s katalógom, ktorý možno nakupovať. Majte na pamäti, že ak chcete spravovať reklamy na Instagrame, musíte si vytvoriť účet na Facebooku, pretože reklamný softvér je zdieľaný medzi platformami.

Založte si skupinu na Facebooku

Facebook vám umožňuje vytvárať skupiny pre vašu firmu alebo značku. Predstavte si Facebook skupiny ako kluby alebo komunity, kde sa môžu zhromažďovať vaši najangažovanejší zákazníci a fanúšikovia.

Jedným z príkladov spoločnosti, ktorá využíva Facebook skupiny, je Peloton, značka pre indoor cycling. Spoločnosť založila oficiálny Peloton Rider Page , ktorý je „zamýšľaný ako komunitná rada pre členov Pelotonu, aby sa podelili o svoje skúsenosti na bicykli Peloton a aplikácii pre iOS“.

Skupina je veľmi aktívna a ľudia ju využívajú na zdieľanie svojich tréningov, kladenie otázok, rozdávanie tipov a podobne.

Zistite, či môžete urobiť niečo podobné pre svoju prítomnosť na Facebooku. Ak predávate niečo, čo je zamerané na konkrétny životný štýl alebo záujmy (napr. fitness, jedlo, remeslá), potom zvážte vytvorenie skupiny na Facebooku pre svojich patrónov a potenciálnych zákazníkov.

Spustite reklamy na Facebooku

Ak Skupiny nie sú vašou šálkou čaju alebo ak chcete ešte väčšiu viditeľnosť značky na Facebooku, potom budete musieť spustiť reklamy na Facebooku, aby ste oslovili svoje cieľové publikum.

Dobrou správou je, že Facebook má množstvo reklamných produktov s robustnými možnosťami zacielenia, ktoré vám umožňujú zamerať sa na konkrétne publikum.

Najlepšie urobíte, ak otestujete rôzne reklamné riešenia a potom budete sledovať svoje metriky (napr. kliknutia, zapojenie, predaj atď.). Poznamenajte si čísla a potom tieto poznatky použite na určenie návratnosti investícií. To vám pomôže zistiť, ktoré typy reklám sú pre vás vhodné a koľko rozpočtu na reklamu na Facebooku.

Marketing na Instagrame

Instagram je dnes jednou z najpopulárnejších sociálnych platforiem s viac ako miliardou aktívnych používateľov mesačne . To, čo na začiatku roka 2010 začalo ako aplikácia na zdieľanie fotografií, sa teraz stalo plnohodnotnou destináciou pre fotografie, videá a nákupy pre spotrebiteľov aj firmy.

Vaša firma sa môže spojiť s vašou komunitou zdieľaním krátkych videoklipov na Instagram Stories alebo Reels, uverejňovaním produktov alebo fotografií v obchode do informačného kanála, organizovaním živých podujatí prostredníctvom Instagram Lives alebo dlhších formátov prostredníctvom IGTV. Vytvorenie instagramového obchodu umožní zákazníkom prezerať a nakupovať produkty priamo z aplikácie.

Starostlivo upravte svoj vizuálny obsah

Vaše príspevky na Instagrame by nemali byť náhodné. Musíte vytvoriť jasnú estetiku značky, aby ľudia, ktorí navštívia váš profil, získali rýchlu predstavu o tom, aká je vaša značka.

Pozrite si profil Clad and Cloth . Na ich zbierke fotografií môžete okamžite vidieť, že ich značka vyrába oblečenie pre voľný čas a má rada čistú neutrálnu paletu farieb.

Takže, ak ste tak ešte neurobili, venujte čas premýšľaniu o estetike vašej značky. Opýtajte sa sami seba, aký prvý dojem chcete, aby ľudia mali o vašej značke? Nájdite odpoveď a potom zistite, ako ju oživiť na svojej stránke Instagram.

Použite Instagram Stories

Instagram Stories vám umožňujú byť neformálnejší s vašou estetikou, pretože ľudia očakávajú, že príbehy budú spontánnejšie a menej kurátorské. Môžete ich použiť na to, aby ste ľuďom umožnili nahliadnuť do zákulisia vášho obchodu alebo predviesť nové produkty.

