Google Partner

Online marketing

Marketingové ťahy

Marketingové ťahy

10 digitálnych marketingových ťahov od najlepších značiek

Niet pochýb o tom, že digitálny marketing je rozhodujúci, pokiaľ ide o úspech akéhokoľvek podnikania bez ohľadu na to, v akom odvetví sa pohybujete. Aké sú teda najlepšie ťahy a triky pre digitálny marketing, ktoré môžeme použiť od väčších lepšie financovaných značiek?

Pandémia prinútila mnohé firmy vidieť hodnotu digitálneho marketingu na prilákanie nových zákazníkov. Digitálny marketing zaberá 54 % marketingových rozpočtov a od roku 2020 vzrástol o 36 %!

Prečo? Pretože digitálny marketing je najlepší spôsob, ako osloviť nových zákazníkov. A najlepšie na tom je, že digitálne štatistiky nám umožňujú priamo vidieť, čo zákazníci chcú. S nárastom údajov o digitálnom marketingu, nástrojov, analýzy a softvéru digitálneho marketingu je oveľa jednoduchšie vidieť skutočné správanie zákazníkov online a postarať sa oň! Digitálny marketing umožnil firmám získať cenné poznatky o myslení zákazníkov.

Keď sa digitálny marketing implementuje správnym spôsobom, umožní vašej firme zacieliť a osloviť svojich zákazníkov, kvalifikovať sa na nových, zvýšiť predaj a zažiť trvalý rast.

Tieto prístupy digitálneho marketingu zviditeľnia vašu firmu pre vašich existujúcich zákazníkov online a spoja vás s novými. Poďme sa ponoriť, aby sme pochopili 10 najlepších ťahov digitálneho marketingu, ktoré dnes môžete použiť na rast svojho podnikania.

Čo je dnes digitálny marketing?

Digitálny marketing je používanie internetu, platforiem sociálnych médií, webových stránok, e-mailov a všetkých našich elektronických zariadení, aby si vašu firmu našli noví zákazníci.

Digitálny marketing má stúpajúci trend, keďže čoraz viac ľudí používa internet a sociálne platformy na prácu a zábavu.

V dnešnom digitálnom svete je marketing o tom, ako sa spojiť s vašimi potenciálnymi zákazníkmi na správnom mieste a v správnom čase, získať si ich dôveru, vzdelávať ich o najnovších trendoch a potom umiestniť svoje podnikanie ako riešenie ich potrieb.

Digitálna marketingová stratégia zahŕňa celý rad marketingových aktivít, ako je obsahový marketing, e-mailový marketing, optimalizácia pre vyhľadávače, mobilný marketing a ďalšie.

Digitálny marketing zahŕňa:

Marketing vo vyhľadávačoch, často označovaný ako platené vyhľadávanie alebo PPC pre platbu za kliknutie

  1. Optimalizácia pre vyhľadávače ( SEO )
  2. Marketing na sociálnych sieťach
  3. Obsahový marketing
  4. Audio a video marketing
  5. Email Marketing
  6. Digitálna obsahová reklama, bannerové reklamy
  7. Natívna reklama
  8. Influencer Marketing
  9. Affiliate marketing
  10. Pay-per-Lead (PPL), niekedy označovaná ako obsahová syndikácia

Prečo dnes potrebujete digitálny marketing

Digitálny marketing je o tom, ako nájsť vaše cieľové publikum na základe hľadaných výrazov, ktoré používa obsah, ktorý konzumujú na digitálnych kanáloch, kde trávia svoj čas .

Preto je budúcnosť marketingu digitálna. Značky potrebujú digitálny marketing, aby dosiahli svoje marketingové ciele v digitálnom svete. Tieto marketingové ciele môžu zahŕňať povedomie a dosah, konverziu potenciálnych zákazníkov alebo výnosov, lojalitu a udržanie zákazníkov.

Aby sme vám pomohli vidieť výhody digitálneho marketingu, zostavili sme tento zoznam najlepších ťahov digitálneho marketingu, ktoré používajú najlepšie značky, ale môže sa vzťahovať na akúkoľvek veľkú spoločnosť alebo rozpočet.

