Google Partner

Online marketing

Marketing na fitness

Marketing na fitness

Nie je žiadnym prekvapením, že prihlasovanie nových členov je životne dôležité pre úspech vášho fitness centra, ale pri vysokej konkurencii na trhu, ako zabezpečiť, aby vaše fitness centrum vyniklo a... (ktoré marketingové stratégie skutočne fungujú)?


Táto príručka je navrhnutá tak, aby vám pomohla lepšie propagovať vaše fitness.

Zahrnuli sme konkrétne marketingové stratégie a tipy pre fitness priemysel.

Ak chcete, aby vaše podnikanie v oblasti fitness nebolo len novoročným výstrelkom, tento návod sa vám bude páčiť. Poďme sa ponoriť do textu nižšie.

  1. VYNIKNÚŤ V PREPLNENOM FITNESS PRIEMYSLE

S toľkými možnosťami fitness, ktoré sú k dispozícii spotrebiteľom a objavujú sa nové fitness centra, ako vyniká vaše fitness?

V roku 2024 musíte zo svojich marketingových stratégií fitness odstrániť dohady.

Úspech s fitness marketingom je hra s číslami, konkrétne dátový marketing využívaním obrovského množstva dostupných údajov o vašich dokonalých zákazníkoch.

Po celé roky sa veľká časť reklamného prostredia spoliehala na dohady.

Fitness značky, rovnako ako iné spoločnosti, potrebovali robiť kvalifikované rozhodnutia o druhu reklamného úsilia, do ktorého musia investovať, na základe kampaní, ktoré viedli k najvyšším výnosom. Hoci sme mali prístup k niektorým informáciám, nebolo to nič podobné tomu, čo je k dispozícii dnes.

Teraz, v roku 2022, žijeme v prostredí, kde sa údaje generujú neustále. Giganti sociálnych médií vrátane Facebooku a Instagramu majú toľko informácií, že je ľahké zacieliť na ideálnych zákazníkov pomocou správnej marketingovej stratégie.

Dobrou správou pre podniky v oblasti fitness je, že údaje možno využiť na jednoduché zvýšenie predaja a zlepšenie marketingových stratégií – ak sa naučíte, ako ich využiť.

ZACIELENIE NA SPRÁVNYCH ZÁKAZNÍKOV

  • Ako by ste definovali svojho ideálneho klienta?
  • Aký typ človeka drží rok čo rok tvoju posilňovňu?
  • Kde žijú?
  • Koľko majú rokov?
  • Aký druh služieb alebo funkcií si cenia?

Čím viac informácií o svojich dokonalých zákazníkoch budete mať, tým lepší bude váš celkový marketing.

ÚSPEŠNÉ SEZÓNY

  • Kedy je najrušnejší čas na registráciu nových členov?

Veľa fitness spoločností vidí okolo januára nárast klientely. Môžu však nastať aj iné obdobia v roku, keď si všimnete zvýšenie svojich príjmov. Ak porozumiete minimám a maximám vášho podnikania, pomôže vám to určiť, kedy potrebujete zvýšiť svoje marketingové výdavky, alebo by to mohlo byť znakom toho, že váš marketing potrebuje fungovať, ak chcete väčšiu konzistentnosť.   

GYM MARKETING

Vaša celková marketingová výkonnosť.  Takmer každý marketingový nástroj, do ktorého dnes môžete investovať, prichádza s nástrojmi, ktoré môžete použiť na získanie užitočných informácií. Služby e-mailového marketingu vám poskytnú informácie o mierach odchodov a otvorení. Nástroje sociálnych médií vám ukážu, kedy sú vaši zákazníci najaktívnejší. Google Analytics vám môže pomôcť sledovať výkonnosť vašich webových stránok. Čím viac údajov o svojich marketingových kampaniach máte, tým ľahšie zistíte, ktoré z vašich stratégií skutočne fungujú.

Marketing ROI. Akú hodnotu má pre vás typická registrácia nového člena? Za aký dlhý čas sa stane váš priemerný zákazník členom? Keď budete mať odpovede na tieto otázky, môžete začať zisťovať, akú hodnotu má každý nový člen pre vaše podnikanie, a potom vypočítať, koľko si môžete dovoliť investovať do marketingu. Postupom času by ste mali vedieť, že ak miniete X Eur, zaregistrujete Y množstvo členov.

V roku 2024 je dôležité zabezpečiť, aby každé rozhodnutie, ktoré robíte pre svoju firmu, bolo založené na skutočných údajoch, ktoré možno uplatniť. Nehádajte len to, čo vaše publikum potrebuje, dozvedieť sa o každom zo svojich zákazníkov využívajúcich služby, ktoré máte k dispozícii.

  1. INVESTUJTE DO LOKÁLNEHO SEO

SEO alebo optimalizácia pre vyhľadávače je rozhodujúca pre každé fitness centrum, ktoré chce dlhodobý úspech.