Sekundárnou funkciou Instagram Stories je, že si môžete vytvoriť niekoľko stálych, ktoré sa budú zobrazovať vo vašom profile, a zvýrazniť veci, ktoré skutočne chcete, aby ich vaši potenciálni zákazníci videli. Pozrite sa, čo robí Peridot Decorative Homeware . Predajca používa tieto trvalé miesta Story, aby ľuďom uľahčil prezeranie návrhy interiérov, nakupovanie položiek a ďalšie. Dokonca vytvorili vlastné obrázky na obálky príbehov, aby vyzerali atraktívnejšie!

Marketing na Pintereste

Ak máte webovú stránku elektronického obchodu , používanie Pinterestu je inteligentná voľba. Pinterest, podobne ako Google a YouTube, funguje ako vyhľadávač. Viac ako 450 miliónov používateľov sa hrnie do platformy, aby preskúmali nákupné rozhodnutia alebo našli inšpiráciu a návody. Ak vaša firma môže byť odpoveďou, ktorú hľadajú, pravdepodobne nájdete úspech.

Môžete tiež pracovať na vytváraní pinov zameraných na obsah pomocou návodov, ktoré ukazujú, ako používať produkt.

Pinterest má tiež nákupné možnosti, takže môžete svoje produkty označiť určitými pinmi, aby zákazníci mohli nakupovať priamo z platformy. Inzercia na Pintereste je ďalšou populárnou možnosťou. Propagované piny vám môžu pomôcť vytvoriť cielené kampane, aby váš obsah videla vaša ideálna demografická skupina.

Pamätajte, že liečba je kľúčová

Páči sa vám váš profil na Instagrame, uistite sa, že vaše nástenky Pinterest sú starostlivo vybrané . Mali by ste vytvoriť nástenky, ktoré potenciálnym zákazníkom zjednodušia navigáciu k veciam, ktoré ich zaujímajú.

Buďte trpezlivý

Algoritmus Pinterest nemusí nevyhnutne rýchlo zobraziť váš obsah. Často môže trvať až 6 mesiacov, kým sa váš obsah skutočne začne objavovať vo feedoch ľudí.

To znamená, že aj keď by ste mali pripínať svoje produkty, stránky, ktoré vám budú organicky fungovať najlepšie, budú pravdepodobne odkazy na vaše blogové príspevky. Môžete písať blogové príspevky špeciálne pre Pinterest, ako sú napríklad príručky o darčekoch, ktoré vám pomôžu zvýšiť záujem o vašu značku a potom nasmerujú vašich zákazníkov na vaše správne stránky po celý rok. Čo sa týka produktov, na Pintereste sa im bude dariť vo forme reklamy.

Marketing na TikTok

TikTok berie svet sociálnych médií útokom. Ako jedna z najrýchlejšie rastúcich aplikácií na svete sa TikTok stal prvou aplikáciou, ktorá nevlastní Facebook, ktorá dosiahla 3 miliardy inštalácií na celom svete .

Formát krátkeho videa v kombinácii s algoritmom založeným na záujmoch TikTok robí platformu veľmi priateľskou pre malé podniky. Ak sa pred kamerou cítite dobre alebo máte vo svojom tíme niekoho, kto áno, stačí vám smartfón a naše tipy a triky, aby vašu firmu videli tisíce ľudí.

  1. Posilnite svoj e-mailový marketing

E-mailový marketing je stále najefektívnejší marketingový kanál s návratnosťou investícií 4400 % . Využitie e-mailu na získanie nových zákazníkov si vyžaduje len trochu dôvtipu. Pomôže vám udržať záujem zákazníkov bez závislosti od algoritmu. Pomocou e-mailového marketingu alebo vernostného softvéru môžete posielať segmentované kampane na základe predchádzajúcich nákupov vašich zákazníkov a súčasného správania, ako sú opustené košíky alebo zobrazenia stránky konkrétneho produktu.

Táto forma cieleného marketingu je účinná a skvelý spôsob, ako zákazníkom pripomenúť, že ste nablízku.

Segmentujte svojich budúcich zákazníkov

Najlepší spôsob, ako využiť e-mailový marketing na získanie nových zákazníkov, je segmentovať svojich odberateľov, ktorí ešte nenakúpili, do vlastného zoznamu. (Pre ešte efektívnejšie a prispôsobenejšie e-maily by ste mali tento zoznam ďalej segmentovať podľa iných relevantných informácií.