10 najlepších tipov na digitálny marketing od najlepších značiek

  1. Skombinujte SEO a obsahový marketing
  2. Majte viditeľnú prítomnosť na relevantných platformách sociálnych médií
  3. Optimalizujte svoje webové stránky pre prehliadanie na prvej strane v mobile
  4. Používajte správne nástroje digitálneho marketingu
  5. Buďte úžasní v dizajne
  6. Vytvorte a rozšírte zoznam e-mailov
  7. Utrácajte rozumne do digitálnej reklamy
  8. Vizuálny obsah
  9. Pozorne sledujte svoju analýzu
  10. Integrujte stratégie a kampane naprieč kanálmi


    1. Skombinujte SEO a obsahový marketing

SEO určite nie je žiadnou novinkou. Po dlhú dobu bolo SEO funkciou kľúčových slov a kódovania. Potom bol Google múdrejší. Google zistil, že SEO je o odmeňovaní značiek užitočným obsahom.

Preto je spojenie SEO aké otázky kladú naši zákazníci a obsahového marketingu aké odpovede poskytujeme jedným z najefektívnejších marketingových trendov, s ktorými sa v budúcnosti marketingu stretneme.

Dnes má väčšina metrík zahrnutých v algoritme Google čo do činenia s obsahom dokonca aj Google to priznáva a zapojením, ktoré získate prostredníctvom distribúcie skvelého obsahu. Používanie rôznych typov obsahu vizuálny, textový, video, infografika, zvuk atď. je oveľa lepšie ako používanie jedného typu obsahu.

Viac obsahu – čím viac firiem prijíma obsahový marketing, tým je konkurencia stále tvrdšia. Všetko, čo robíte online, je utopené v hluku a informačnom preťažení. Na to, aby každá firma postúpila dopredu, musí publikovať lepší a viac obsahu.

Publikovanie aspoň raz týždenne je rozhodujúce pre návratnosť investícií značne klesá, keď publikujete menej často. Nejde však o kvantitu vs. kvalitu, ale o ideálny mix oboch.

Hodnotný obsah  – obsah by mal byť zábavný, informatívny a empatický. Hodnotný obsah odpovedá na zámer vyhľadávania alebo otázku položenú vyhľadávaciemu nástroju, ale je tiež štruktúrovaný tak, aby podporoval zapojenie, ako je prihlásenie na odber vášho e-mailu, zdieľanie, komentáre a ďalšie akcie, ktoré prispievajú k návratnosti investícií.

Pôvodný obsah – obsah môže byť zvuk, video alebo text, ale keď sa rozhodnete použiť jeden alebo všetky tieto digitálne obsahy, uistite sa, že je dobrý a originálny. Ak nedokážete vytvoriť jedinečný, presvedčivý a dobrý obsah sami, môžete si najať odborníka, ktorý vytvorí obsah pre vaše webové stránky a platformy sociálnych médií. Tu budete potrebovať výkonný marketingový plán obsahu  ako nikdy predtým.

Zistiť, kde sa návštevník nachádza v procese konverzie, nie je vždy jednoduché, ale ak ste odviedli dobrú prácu pri kódovaní obsahu aplikovaním kódov sledovania, aby ste vedeli, aký typ obsahu ho priviedol k návšteve vašej stránky a používate nástroje, ktoré vám umožnia sledovať, kde boli návštevníci predtým, môžete kvalifikovane odhadnúť, aký obsah potrebujú na splnení cieľov.

Doručením správneho obsahu v správnom čase s väčšou pravdepodobnosťou zmeníte návštevníkov na kupujúcich.

Dôležitý je dosah. Čím viac návštevníkov privediete na svoje stránky, pričom všetky veci budú rovnaké, tým vyššia bude vaša návratnosť investícií. To je jeden z dôvodov, prečo je dôležité mať niekoľko sociálnych platforiem a mať odkazy na svoj obsah, aby návštevníci mohli jednoducho zdieľať váš obsah. Po zverejnení by ste mali svoj obsah zdieľať a tu je plán, ktorý odporúčame:

  1. Majte viditeľnú prítomnosť na relevantných platformách sociálnych médií

Byť videný online je kľúčom k úspechu každej firmy, najmä v dnešnom svete, kde sa takmer všetky firmy preorientovali na digitálne technológie. Je to jeden zo spôsobov, ako vyčnievať z davu.