V dnešnom digitálnom svete, ak chcú zákazníci nájsť riešenie svojich problémov, zamieria online a hľadajú to, čo potrebujú, cez Google, Bing alebo iný podobný vyhľadávač.

Zatiaľ čo väčšina fitness firiem vie, že by sa mali hodnotiť podľa základných pojmov ako „členstvo v posilňovni“ alebo „fitnes centrum“, je ľahké zabudnúť na dôležitosť zúženia vášho zamerania nadol z globálneho davu.

Investovanie do miestneho SEO namiesto sústredenia sa na široké vyhľadávanie vám pomôže osloviť relevantnejšie publikum, najmä ak ponúkate službu ku kamennej predajne. Koniec koncov, ak máte fitness v Bratislave, nepotrebujete, aby o nej vedeli ľudia v Ružomberku.

Možno ešte dôležitejšie je, že v roku 2024 vám zameranie sa na lokálne SEO pomôže optimalizovať aj pre hlasové vyhľadávanie. 75 % používateľov inteligentných reproduktorov v súčasnom prostredí používa každý týždeň hlasové vyhľadávanie na nájdenie miestnych služieb a riešení.

Poradie vo výsledkoch vyhľadávania pre výrazy, ktoré obsahujú názvy miest a modifikátory „v mojom okolí“, vám môže pomôcť uspieť v ére inteligentných reproduktorov.

AKO IDE LOKÁLNE SO SVOJÍM SEO?

Je to ľahké.

Vo svojom obsahu používajte miestne výrazy: Nepíšte na svojom blogu len o tom, „ako čo najlepšie využiť členstvo v posilňovni“. Zamerajte sa na výhody členstva v posilňovni v mieste, kde pôsobíte. Prípadne sa uistite, že váš web funguje dobre, rýchlo sa načítava, má pekný dizajn a obsahuje výrazy ako „fitness spoločnosť v [vložte svoju miestnu oblasť] “.

Získajte veľa miestnych citácií: Pracujte na tom, aby ľudia odkazovali na vašu firmu z miestnych publikácií a spoločností. Existuje príležitosť dostať sa na lokálny fitness blog? Alebo možno miestny spravodajský web? Snažte sa zlepšiť svoje postavenie na miestnom trhu pomocou spätných odkazov od relevantných značiek.

Vylepšite svoju stránku Moja firma na Googli: Použite stránku Moja firma na Googli , ku ktorej majú prístup všetky spoločnosti, aby ste zaistili, že používatelia nájdu užitočné informácie o vašej značke. Moja firma na Googli ukáže zákazníkom, kde sa nachádzate, ako vás môžu kontaktovať, recenzie a ďalšie.

  1. VYUŽITE VPLYV EXISTUJÚCICH ČLENOV

Vaša existujúca klientska základňa je jednou z najcennejších marketingových zbraní, ktoré máte.

Všetko, čo musíte urobiť, je naučiť sa, ako to využiť .

Aj keď je pravda, že pozitívne marketingové slogany „dobrý pocit“ a užitočné informácie o vašej spoločnosti vám môžu pomôcť prilákať nových zákazníkov, nič neprinúti potenciálnych klientov, aby vám dôverovali tak, ako slová vašej existujúcej komunity.

70 % ľudí dôveruje zákazníckym recenziám, ktoré čítajú online.

Ako teda presvedčíte svojich existujúcich zákazníkov, aby vám pomohli s marketingom?

Jednou jednoduchou možnosťou je poskytnúť stimuly. Môžete tiež vyskúšať rôzne iné metódy, napríklad:

Vytvorte schému VIP členstva: Umožnite ľuďom pripojiť sa ku skupine výmenou za odmeny. Zakaždým, keď jeden z vašich existujúcich klientov úspešne odporučí priateľa, môže získať zľavu z členstva alebo získať prístup k špeciálnym darčekom.

Podporujte recenzie: Okrem pestovania priamych odporúčaní sa zamerajte aj na to, aby vaši spokojní zákazníci o vás zanechali pozitívne recenzie online. Môžete napríklad poskytnúť zľavy alebo bezplatné produkty.

Uľahčite poskytovanie spätnej väzby: Presvedčiť zákazníkov, aby hovorili o vašej značke, niekedy nemusí znamenať ich podplatenie. Ak používateľom jednoducho poskytnete značkový hashtag, ktorý môžu použiť na sociálnych médiách, alebo sa pripojíte k hodnotiacim stránkam, budete generovať konverzácie o vašej firme.

Vybudujte silnú komunitu: Fitness priemysel je o spájaní ľudí a pomáhaní im urobiť pozitívnu zmenu v ich živote. Stratégia budovania fitness komunity môže znamenať veľký rozdiel a skutočne vás odlíšiť, čo vám dáva slobodu zvyšovať členské poplatky a rozvíjať svoje podnikanie v oblasti fitness.

Jedna z popredných spoločností v oblasti fitness oblečenia, podporuje množstvo sociálnej spätnej väzby od zákazníkov na Instagrame.