Ľuďom, ktorí si ešte nenakúpili zacielené kampane, potom môžete poslať ponuky alebo darčeky na prvý nákup.

Ukážte svoj príbeh a hodnoty

Ďalším skvelým nápadom kampane je poslať e-mail s podrobnosťami o vašej značke. Vďaka tomu sa ľudia zapoja do vašej značky a budú nadšení pre vaše hodnoty.

Poskytnite hodnotu

E-mailové akcie nie sú jediným spôsobom, ako získať nových zákazníkov.

Musíte tiež myslieť na dlhú čas e-mail + obsahový marketing, v ktorom posielate hodnotný obsah bez akýchkoľvek tvrdých predajov alebo obmedzení. To buduje dôveru a umiestňuje vašu značku ako autoritu, takže keď budú ľudia pripravení na nákup, budú na vás myslieť.

Tieto časti obsahu nie sú predajné a ich čítanie je osviežujúce, najmä keď každá iná spoločnosť stále posiela „PREDAJ“ alebo „KÚPIŤ HNEĎ!!“ e-maily.

Spodný riadok? Vaša e-mailová marketingová stratégia by mala obsahovať kombináciu propagačného a hodnotného obsahu. Nájdite rovnováhu, ktorá vyhovuje vašim odberateľom.

  1. Zvážte influencer marketing

Influencer marketing, ak sa robí dobre, môže pomôcť vašej firme dosiahnuť jej marketingové ciele. U influencerov nie je počet sledovateľov všetko. V skutočnosti je miera zapojenia lepšou metrikou na určenie, či sa s influencerom oplatí spolupracovať.

Influenceri s relatívne nízkym počtom sledovateľov (menej ako 10 000 sledovateľov) majú často oveľa vyššiu mieru zapojenia ako ich mega alebo makro náprotivky. Vysoká miera zapojenia znamená vysokú mieru dôvery a teda aj vyššiu pravdepodobnosť konverzie pre vašu firmu.

Nájdite influencerov, ktorí vytvárajú obsah pre rovnakú cieľovú skupinu ako vaša firma a zistite, či majú záujem o partnerstvo s vašou značkou. Môžete to urobiť tak, že budete hľadať vo svojich označených fotografiách, relevantných hashtagoch ​​alebo dokonca v účtoch vašich konkurentov, aby ste vytvorili užší zoznam ľudí, ktorých môžete osloviť.

Môžete si najať influencerov, aby vytvorili fotografie alebo videá propagujúce produkty vo vašom obchode alebo na konkrétnej udalosti, ako je napríklad slávnostné otvorenie.

Ako Morphe prudko zvýšil predaj s influencer marketingom

Jedna značka, Morphe, využila influencer marketing, aby sa za menej ako desať rokov stala jedným z najmocnejších mien v kozmetickom priemysle. Spoločnosť Morphe bola založená v roku 2008 so zámerom využívať influencerky krásy, najmä tie na Youtube, ako ich primárny spôsob generovania predaja.

Dali mnohým beauty influencerom affiliate kódy, ale Morphe skutočne vycibril umenie marketingu veľmi strategickou prácou s niekoľkými top influencermi, na ktorých doplácajú.

S mnohými ďalšími influencermi tiež spolupracovali na vytváraní prispôsobených kozmetických predmetov, ako sú palety očných tieňov, ktoré potom influenceri povzbudili svojich obrovských fanúšikov, aby si  kúpili prezentované produkty.

Táto stratégia sa vyplatila vo veľkom, keď Morpheho top influencerka, Jaclyn Hill, predala Morphe 1 milión predajov svojej palety za 6 mesiacov minulého roka. Pri cene 38 dolárov za paletu to pre značku dosť mení život.

  1. Spustite reklamnú kampaň

Zarábajte na ústnom marketingu pomocou kampane s odporúčaním. Hoci existuje veľa variácií odporúčacích kampaní, základnou myšlienkou je, že svojim spokojným zákazníkom poskytujete určitý druh stimulu, aby sa o vás podelili so svojimi priateľmi.