Z tohto dôvodu si musíte vybudovať svoju online prítomnosť na relevantných sociálnych sieťach. Všimnite si, že k dispozícii je veľa sociálnych sietí, ale musíte zistiť, kde vaši zákazníci trávia väčšinu času, a tam ich zacieliť. Vyberte si tie, ktoré sú relevantné pre vašu firmu a potenciálnych zákazníkov, a vytvorte si tam svoju online prítomnosť.

Zdieľajte viac ako raz za deň na Instagrame a prestane vás sledovať! Okrem zdieľania vlastného obsahu by ste mali zdieľať aj obsah vytvorený inými skvelými spoločnosťami/odborníkmi. Mnoho odborníkov odporúča, aby ste propagovali alebo predávali maximálne 20 % svojho obsahu. Aspoň 80 % vašich zdieľaní na sociálnych sieťach by malo byť hodnotným obsahom vo vašom odvetví.

A majte na pamäti, že sociálne médiá nie sú miestom, kde môžete prezentovať svoje produkty. Sociálne médiá slúžia na zdieľanie a zapájanie sa. Zatiaľ čo sociálne siete sú skvelým spôsobom, ako pochopiť, aký obsah rezonuje s vaším publikom, sociálne médiá nie sú najlepším digitálnym marketingovým kanálom na demonštráciu obchodného rastu.

  1. Optimalizujte svoju webovú stránku pre prehliadanie na prvej strane v mobile

Na celom svete mnohí ľudia pristupujú na internet iba zo svojho mobilného telefónu. Potrebujete teda web, ktorý sa rýchlo načítava, funguje na všetkých typoch mobilných zariadení a pritom vyzerá úžasne.

Musíte sa tiež uistiť, že váš obsah je vhodný pre mobilné zariadenia, a že vaše webové stránky a siete sociálnych médií sú dostupné na stolných počítačoch aj na mobilných zariadeniach. Jedna vec, ktorú sa neustále snažíme zlepšovať, je čitateľský zážitok. Neustále testujeme, ktoré písma, farby a veľkosti písma sú napríklad najlepšie na čítanie na rôznych malých obrazovkách mobilných zariadení. Vždy tiež optimalizujeme časy načítania stránky.

Preto je dôležité sprístupniť váš web a obsah používateľom na všetkých veľkostiach obrazoviek. Aktualizujte dizajn svojej webovej stránky pomocou najnovších trendov a farebných schém.

  1. Používajte správne nástroje digitálneho marketingu

Digitálny marketing je spojením rôznych stratégií zameraných na množstvo kanálov, ako sú SEO, PPC, sociálne médiá atď.

Aby ste sa uistili, že máte integrovaný marketingový mix, potrebujete správne nástroje digitálneho marketingu , ktoré vám pomôžu viesť efektívne kampane. Musíte si tiež rozvinúť odbornosť pri ich používaní a aplikácii poznatkov v správnom kontexte.

Napríklad potrebujete CMS na podporu obsahu na vašom webe často sa používa WordPress rovnako ako 60 % všetkých webov. Na distribúciu obsahu potrebujete aj nástroje e-mailového marketingu, používame Mailchimp. Na správu sociálnej distribúcie môžete použiť platformu na správu sociálnych médií (používame Hootsuite). Mali by ste zvážiť aj generovanie potenciálnych zákazníkov, automatizáciu marketingu a CRM.

Na generovanie potenciálnych zákazníkov používame službu vstupnej stránky s názvom ConvertFlow a potenciálnych zákazníkov sledujem pomocou sofistikovaného google listu. U nás to funguje dobre! Budete tiež chcieť použiť analytický nástroj, ako je Google Analytics, aby ste pochopili podrobnosti o svojej webovej lokalite. A samozrejme je tu celý svet marketingových technológií, ktoré využívajú väčšie spoločnosti.

