Google Partner

Online marketing

Marketing pre personálne agentúry

Marketing pre personálne agentúry

Šesť úderných marketingových nápadov pre vašu personálnu agentúru.

Marketing vašej agentúry v tak preplnenom odvetví, ako je nábor, môže byť obrovskou výzvou. Dobrí náboroví pracovníci vedia, ako sa ponáhľať, takže vyniknúť tvrdou prácou vás dostane ďaleko. Ak sa zaviažete k obsahovému marketingu, budete mať náskok pred niektorými z vašich konkurentov, ale bude ťažké presadiť sa, ak použijete rovnakú taktiku ako všetci ostatní. Môžete si najať personálnu marketingovú agentúru (ako my!), ale uvedomujeme si, že pre niektorých to nie je v rozpočte.


Čo chcete urobiť, je oddeliť sa od poľa. Inými slovami, musíte premýšľať o tom, aké tipy na náborový marketing môžete implementovať a nikto iný sa už nepokúša, aby ste vynikli na preplnenom trhu.

S ohľadom na to tu je šesť legitímne úderných digitálnych marketingových nápadov, ktoré pomôžu vašej personálnej alebo personálnej agentúre zviditeľniť.

  1. Včasný marketing

Vo výrobnom svete existuje koncept nazývaný inventár včas. Týka sa to stratégie prijímania tovaru, ktorý je súčasťou vášho výrobného procesu práve vtedy, keď je potrebný, čím sa znižujú náklady na zásoby.

Podobne ako vo výrobe, aj hľadanie pozície náborového pracovníka je často o načasovaní. Môžete prezentovať potenciálneho klienta, kým nezostanete modrý v tvári, ale ak nemá otvorenú úlohu, nezamestná vás. Mnoho náborových pracovníkov sa snaží tento problém obísť tak, že prehľadávajú pracovné rady a hľadajú nové pracovné miesta, ale je to dosť neefektívny proces.

Čo keby sme Vám povedali, že existuje lepší spôsob?

Tu je to, čo musíte urobiť.

  1. Zbierajte stránky pre vaše cieľové podniky.

Takmer každý podnik, ktorý stojí za to zacieliť, nájdete online.

Bonusový obsah: Chcete pre svoju personálnu agentúru ďalší digitálny marketingový nápad, ktorý je zároveň úžasným nástrojom pre vedúcich pracovníkov? Stiahnite si bezplatnú PDF verziu a získajte tajnú metódu zhromažďovania e-mailových adries, aj toto je pre Vás ideálne riešenie.

Tip pre náborový marketing : Ak váš zoznam cieľových firiem obsahuje veľké spoločnosti, ktoré môžu byť uvedené v zoznamoch pracovných miest iných spoločností (napríklad spoločnosť, ktorá implementuje softvér od spoločnosti Microsoft, pravdepodobne vo svojom zozname práce uvedie spoločnosť Microsoft).

  1. Vytvorte automatický nástroj na kontrolu úloh

Ak pôjdete hľadať „automatizácia“, nájdete stovky vývojárov, ktorí vám môžu pomôcť s týmto ďalším krokom.

Tip pre náborový marketing : Uistite sa, že nástroj kontroluje stránky dostatočne často, aby bol váš zoznam novo zverejnených pracovných miest aktuálny, ale nie tak často, aby ste dostali zakázaný prístup zo služby. Raz za deň je pravdepodobne dobrá rovnováha.

  1. Zhromaždite správne e-mailové adresy

Teraz, keď máte zoznam nedávno zverejnených pracovných miest, je čas spojiť sa s náborovým manažérom a vytvoriť si ponuku. Ale ako to urobiť bez správnych kontaktných informácií? Tu prichádzajú na rad virtuálni asistenti.

Vráťte sa a nájdite si virtuálneho asistenta. Keď najmete niekoho spoľahlivého, môžete mu zaplatiť za to, aby si každý deň prešiel zoznamom nových pracovných miest a našiel e-mailovú adresu príslušného náborového manažéra.

Tip pre náborový marketing : Vzhľadom na ťažkosti nájsť presnú osobu, ktorá najíma prácu, bude často lepší nápad nájsť veľa ľudí, ktorí by mohli byť náborovým manažérom, a každému z nich poslať e-mail. Aj keď žiadna z osôb na vašom zozname nie je správna osoba, často zistíte, že vám niekto odpovie a bude vám chcieť pomôcť skontaktovať sa so správnou osobou.

