Google Partner

Online marketing

Marketing na donášku kvetov

9 marketingových nápadov na jednoduchú propagáciu vášho podnikania v oblasti kvetov.

Marketing na donášku kvetov

Otvorenie kvetinárstva a čakanie na spotrebiteľov nestačí na rast vášho podnikania.

Musíte prevziať iniciatívu, aby ste upútali pozornosť svojich cieľových zákazníkov na svoje kvetinárstvo a potom z nich urobili verných zákazníkov. To však môžete dosiahnuť iba šikovnými marketingovými stratégiami.

Vaše kvetinové podnikanie môže zaznamenať rýchlejší rast. Hoci na kvetinovom trhu existuje tvrdá konkurencia, dopyt sa tiež rýchlo zvyšuje.

Svoje kvetinové produkty a služby musíte predávať šikovným spôsobom. Marketingová stratégia špeciálne navrhnutá pre váš malý podnik môže vyriešiť vaše problémy, ak vaša firma nevyberá rýchlo.

Pokiaľ ide o informácie o nákupných vzorcoch, stránka tvrdí, že 36 % nákupov kvetov je na Valentína a 27,4 % sa nakupuje na Deň matiek.

Tieto štatistiky by vás mali povzbudiť, aby ste pri určitých príležitostiach využili silný dopyt po kvetoch.

Tu je 9 marketingových nápadov na jednoduchú propagáciu vášho podnikania v oblasti kvetov

  1. Zamerajte sa na svojich existujúcich zákazníkov

Nebojte sa, že do svojho novootvoreného kvetinárstva pritiahnete príliš veľa zákazníkov príliš skoro. Namiesto toho sa zamerajte na zákazníkov, ktorí navštívia váš obchod. Využite svojich existujúcich zákazníkov obchodu.

Tí, ktorí vojdú do vášho obchodu, sú vašimi váženými zákazníkmi a venujú im viac pozornosti. Buďte k nim úprimní. Porozprávajte sa s nimi osobne a uvidíte, ako im môžete pomôcť.

Pošlite im napríklad rukou písaný odkaz s poďakovaním za nákup vo vašom obchode alebo im poďakujte telefonicky. Svojim verným zákazníkom môžete ponúknuť aj zľavu z ceny. Takéto opatrenia vám pomôžu neustále rozširovať zoznam klientov.

  1. Skúste si vybudovať dôveryhodný imidž značky

Mali by ste sa snažiť premeniť svoje kvetinové podnikanie na dôveryhodnú značku. Branding firmy je nevyhnutný pre jej rast. Keď ľudia začnú vnímať biznis ako značku, stanú sa z nich verní zákazníci.

Všetky svetové spoločnosti sú tiež vynikajúcimi príkladmi skvelých značiek. Všetky získali vieru a dôveru ľudí, aby ich premenili na lojálnych zákazníkov.

Váš kvetinový biznis sa môže stať značkou. Prvoradou podmienkou je mať najprv nezabudnuteľné kvetinové obchodné logo, ktoré je hodné reprezentovať vašu firmu.

Vaše logo musí mať jedinečný dizajn, ktorý rýchlo pritiahne pozornosť ľudí a zostane im v pamäti. Vedzte tiež, že logo sa bude zobrazovať vo vašich reklamách a marketingových kampaniach.

Bude viditeľné aj mimo vášho obchodu. Uistite sa teda, že jeho dizajn vyčnieva z davu.

  1. Rozšírte svoje podnikanie prostredníctvom webovej stránky

Jedným z najjednoduchších a nákladovo efektívnych riešení, ako dostať svoje kvetinové podnikanie na vzdialené miesta, je vytvoriť krásnu kvetinovú webovú stránku. Nezabudnite, že ľudia si budú vaše kvety objednávať aj online, čo je pre expanziu vášho podnikania také kľúčové.

Vytvorte si teda kvetinovú obchodnú webovú stránku a umiestnite na ňu všetky svoje kvetinové produkty a informácie o službách. Vytvorte webovú stránku, ktorá obsahuje stránky, ktoré ľuďom povedia o vašom obchode, kvetoch, ktoré predávate, službách donášky domov, cenách, zľavách, zmluvných podmienkach, zásadách ochrany osobných údajov atď.

Dizajn vašej webovej stránky sa musí odlišovať od stránok vašich konkurentov. Jedinečný dizajn webových stránok vytvára dobrý prvý dojem na vašich zákazníkov.

Tiež sa uistite, že webové stránky sa nenačítavajú príliš dlho. Za týmto účelom si optimalizujte obrázky, skombinujte kód do centrálneho súboru CSS alebo JavaScript a zminifikujte HTML, CSS a JavaScript.

Popredný trh s grafickým dizajnom ROI index vám môže pomôcť vytvoriť jedinečný dizajn webových stránok špeciálne pre vašu firmu za prijateľnú cenu.

  1. Používajte sociálne médiá

Jednou z najlepších platforiem na informovanie ľudí o vašich nových cenách kvetov, zaujímavých ponukách alebo špeciálnych zľavách sú sociálne médiá. Ak váš obchod organizuje akciu, môžete to oznámiť na sociálnych sieťach. Je to tiež nákladovo efektívny spôsob šírenia informácií o vašich službách.

Najprv si však vytvorte vlastnú stránku na Facebooku, účet Instagram a ďalšie podobné stránky sociálnych médií pre svoju firmu. Potom pravidelne uverejňujte svoj obsah na svojich stránkach.

Mali by ste uverejniť 5 až 6 príspevkov denne, aby ste zdôraznili nové ponuky v cenách alebo povedali niečo o svojom kvetinárstve a službách.