  1. Buďte úžasní v dizajne

Dizajn je základom mnohých úspechov digitálneho marketingu. Či už navrhujete web, vstupnú stránku alebo vytvárate obrázok pre svoj web, reklamu alebo infografiku, musíte mať dobré dizajnérske zručnosti. Pokiaľ ide o dizajn, nie všetci sme bláznivé deti, ale existujú nástroje, ktoré vám pomôžu.

Canva –  je skvelý nástroj na vytváranie obrázkov sociálnych médií, či už ich potrebujete pre svoj profil alebo ako obrázky, ktoré chcete zahrnúť do príspevkov. Jedným z aspektov Canva, ktorý sa nám naozaj páči, sú šablóny, ktoré pomáhajú navrhovať skvele vyzerajúce obrázky, aj keď neviete nič o rozložení alebo o tom, aké písma sa k sebe hodia. Neustále pridávajú nové obrázky a nástroje, ako sú šablóny infografiky, aby vám pomohli.

  1. Vytvorte a rozšírte zoznam e-mailov

E-mail je stále účinným motorom návratnosti investícií do digitálneho marketingu. V skutočnosti e-mail prináša návratnosť investícií približne 36 Eur za každé vynaložené Euro! Ale musíte to urobiť správne.

Uistite sa, že váš web obsahuje formulár na prihlásenie do e-mailového bulletinu. Poskytujte svojim odberateľom hodnotný obsah, nielen propagáciu. Naše e-mailové zoznamy používame hlavne na zdieľanie nášho obsahu. Tiež robíme e-mailovú starostlivosť o našich potenciálnych zákazníkov a konvertujeme pomerne dosť prostredníctvom tohto procesu.

Ťah je v rovnováhe medzi obsahom, príbehmi a výzvami na akciu. Napríklad náš prvý email na výživnú stravu vám o nás povie niečo osobné (klient: „Mám 4 deti a kladú mi veľa otázok. Máte na mňa nejaké otázky?)

Ale potom v neskorších e-mailoch zdieľame niektoré z našich najlepších príbehov, vysvetľujeme, čo predávame a žiadame ľudí, aby kontaktovali klienta.

  1. Utrácajte rozumne na digitálnu reklamu

Teraz počúvajte, veľa ľudí míňa na digitálne reklamy. Len veľmi málo ľudí dokáže vôbec ukázať nejakú návratnosť investícií . Ak áno, dajte nám vedieť. Radi by sme vám porozprávali úspešný príbeh!

Digitálna reklama, vrátane PPC platba za kliknutie, Google Ads, YouTube Ads, reklama na sociálnych médiách na platformách ako Facebook, Instagram, LinkedIn a Twitter, Snapchat, Tiktok sú všetko, čo môžete otestovať, aby ste dosiahli úspech v digitálnom marketingu.

Vyskúšali sme všetko. Zistili sme, že jeden prístup, ktorý prináša relevantnú návštevnosť, zapojených návštevníkov a konverziu potenciálnych zákazníkov, je to, čo nazývame kontextová propagácia obsahu. Nájdeme vašu cieľovú skupinu kdekoľvek na webe a zobrazíme jej reklamu. Ale nie len reklamu na váš produkt ale reklamu aj pre váš obsah.

Potom toto publikum zhromaždíme do skupiny pre opätovné zacielenie . A zasiahli sme ich s ponukami, ako sú e-knihy, webináre, sprievodcovia zadarmo. To nám umožňuje poskytovať ceny za kliknutie, ktoré sú o 80 % nižšie ako priemer a CTR, ktoré sú 4- až 5-krát vyššie ako priemer.

  1. Pridajte vizuálny obsah do svojej digitálnej stratégie

Obrázok vydá doslova za tisíc slov a ľudia ich budú zdieľať častejšie ako textový obsah. Milujeme infografiky, pretože môžu byť atraktívne, pútavé a zobrazovať veľa informácií. Náš mozog dokáže spracovať obrázky oveľa rýchlejšie ako text.

  1. Pozorne sledujte svoju analýzu

Takmer na druhom konci spektra kreativity je analytika, ale to je presne tá kombinácia, ktorú potrebujete na úspech digitálneho marketingu. Služba Google Analytics je ideálna na pochopenie kritických prvkov vašej webovej lokality a spôsobu, akým sa na nej návštevníci pohybujú. Ak sa snažíte naučiť, ako získať štatistiky zo služby Google Analytics, môžete použiť Dátové štúdio Google na testovanie s údajmi zo stránky elektronického obchodu Google.