  1. Urobte si svoje pole na internete

V tomto bode máte spoločnosť s otvorenou úlohou a kontaktnými informáciami na osobu zodpovednú za nábor. Všetko, čo zostáva, je vytvoriť si svoj názor.

Ak chcete osloviť, uistite sa, že používate marketingovú platformu, ktorá vám umožní bezproblémovo vložiť názov pracovnej pozície, relevantného konkurenta, s ktorým ste pracovali, a mini prípadovú štúdiu do vášho prezentačného e-mailu, aby to vyzeralo, že pochádza od skutočnej osoba, a nie automatizované riešenie.

Hmmm...to znie komplikovane

Správna implementácia tohto nápadu je určite zložitá, takže ak si myslíte, že vám to prerastá cez hlavu, skontrolujte náš e-mailový marketingový program pripravený pre vás a potom si zavolajte, aby ste sa dozvedeli viac. Počas hovoru vás podrobne prevedieme programom a poskytneme cenu automatizovaného nástroja, ktorý sa postará o každý krok v tomto procese.

  1. Opravte značku svojej personálnej agentúry tak, že ju znížite

Každá malá personálna agentúra, ktorá čo i len chvíľu premýšľala o svojej značke vie, že nemôžete byť pre každého všetkým. Aj keď veľká firma môže mať súbor praktických oblastí, ktoré vyzerajú takto, nie je dôveryhodné, aby vaša spoločnosť s dvomi osobami tvrdila, že dokážete obsadiť každú prácu pod slnkom.

Teraz, ako sme povedali na začiatku, to už pravdepodobne viete, a preto ste sa vrhli na niečo, čo je trochu ovládateľnejšie.

Možno ste sa rozhodli, že keďže ste dobrý v obsadzovaní technických úloh, nazvali by ste sa personálnou agentúrou pre IT. Alebo možno máte titul bakalár prírodných vied, takže ste sa rozhodli, že vedy o živote by boli vhodným miestom pre vašu náborovú firmu.

Tu je dôvod, prečo to pravdepodobne nie je dosť dobré.

Povedzme, že túto IT personálnu agentúru vediete so sebou a s partnerom. Robíte obvyklú taktiku vedenia a prezentujete sa svojim klientom ako najznalejšia IT personálna agentúra na trhu.

Nebude to fungovať! Okamžite máte problém s dôveryhodnosťou, pretože ste príliš malý na to, aby ste to tvrdili.

Urobíte rýchly obrat a rozhodnete sa nazvať sa butikovou IT personálnou agentúrou a uviesť na trh svoj osobný kontakt.

Pochybujeme, že to pôjde oveľa lepšie. Existujú desiatky, ak nie stovky malých náborových firiem, ktoré tvrdia presne to isté, takže nebudete vyčnievať.

Ale čo keby ste mohli ísť oveľa viac? Ako to môže vyzerať?

Povedzme napríklad, že svoju náborovú agentúru označíte ako popredných odborníkov na Python a obsadzujete iba pracovné miesta v Pythone.

Výhody sú početné.

Klienti vás okamžite začnú brať vážnejšie, pretože robíte dôveryhodné tvrdenia.

Keďže pracujete výlučne na rolách Pythonu, naučíte sa detaily rolí, ktorým väčšina náborových pracovníkov nikdy nerozumie, najmä pokiaľ ide o technické roly.

Vybudujete si sieť kandidátov, ktorých môžete skutočne spoznať a ktorí vám budú dôverovať, že im pomôžete s hľadaním práce.

Pri vyhľadávaní ako „python recruiter“ sa na Google umiestnite s oveľa menším úsilím, ako je potrebné pre „IT recruiter“.

Pozitívna stránka je obrovská a ak prevádzkujete malú náborovú firmu, možno budete chcieť čo najskôr prehodnotiť svoju značku pomocou tejto filozofie.

  1. Obsahový marketing ďalšej úrovne

Ak si máme prečítať ešte jeden blogový príspevok s 300 slovami s názvom „10 hlášok, ktoré by ste si mali vymazať zo svojho profilu na LinkedIn“ alebo „NEPREHLIADNITE dôležitosť mäkkých zručností“.

prečo? Pretože sú nezmyselné. Váš blogový príspevok sa dotýka akéhokoľvek problému, o ktorom diskutujete, na takej povrchnej úrovni, že pre nikoho nemá žiadnu hodnotu. Aj keď nesúhlasíte s týmto tvrdením, nemôžete nesúhlasiť s tým, že pravdepodobne existujú tisíce ďalších blogových príspevkov, ktoré už boli napísané na presne rovnakú tému. Nemá zmysel tému znova hašovať.