Stitch Fix, spoločnosť zaoberajúca sa módou, má odporúčací marketing až po umenie. Ich odporúčacia kampaň je tak trvalou súčasťou ich stratégie, že má vlastne svoju vlastnú stránku na ich webe.

Každý zákazník dostane jedinečný odkaz na domovskú stránku Stitch Fix. Zákazníci potom môžu tento odkaz zdieľať so svojimi priateľmi a sociálnou sieťou. Keď si niekto kúpi produkt pomocou tohto odkazu, pôvodnému zákazníkovi sa pridelí kredit vo výške 25 USD na ďalší produkt. (A nový zákazník má na nákup s vlastným kreditom 25 USD.)

Pre obchody, ktoré chcú zopakovať úspech Stitch Fix, zvážte testovanie odporúčacieho marketingu pomocou úvodnej kampane. Vyberte si motiváciu, stanovte si ciele a získajte úspech.

Odporúčacie programy sú neuveriteľne efektívnou maloobchodnou marketingovou stratégiou, pričom 92 % zákazníkov dôveruje odporúčaniam od ľudí, ktorých poznajú.

Vytváranie stimulov pre zákazníkov, aby odporúčali svojich priateľov, môže priniesť návštevnosť s vysokou hodnotou a podporiť opakované nákupy od oboch. Obľúbeným spôsobom, ako to dosiahnuť, je ponúknuť zákazníkom a ich priateľom kupón, ak niekoho úspešne odporučia. Svoje odporúčacie a vernostné programy môžete propagovať online aj v obchode.

  1. Použite svoje aktíva v obchode

Maloobchodný marketing v predajni sa zameriava výlučne na využitie skúseností zákazníka v predajni na podporu povedomia o značke a produkte. Niektoré z týchto stratégií tiež privedú návštevnosť do obchodu.

Existuje sedem maloobchodných marketingových stratégií v obchode, o ktorých by ste mali premýšľať, ak máte kamennú predajňu.

  • Reklamný tovar v predajni
  • Zobrazí sa okno
  • Informačné displeje
  • Školenie personálu
  • Partnerstvá a spolupráce
  • V obchode alebo virtuálne akcie
  • Odporúčania a vernostné programy
  • Reklamný tovar v predajni

Najlepší spôsob, ako prilákať a konvertovať zákazníkov, je ohromiť ich svojím úžasným tovarom. Dbajte na to, aby ste vždy skladovali tie správne produkty. Potom, keď budete mať ten správny tovar, vymyslite kreatívne bannery a aranžmány, aby ste ich prinútili vyniknúť.

Vizuálny merchandising v predajni zahŕňa všetko od výkladov a produktov až po váš pokladničný a maloobchodný POS systém. Cieľom je vystaviť svoje produkty spôsobom, ktorý na ne upozorní a inšpiruje zákazníkov k nákupu.

Môže zahŕňať čokoľvek z nasledujúceho:

Znaky propagujúce vaše špeciálne ponuky, ako je napríklad ponuka typu „kúpte raz a získajte“.

Umiestnite svoje najrýchlejšie predávané položky na figurínu v strede obchodu

Bannery v blízkosti vášho registra povzbudzujú používateľov, aby pridali na poslednú chvíľu „impulzné nákupy“

Oblasť vášho obchodu, ktorá generuje najväčšie príjmy.

Zobrazí sa okno

Vitríny sú skvelým spôsobom, ako upútať pozornosť ľudí, keď idú alebo šoférujú okolo vašej predajne a dúfajme, že ich pritiahnu dovnútra. Môžete predviesť svoj najpredávanejší tovar a reprezentovať svoju značku vzrušujúcim a kreatívnym spôsobom.

Pri vytváraní výkladných skríň použite osvetlenie, farbu a náladu vo svoj prospech.

Pokračujte v zmenách a skúste svoje bannery aktualizovať aspoň raz za mesiac. V rušných nákupných obdobiach, ako sú sviatky, to chcete robiť každých pár týždňov alebo dokonca každý týždeň, ak je to možné.

Každý maloobchod je iný, takže niektoré tipy na dizajn môžu fungovať lepšie pre iných. „Najlepší“ dizajn alebo vzhľad závisí od vašich zákazníkov, takže sa zamerajte na to, na koho sa zameriavate a vytvorte svoje bannery špeciálne pre nich.