Na analýzu mimo Google Analytics existuje množstvo skvelých nástrojov. Môžete použiť individuálnu analytiku z každej sociálnej siete (napr. Facebook, Pinterest atď.), všetky ich môžete preniesť na jedno miesto pomocou programov pre dashboard alebo si môžete zaplatiť za výkonnejšie nástroje, aby ste získali viac prehľadov.

  1. Integrujte stratégie a kampane naprieč kanálmi

Integrácia týchto taktík môže byť skutočne náročná, najmä vo väčšej firme, kde rôzne tímy môžu spravovať rôzne platformy alebo kde rôzne reklamné agentúry riešia rôzne aspekty marketingu, ako je marketing obsahu, platený a sociálny. Ak však chcete dosiahnuť skutočný úspech v digitálnom marketingu, musíte sa integrovať.

Poďme sa porozprávať o tom, ako postupujete pri integrácii týchto taktík, ktoré prispievajú k úspechu stratégie digitálneho marketingu.

Strategické plánovanie

Prvým krokom v integrácii je mať strategický plán.

Koordinácia vychádza zo strategických prvkov, ako je posielanie správ, ale aj prvky, ako je poslanie a ciele, pomáhajú integrovať úsilie vytvorením dáždnika, pod ktorým tímy vytvárajú príspevky, infografiky a metriky používané na ich hodnotenie.

Začnite tým, že jednoducho identifikujete svoje ciele v oblasti digitálneho marketingu, aké medzery musíte vyplniť a kto vám ich môže pomôcť vyplniť.

Rada pre obsah

Dôležité je spojiť všetkých. Každý by mal mať čas podeliť sa o prvky, na ktorých pracuje a získať informácie od skupiny o spôsoboch rozšírenia konkrétneho úsilia na viaceré platformy a kreatívne úsilie.

Hlavným cieľom je pomôcť nájsť spôsoby, ako vyplniť medzery v obsahu. Keď sa zosúladíte so svojou stratégiou, získanie všetkých na palube môže viesť k zblíženiu všetkých.

Hlavný plán

Musí existovať bodová osoba zodpovedná za úspech digitálneho marketingu a táto osoba je kľúčom ku koordinácii úsilia medzi tímami. Niektoré organizácie majú schvaľovací proces, v ktorom musí pred uvedením do prevádzky všetko schváliť najvyššia osoba. Nie sme veľkým fanúšikom tohto prístupu, pretože môže spomaliť proces a na rozdiel od klasickej reklamy sú digitálne médiá dynamické a založené na údajoch.

Lepšou stratégiou je použiť kalendár digitálneho hlavného obsahu, ktorý každému umožní uverejniť to, na čom pracuje, prostriedky, ktoré plánuje použiť a kedy bude kreatívne úsilie fungovať. Nestačí však zverejňovať plány. Na preskúmanie týchto plánov a vykonanie úprav môžete použiť svoju radu pre obsah.

Napríklad opätovné použitie grafiky vytvorenej iným tímom nielen šetrí čas a peniaze, ale vytvára vizuál, ktorý pomáha spotrebiteľom, zákazníkom a potenciálnym zákazníkom spojiť tieto dve snahy – a zvyšuje frekvenciu.

Ste na rade

Digitálny marketing je nevyhnutnosťou pre váš obchodný úspech a dúfame, že náš zoznam ťahov vás udrží v správnym smere. Tieto ťahy sú odskúšané a keď ich efektívne implementujete, môžete predbehnúť svoju konkurenciu.

Ak chcete, aby vaša firma uspela online v dnešnom digitálnom svete, tieto ťahy digitálneho marketingu vám prídu vhod.

Snažíme sa implementovať najlepšie ťahy na digitálny marketing pre vašu firmu. Vďaka týždenným blogovým článkom, celoročnému plánu obsahu a mesačným prehľadom môžeme na váš web priviesť väčšiu návštevnosť a potenciálnych zákazníkov? Naplánujte si  rýchly hovor, aby sme mohli začať ešte dnes.