Čo teda môžete namiesto toho urobiť? Môžete vytvoriť to, čo nazývame obsahový marketing ďalšej úrovne. Obsahový marketing ďalšej úrovne pozostáva z obsahu, ktorý je taký dobrý, že jednoducho neexistuje spôsob, ako by nebol široko zdieľaný medzi vašou cieľovou skupinou.

Tu sú tri spôsoby, ako to dosiahnuť.

  1. Kopať hlboko

Keď sme zverejnili, skúmanie, písanie a úpravy trvalo viac ako 30 hodín, zaistili sme, aby sme zahrnuli komplexný prehľad všetkých nástrojov, ktoré moderný náborový pracovník potrebuje, a prispôsobený filter, ktorý čitateľovi pomôže nájsť presne to, čo hľadajú.

Zostavenie tohto príspevku trvalo veľa času, ale viete čo? Príspevok priviedol na blog tisíce nových návštevníkov (dúfame, že niektorí z nich sa stanú zákazníkmi) a vrátil nám na stránku mnoho nových odkazov, čo nám pomôže zlepšiť hodnotenie našich vyhľadávačov. Niet pochýb o tom, že to bolo produktívne využitie nášho času.

Ak teda nie ste personálna marketingová agentúra, ako môžete niečo podobné urobiť?

Zamyslite sa nad oblasťami, v ktorých si myslíte, že môžete svojim klientom a kandidátom pridať najväčšiu hodnotu, a nebojte sa pustiť do témy.

To znamená venovať potrebný čas vykonaniu nasledujúceho:

  • komplexne preskúmajte svoju tému (môže vám to trvať 10 hodín alebo viac!),
  • nájdite spisovateľa/editora, ktorý vám pomôže napísať vaše nápady do čo najpútavejšieho textu,
  • najať dizajnéra, aby vytvoril obrázky, ktoré vylepšia váš obsah,
  • ak potrebujete vlastnú funkcionalitu, ktorú váš blogový softvér nepodporuje, zapojte vývojára.

Aj keď vám to bude trvať 40+ hodín, ak vytvoríte úžasný príspevok a efektívne ho propagujete (téma na inokedy), vaša investícia sa vám vráti.

Tip na náborový marketing: Oveľa cennejšie je napísať jeden úžasný článok, ktorý pritiahne lajky a zdieľania na sociálnych sieťach a odkazy z iných stránok, ako 20 príspevkov, ktoré nikto nikdy nečíta, pretože neponúkajú nič hodnotné.

Bonusový obsah: Chcete pre svoju personálnu agentúru ďalší digitálny marketingový nápad, ktorý je zároveň úžasným nástrojom pre vedúcich pracovníkov? Kontaktujte nás a pomôžeme Vám

  1. Buďte interaktívni

Ako sme už povedali, tie isté staré blogové príspevky sú nudné a nikto ich nechce čítať. Namiesto toho sa zamyslite nad tým, ako môžete vytvoriť interaktívny nástroj, ktorý vyzerá skvele a zároveň poskytuje vášmu čitateľovi nesmiernu hodnotu.

Počet možných nástrojov, ktoré by pre vás vývojár mohol vytvoriť, je obmedzený iba vašou predstavivosťou, ale ak ste o tom ešte nikdy neuvažovali, môže byť ťažké vedieť, kde začať.

Pozrime sa na jeden existujúci nápad a zamyslime sa nad tým, ako z neho môžeme vybudovať niečo, čo je pre náborovú spoločnosť realizovateľné.

Všimnite si, ako skvele vyzerajú nové nápady u konkurencie a poskytujú čitateľovi množstvo zaujímavých informácií.

Ak by ste chceli niečo podobné vyskúšať, môžete urobiť toto:

Najmite si spoločnosť zaoberajúcu sa prieskumom verejnej mienky, aby vykonala prieskum zamestnávateľov vo vašom štáte, kraji alebo meste o témach, ktoré sú relevantné pre vašu cieľovú skupinu. Vezmite údaje a premeňte ich na interaktívnu mapu na úrovni okresu. Simplemaps je stránka, ktorá už má hotový základný kód pre tieto typy máp.