Umiestnite na svoje sociálne stránky atraktívne obrázky a videá z vášho kvetinárstva a nových aktivít. Váš dizajn stránky sociálnych médií však musí obsahovať atraktívnu kombináciu textu a vizuálnych prvkov, ako sú obrázky a videá.

  1. Posielajte e-maily zákazníkom

Zákazníci veria v obchod, ktorý im k narodeninám posiela osobný e-mail s pozdravom a poďakovaním za nákup.

Takéto osobné e-maily výrazne obnovia dôveru zákazníka v podnikanie. Toto je známe ako e-mailový marketing. Vyskúšajte túto nízkonákladovú formu marketingu. Zvážte tieto body:

Najprv získajte e-mailové adresy ľudí, ktorí navštívia váš web alebo stránky sociálnych médií. V krátkom čase získate veľký zoznam e-mailových adries.

Začnite posielať svoje špeciálne ponuky cien a iných schém na všetky e-mailové adresy jediným kliknutím myši.

Uistite sa, že váš e-mailový dizajn vynikne a dokáže okamžite pritiahnuť pozornosť vašich zákazníkov na vašu firmu

  1. Použite darčeky na získanie srdca a mysle zákazníkov

Každý rád dostáva darčeky. Keď zákazníci navštívia váš obchod, ponúknite im niekoľko atraktívnych, ale užitočných predmetov ako darčeky. Vykonajte tieto kroky:

Nakupujte reklamné produkty, ako sú napríklad poháre, počítačové príslušenstvo, kľúčenky a iné predmety dennej potreby za veľmi nízke ceny.

Po hromadnom nákupe týchto darčekov si na ne vytlačte svoje kvetinové obchodné logo. Vaše logo im bude pripomínať vašu firmu, čo je hlavným cieľom tejto marketingovej taktiky.

Distribuujte tieto položky ľuďom, ktorí navštívia váš obchod.

Ponúknite tieto darčeky kdekoľvek, napríklad pri príležitosti udalosti súvisiacej s kvetinovým biznisom a priemyslom.

Vaša firma môže mať prospech z rozdávania takýchto užitočných predmetov. V skutočnosti existuje veľa dôvodov, prečo používať propagačné produkty ako marketingovú stratégiu.

  1. Vyzdobte svoj obchod pekne zvonku

Chceli by ste, aby si ľudia pri pohybe na trhu dobre prezreli váš obchod zvonku. Sú to vaši potenciálni zákazníci. Ale aby ste upútali ich pozornosť smerom k vášmu obchodu, musíte ho pekne vyzdobiť.

Výzdoba vašej predajne na nich urobí dobrý prvý dojem. Títo zákazníci sa môžu vrátiť a kúpiť si od vás kvety, ak nie okamžite, môže to byť neskôr. Vytvorte tak pekný dojem z vášho obchodu. Uistite sa, že:

Venujte pozornosť svojmu značeniu a výkladu.

Objektívne sa pozrite na svoje značenie a zhodnoťte jeho dizajn pre jeho príťažlivé vlastnosti.

Vedzte, že na dizajne vášho značenia veľmi záleží pri vytváraní atraktívneho čelného vzhľadu vášho obchodu. Ak váš existujúci okenný displej nie je pútavý a značenie nevyhovuje, prerobte ho.

  1. Usporiadajte udalosti

Jedným z najúčinnejších a osvedčených spôsobov budovania vzťahu so zákazníkmi je organizovanie podujatí vo vašom kvetinárstve. Ľudia sa radi zapájajú do podujatí, kde majú príležitosť stretnúť sa s ostatnými. Udalosti poskytujú ľuďom zážitky, ktoré nemôžu získať online. Vykonajte tieto kroky:

Mali by ste vytvoriť povedomie o svojej udalosti prostredníctvom svojich stránok sociálnych médií a dokonca použiť tlačovú správu a inzerovať.

Keď organizujete akciu vo svojom obchode, zoberte ľudí na prehliadku vášho obchodu a porozprávajte sa o vplyve kvetov.

Vyzdobte svoj obchod špeciálne pre udalosť.

Môžete tiež viesť workshopy súvisiace so záhradkárstvom, umením aranžovania kvetov atď.

Nezabudnite však dať svoju vizitku ľuďom, ktorí sa zúčastňujú na udalostiach. Vaša karta sa im bude hodiť vždy, keď budú potrebovať vaše kontaktné údaje.

  1. Použite letáky na propagáciu svojho podnikania

Letáky sú jednolistové reklamné materiály. Na tenký papier si môžete vytlačiť svoje lákavé ponuky nízkych cien a nových kvetinových produktov.

Toto je tiež veľmi nákladovo efektívne marketingové médium. Uistite sa, že dizajn vášho letáku je pútavý. Na vrch letáku vložte väčší obrázok vášho pekne vyzdobeného kvetinárstva.

Potom stručne opíšte, prečo by ľudia mali nakupovať vo vašom obchode. Uveďte tieto informácie v krátkych odrážkach, aby si ich ľudia mohli prečítať ihneď na cestách.

Stačí stáť na jednom mieste pri ceste alebo kdekoľvek a doručiť svoje letáky. Toto je váš spôsob, ako získať zákazníkov jednoduchším spôsobom.

Záver

Ak chcete rozkvitnúť svoje podnikanie v oblasti kvetov, zamerajte sa na svojich existujúcich zákazníkov a vybudujte si pevnú zákaznícku základňu. Posielajte im e-maily s pozdravmi a ďakovnými e-mailmi, že s nimi nakupujete. Silný imidž značky vám určite môže pripraviť cestu k úspechu.