Zvážte aj rozprávanie príbehov pomocou bannerov. Môžete to urobiť výberom témy a nájdením príbehov, ktoré sú v súlade identitou spoločnosti.

Predajca odevov mení výklady svojich predajní v závislosti od určitých ročných období alebo udalostí. Čo však robí ich okná skvelými, je to, že vždy nájde jedinečný uhol alebo príbeh v rámci zvolenej témy sezóny.

Napríklad ku Dňu Zeme 2013 sa predajca rozhodol „vzdať hold darom záhradkárstva rôznymi ručne vyrábanými ovocím, zeleninou a nádobami vyrobenými z recyklovaných plechoviek, pneumatík, fliaš a podobne“.

Informačné displeje

Výlohy na obrubníku sú podobné výkladom na oknách v tom, že ich cieľom je tiež zachytiť pešiu premávku, keď ľudia prechádzajú okolo vášho obchodu.

Toto je skvelé miesto na zmienku o akýchkoľvek špeciálnych alebo prebiehajúcich akciách, ktoré máte. Ich vytvorenie je zvyčajne relatívne nízke, najmä ak máte štandardné vždyzelené možnosti alebo používate tabuľový displej, ktorý sa dá pravidelne meniť.

Nezanedbávajte teda obrubník. Okrem udržiavania tohto priestoru čistého a uprataného zvážte pridanie „doplnkov na obrubníku“. Prečo napríklad nepostaviť pred obchodom dosku na sendvič s nejakým pútavým textom alebo umením? Ak tak urobíte, môžu sa okoloidúci zastaviť a venovať vám pozornosť.

Personál

Všetci vaši zamestnanci by mali byť vyškolení v pokročilých predajných technikách a dobre poznať váš inventár. Ak áno, budú môcť urobiť predaj za vás, nasmerovať zákazníkov na produkty, ktoré hľadajú a dokonca poukázať na niektoré, ktoré by mohli potrebovať.

Dobre vyškolený personál, najmä ak má prístup k pokročilej obchodnej platforme, ktorá jasne zobrazuje informácie o zákazníkoch, bude schopný identifikovať potenciálne dodatočné nákupy, pričom využije krížový predaj a upselling na zvýšenie celkovej hodnoty nákupu. Budú nadšení z vašej značky a vašich produktov, takže budú nadšení aj vaši zákazníci.

Partnerstvá a spolupráce

Nadviazanie partnerstva s inými miestnymi podnikmi je skvelý spôsob, ako rozšíriť svoj dosah

a spojiť sa s novými členmi publika.

Jedným z populárnych spôsobov, ako uzavrieť partnerstvo, je ponúknuť svoje produkty na predaj v komplementárnych podnikoch. Napríklad, ak vlastníte obchod s domácimi zvieratami a vyrábate svoj vlastný rad šampónov pre psov, môžete sa spojiť s miestnou veterinárnou ambulanciou, aby ste zistili, či by ponúkali vaše produkty.

Nadviazanie partnerstva s inými miestnymi podnikmi je skvelý spôsob, ako rozšíriť svoj dosah

a spojiť sa s novými členmi publika.

Jedným z populárnych spôsobov, ako uzavrieť partnerstvo, je ponúknuť svoje produkty na predaj v komplementárnych podnikoch.  Tu je niekoľko ďalších nápadov:

Spolupracujte s obchodmi na rovnakom mieste ako vy – Ak ste v obchodnom centre alebo v centre mesta, môžete požiadať obchody vo vašom okolí, aby ponúkli vaše kupóny svojim zákazníkom (na oplátku za to, že vy urobíte to isté). Výhodou je, že budete priamo oslovovať ľudí, ktorí majú perfektnú pozíciu na to, aby prišli. Nevýhodou je, že klientela vašich susedov nemusí byť vašou klientelou.

Spolupracujte s obchodmi vo všeobecnej oblasti, ktorých klientelou je vaša klientela – Ak máte v blízkom okolí obchody, ktoré obsluhujú rovnakú klientelu ako vy, môžete ich tiež požiadať, aby vám ponúkli vaše kupóny. Prípadne, ak sa obávate, že nikto nebude motivovaný voziť sa k vám na základe kupónov, vždy môžete vziať svoju firmu k partnerovi a na jeden deň si zriadiť pop-up shop.