Ak túto myšlienku zrealizujete správne, upútate pozornosť ľudí vo vašej cieľovej skupine a získate pokrytie od miestnej tlače za poskytnutie originálneho príbehu, čo pomôže vybudovať povedomie o značke a zlepšiť hodnotenie vo vyhľadávačoch (keď tlač odkazuje na váš príbeh).

Niet pochýb, že vytváranie tohto typu obsahu bude chvíľu trvať, ale ak to urobíte správne, môžete si byť istí, že to bude stáť za to.

  1. Použite techniku ​​mrakodrapov

Ak nemôžete nájsť imaginatívnu iskru, ktorú potrebujete na začatie akéhokoľvek veľkého projektu, môžete jednoducho použiť prácu iných ľudí ako východiskový bod s tým, čo sa nazýva technika mrakodrapov.

Táto technika, ktorá je podrobne popísaná v The Recruiter's Guide to Online Marketing , vám ukáže, ako nájsť obsah, ktorý vytvorili iní ľudia, ktorý bol široko zdieľaný (na blogoch a sociálnych médiách), a potom tento obsah premeniť na niečo oveľa lepšie a cennejšie pre vaše publikum. Ak začnete s niečím, o čom viete, že sa ľuďom predtým páčilo, je pravdepodobnejšie, že vytvoríte niečo, čo má širokú príťažlivosť.

  1. LinkedIn reklamy

Väčšina reklamných trhov, ako napríklad Google Ads, je neuveriteľne nasýtená, čo znamená, že väčšina nápadov na inzerciu zamestnancov/náboru, na ktoré si spomeniete, je drahá a ťažko sa odôvodňuje malým rozpočtom. Existuje však jedna oblasť, kde stále nájdete veľmi lacnú reklamu – LinkedIn.

Pre tých, ktorí nevedia, LinkedIn je stránka, ktorá umožňuje ľuďom s podobným záujmom zdieľať a prezerať si odkazy na „stránke v rámci lokality. Napríklad ľudia, ktorí majú radi „veci, ktoré vás prinútia. Máte tendenciu často ju navštevovať. Mnohé z týchto odoberateľov majú desiatky tisíc denných používateľov a budú akceptovať reklamy za rozumné ceny.

Ak sa chcete dozvedieť viac, prejdite na reklamnú stránku LinkedIn a prejdite si ich jednoduché nastavenie reklamy .

Keď sa dostanete na stranu 2, budete chcieť zamerať väčšinu svojej pozornosti na sekciu zacielenia. Aj keď sú záujmy a zbierky rozumnými možnosťami zacielenia, odporúčali by sme zacieliť na konkrétne záujmy, kde viete, že ľudia, ktorých hľadáte, sú aktívny v týchto oblastiach.

Ak napríklad zúfalo hľadáte vývojára na ťažko obsadenú rolu, môžete zadať „programovanie“ a vaša reklama sa zobrazí v programming a osloví viac ako 700 000 čitateľov.

  1. Bezplatný online softvér ako vedúci gen

Toto bude určite ten najzložitejší marketingový tip pre personálny/náborový marketing, ale ak to dokážete úspešne, mohli by ste mať nových potenciálnych zákazníkov.

Najlepším spôsobom, ako prilákať nových zákazníkov, je ponúknuť im vopred obrovskú hodnotu. Spoločnosť, ktorá to robí veľmi dobre, je Hubpsot. Majú nástroj s názvom Website Grader , ktorý vám umožňuje zadať adresu URL vašej webovej stránky, aby ste videli, ako dobre hodnotí množstvo metrík, ako je rýchlosť, SEO, pripravenosť pre mobilné zariadenia a bezpečnosť.

Zakaždým, keď niekto použije tento nástroj, Hubspot získa dve obrovské výhody.

  1. Poskytnete im svoju e-mailovú adresu, ktorá im umožní začať e-mailovú kampaň, aby vyhrali vašu firmu.
  2. Majú príležitosť ukázať vám hodnotu. Tým, že ponúkajú hodnotu na začiatku predajného cyklu, dramaticky zvyšujú pravdepodobnosť, že si ich vyberiete pre svoje predajné a digitálne marketingové úsilie.

Náborová firma, ktorá nepôsobí v online priestore ako Hubspot, môže mať pri vytváraní online nástroja zložitejšie problémy. To, že je to ťažké, však neznamená, že by ste to nemali skúšať.

Jeden nápad, ktorý vám príde na myseľ, by bol porovnávač životopisov, ktorý umožňuje kandidátom nahrať svoje životopisy a získať okamžitú spätnú väzbu na základe vami vytvoreného algoritmu, ktorý skontroluje životopis a rozpozná bežné problémy. V tomto prípade by to malo viacero výhod. Vybudujete si databázu potenciálnych kandidátov a kandidát dostane okamžitú spätnú väzbu na svoj životopis. Okrem toho potenciálni klienti uvidia takýto nástroj a pochopia, ako veľmi sa venujete získavaniu najlepších kandidátov, čím sa zlepší ich celkový pohľad na vaše podnikanie.

LiveCareer, stránka na vytváranie životopisov, ponúka tento typ nástroja tak jasne, že je to niečo, čo sa dá urobiť.

Ďalším nápadom by bolo vytvoriť podobný nástroj, ale na analýzu pracovných ponúk. Rýchle vyhľadávanie Google neukazuje žiadne výsledky pre tento typ nástroja, takže ak chcete investovať nejaké zdroje, mohli by ste byť prví na trhu a nemali by ste žiadne problémy s propagáciou v celom náborovom priemysle.

  1. Buďte zdrojom správ vo svojom odvetví

Jedným z mnohých problémov náborových pracovníkov je, že nemajú špecializované znalosti, ktoré sú potrebné na identifikáciu najlepších talentov v ich odvetví.

Napríklad technický náborový pracovník, ktorý nie je programátor, môže byť obvinený z toho, že nie je schopný oddeliť hviezdnych vývojárov od zvyšku balíka.

Čo keby sme vám povedali, že existuje spôsob, ako vyvrátiť tento argument ešte predtým, ako ste vôbec hovorili so svojím potenciálnym klientom a zároveň predávate pracovné pozície?

Znie to príliš dobre, aby to bola pravda? nie je!

Tu je to, čo musíte urobiť.

Povedzme, že ste náborový pracovník pre automobilový priemysel. Vaši klienti sú denne ponorení do sveta osobných a nákladných automobilov a pravdepodobne čítajú publikácie ako Automotive News a Auto Moto a pod .

Môžete si teda myslieť, že vedia všetko, čo je potrebné vedieť o najnovších klebetách z odvetvia. Ale mýlili by ste sa.

prečo? Pretože v roku 2022 sa každé odvetvie pohybuje tak rýchlo, že je nemožné mať prehľad o najnovších správach, aj keď žijete a dýchate svojou prácou.

A to vám dáva váš jednoduchý digitálny marketing a príležitosť na budovanie dôveryhodnosti.

Tu je plán.

  1. Vytvorte súbor upozornení Google News na relevantné témy vo vašom odvetví.
  2. Na konci každého týždňa si prejdite svoje upozornenia a vyberte si najzaujímavejší článok týždňa.
  3. Vytiahnite zaujímavý citát z článku.
  4. Vezmite obrázok z článku, nadpis, citát a odkaz na článok a dajte to všetko dohromady do bulletinu a samostatnej stránky s novinkami na vašej webovej stránke.
  5. Posielajte ho každý týždeň svojim potenciálnym zákazníkom a existujúcim klientom.
  6. Vidíš, čo sme tu robili? Len s malým množstvom úsilia každý týždeň sa vám podarilo vytvoriť prebiehajúcu marketingovú kampaň k vášmu marketingovému plánu, ktorá každý týždeň upriami pozornosť na vašu značku a zároveň si buduje vašu dôveryhodnosť ako odborníka v tomto odvetví.
  7. Zdá sa to až príliš dobré na to, aby to bola pravda, ale ak to urobíte správne, nie je dôvod, aby ste pri marketingu svojho podnikania nemohli výrazne zvýšiť svoju autoritu.
  8. Chcete sa pripojiť?
  9. Máte nejaké skvelé tipy na nový obsah, o ktorých by ste chceli hovoriť podrobnejšie? Pridajte svoj komentár nižšie a poďme diskutovať.
  10. Ak chcete nájsť tipy na nábor, aby ste našli svojich ďalších kandidátov, máme tu pre vás ten správny príspevok .