Spojte sa s miestnou charitatívnou organizáciou a usporiadajte podujatie – Zákazníci sú v dnešnej dobe oveľa sociálne uvedomelejší a radi nakupujú so značkami, na ktorých im záleží. Partnerstvo s miestnou charitatívnou organizáciou vám ponúka šancu zasiahnuť dve muchy jednou ranou. Prezentovať svoje meno novej skupine ľudí a ukázať svojim zákazníkom, že vám záleží na tom, aby ste niečo zmenili. Vyberte si charitatívnu organizáciu, ktorej hodnoty sú v súlade s vašimi a zorganizujte udalosť!

Podujatia v predajni

Akcie v obchode dokážu zázraky, pokiaľ ide o zvýšenie návštevnosti obchodu. Existuje veľa nápadov na udalosti v obchode, ktoré môžete využiť. Vinotéka by mohla organizovať ochutnávku, štúdiová telocvičňa by mohla mať kurz zdravého varenia a obchod s umením by mohol organizovať kurz maľovania, aby sme vymenovali niekoľko príkladov.

Aby boli zákazníci v bezpečí a rešpektovali protokoly sociálneho dištancovania, virtuálne udalosti sa stali obľúbeným spôsobom, ako spojiť ľudí. Môžete organizovať udalosti prostredníctvom softvéru na videokonferencie a pozvať ľudí, aby si pozreli vaše najnovšie produkty z pohodlia svojho domova.

Okrem toho, že prinesú návštevnosť a vedú k predaju, udalosti sú tiež skvelým spôsobom, ako vyvolať rozruch na sociálnych médiách a rozvíjať vzťahy s účastníkmi.

Svoju značku môžete prepojiť s vašou komunitou a vecou usporiadaním charitatívneho podujatia, ktoré zahŕňa dar. Je to účinný spôsob, ako vrátiť peniaze a zároveň posilniť pozitívnu reputáciu vášho obchodu. Preukázanie toho, že vám záleží na dobrom konaní, môže ovplyvniť to, ako vás a vašu firmu vidia zákazníci.

Vernostný program

Vernostné programy sú skvelým propagačným nápadom pre maloobchodné predajne, aby ukázali, že si vážia vracajúcich sa zákazníkov. Získanie histórie nákupov a údajov o zákazníkoch z vašej obchodnej platformy vám môže pomôcť vytvoriť prispôsobenejšie propagačné akcie. 72 % zákazníkov tvrdí, že sa budú zaoberať iba personalizovanými správami.

Môžete tiež zvážiť prijatie rôznych platforiem pre vaše vernostné programy vrátane e-mailu, sociálnych médií a textových správ SMS. Ak zákazníkom dávate na výber, ako ich možno kontaktovať, ukazuje to, že venujete pozornosť ich preferenciám.

  1. Zvážte SMS marketing

SMS marketing robí vlny a má to dobrý dôvod. Ľudia milujú svoje telefóny. Výskum ukazuje, že spotrebitelia kontrolujú svoje telefóny 52-krát denne a že textové správy majú vyššiu mieru otvorenia (98 %) v porovnaní s e-mailom (25 %).

Preto, ak ste sa ešte neponorili do SMS maloobchodného marketingu, možno je čas to urobiť. Začnite zhromažďovať mobilné čísla svojich zákazníkov a posielajte – s ich povoleniami – relevantné marketingové oznámenia.

Jedným z predajcov, ktorý zaznamenal úžasné výsledky s SMS marketingom, je Federation +, populárna značka streetwear na Novom Zélande.

Federation + predáva svoju značku na viacerých kanáloch vrátane SMS. Pozoruhodnou iniciatívou je koncoročná SMS kampaň značky, v rámci ktorej bola zákazníkom ponúknutá zľava 20 % v obchode aj online. Aby ľudia mali pocit naliehavosti, ponuka skončila o polnoci toho istého dňa.

Iniciatíva fungovala neuveriteľne dobre. Kampaň mala mieru doručenia 95 %, mieru kliknutí 8 % a mieru konverzie 11 %. Stačí povedať, federácia + ukončila rok veľmi silný!

  1. Využite video

V mnohých prípadoch je najlepším spôsobom, ako propagovať svoj tovar, ukázať svoje produkty v akcii. Je to ľahko realizovateľné v obchode, kde sa zákazníci môžu dotýkať a ohmatávať produkty alebo si ich dokonca vyskúšať. Pri online marketingu však musíte byť s vizuálmi kreatívnejší.

Zadajte video marketing. Pri správnom využívaní videa odvádza skvelú prácu pri predvádzaní prípadov použitia a hodnotovej ponuky vášho tovaru.

Tu je niekoľko rýchlych tipov na používanie videa vo vašom marketingu:

Urobte z nich kontakt – chcete, aby sa diváci pri pozeraní vašich videí spojili s vašou značkou. Môžete to urobiť tak, že obsah vytvoríte čo najpríbuznejší. Začnite predstavením ľudí, ktorí vyzerajú ako vaši cieľoví zákazníci. Ak sa zacieľujete napríklad na mamičky v strednom veku, potom by ste mali vo svojom obsahu uviesť osobu, ktorá je zrkadlom vašej cieľovky.

Vyberte si správny formát a platformy – určte najlepšiu platformu pre svoje videá. Je vaše cieľové publikum na YouTube? Preferujú TikTok alebo Instagram? Odpovede na tieto otázky vám pomôžu pri vytváraní stratégie videí. Faktory ako dĺžka vašich videí, obsah, ktorý vytvoríte, ako aj témy a efekty, ktoré do obsahu začleníte, závisia od platformy, na ktorej budú vaše videá fungovať.

Majte jasnú výzvu na akciu – určite, čo chcete, aby diváci urobili po zhliadnutí vášho obsahu. Chcete, aby vás sledovali online? Pozrite si stránku konkrétneho produktu? Spojte sa s nami? Uveďte CTA vo svojom videu alebo pridajte odkaz do popisu. V niektorých prípadoch môžete do obsahu vložiť odkaz na výzvu na akciu a požiadať divákov, aby „klikli“ alebo „prešli prstom nahor“.

Jedna značka, ktorá robí špičkovú prácu s video marketingom, je Rebecca Minkoff. Rebecca často zverejňuje Reels na svojej stránke Instagram, aby predviedla rôzne kúsky oblečenia a doplnky. Samotná Rebecca Minkoff stelesňuje túto trendovú ženskú osobnosť svojej značky, takže je ideálnym motívom pre hviezdu v týchto videách.

Na väčšine jej Reels je tiež jasné CTA. Vždy, keď sa nejaký produkt objaví vo videu, Rebecca Minkoff tieto produkty označí, aby si ich zákazníci mohli jednoducho prezrieť a kúpiť.

  1. Spustite remarketingovú kampaň

Marketing pre nových zákazníkov je skvelý, ale čo vaši existujúci zákazníci? Konkrétne mám na mysli tých, ktorí u vás dlho nenakupovali. Identifikujte neaktívnych kupujúcich a získajte ich späť pomocou marketingovej kampane, ktorá im ukáže, čo im chýba.

Dobrým príkladom toho v akcii je Our Bralette Club (OBC), maloobchodný predajca spodnej bielizne zo Singapuru.

Nájdite správny marketingový mix pre vašu predajňu

Začať so správnymi maloobchodnými stratégiami pre vaše kampane môže znamenať obrovský rozdiel. Keď si vyberáte maloobchodnú marketingovú stratégiu, ktorá má zmysel pre vašu značku, budete môcť rozumne investovať svoj rozpočet do propagácií v obchode a online, ktoré vám dobre fungujú.

Pamätajte tiež, že všetky podniky môžu profitovať zo silného marketingového mixu. Vďaka rôznym kontaktným bodom budete pre svojich zákazníkov lepšie objaviteľní a dostupnejší.

Pri plánovaní celkovej marketingovej stratégie nezabudnite optimalizovať plánovanie zamestnancov, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. Všetky maloobchodné predajne budú mať vybranú hŕstku predajcov, ktorí sú najvýkonnejší. Používajte nástroje na plánovanie a ukladajte údaje, aby ste zaistili, že budete mať vo svojom obchode vždy aspoň jedného skúseného a výkonného pracovníka.

Potrebujete silnejšie nástroje na riadenie svojho marketingového úsilia? Radi Vám pomôžeme.