  1. PREJDITE DO REŽIMU OFFLINE

V roku 2024 je ľahké predpokladať, že všetko vaše marketingové úsilie by sa malo zamerať na online svet. Koniec koncov, všetci máme dočinenia s priestorom, ktorý je digitálnejší ako kedykoľvek predtým. Kamkoľvek idete, ľudia hovoria o reklame na sociálnych sieťach, SEO a obsahu.

Aktivita offline však prináša aj výhody. To platí najmä vtedy, ak máte kamenný fitness biznis.

Napríklad, ak ste spoločnosť, ktorá ponúka kurzy výživy na konkrétnom mieste, ste značka fitness alebo ste firma, ktorá poskytuje špecializované školenia jednotlivcom osobne, budete sa musieť spojiť s klientov tvárou v tvár.

Využitie offline marketingových príležitostí, ako sú udalosti a úvodné večery, kedy si ľudia môžu prísť pozrieť vaše zariadenia, vám môže pomôcť skutočne zvýšiť predaj.

Vo svete, kde ľudia zvyknú vidieť nespočetné množstvo spoločností online a komunikovať s nimi, môže skutočné osobné spojenie s vašimi klientmi skutočne pomôcť zvýšiť vaše šance na úspech.

OFFLINE MARKETINGOVÉ NÁPADY GYM NA VYSKÚŠANIE V ROKU 2024

Deň otvorených dverí zdarma. Pozvite potenciálnych klientov, aby si prišli pozrieť vaše zariadenia na jeden deň bez toho, aby ste zaplatili ani cent. Uistite sa, že máte k dispozícii dostatok tlačeného obsahu, ktorý môžu použiť na získanie ďalších informácií o vašej firme.

Spustenie podujatia: Zapojte sa spolu s ďalšími miestnymi podnikmi do veľkého podujatia. Napríklad, ak prevádzkujete miestnu spoločnosť vyrábajúcu smoothie, môžete organizovať deň zdravia a výživy, kde sa ľudia môžu prísť dozvedieť o zlepšení svojho stravovania.

Použitie vyskakovacej stratégie: Nadchnite svoje publikum niečím novým a zaujímavým. Môžete napríklad navštíviť miestne nákupné centrum, aby ste predviedli niektoré zo svojich najnovších ponúk, alebo môžete spolupracovať s influencerom. Nájdite spôsob, ako prinútiť ľudí hovoriť o vašej značke.

Pozrite sa napríklad, aký vzrušujúci a pútavý je každý rok farebný beh. Toto živé podujatie prinúti všetkých hovoriť o fitness a zapájajú sa mnohé značky. Marketing nemusí byť výlučne digitálny.

  1. POSKYTNITE ÚŽASNÉ PONUKY

Napokon, hoci väčšina ľudí chce byť fit a zdravá, vedia, že je to tvrdá práca.

Väčšina vašich zákazníkov sa bude snažiť rozhodnúť, či je pre nich zapojenie sa do inej fitness spoločnosti dobrý nápad. Fyzické a duševné zdravie si totiž vyžaduje veľa času a úsilia. Potenciálnych klientov musíte presvedčiť, že zapojiť sa je jednoduché.

Uvádzacia ponuka, ako napríklad zľavnené členstvo na prvý mesiac, je skvelý spôsob, ako prinútiť ľudí, aby si vašu službu alebo produkt zamilovali. Keď raz ochutnajú lacnejšiu cenu, bude oveľa pravdepodobnejšie, že sa budú chcieť vracať.

SKÚSTE

Poskytnúť ľuďom úvodnú zľavu alebo pozornosť. Dajte ľuďom ochutnať, čo môžete ponúknuť, buď so zľavou, aby mohli začať, alebo s bezplatnou skúšobnou verziou v závislosti od druhu služby, ktorú ponúkate. Ak napríklad poskytujete online kurzy fitness, prvých pár kurzov môžete poskytnúť zadarmo.

Ponúkanie peňazí z dlhodobého členstva: Mnoho spoločností, ktoré ponúkajú členstvo a predplatné, získava zvýšený počet registrácií tým, že klientom ponúka možnosť ušetriť peniaze, ak zaplatia na rok vopred, a nie len na mesiac.

Dôsledné odmeňovanie opakujúcich sa zákazníkov. Uistite sa, že svojich existujúcich zákazníkov budete aj naďalej tešiť bezplatnými bonusmi, poukážkami na zľavu a inými výhodami. Nerezervujte si ponuky len pre nové registrácie.

ZVLÁDNITE SVOJ MARKETING V ROKU 2024

Rovnako ako všetky podniky, aj fitness spoločnosti si musia dobre premyslieť svoje marketingové stratégie, ak chcú zostať na čele. Nemôžete len tak čakať, že raz za rok za vami prídu vaši klienti, keď sa budú cítiť vinní za príliš veľa kalórií.

Našťastie v roku 2024 vám päť vyššie uvedených techník poskytne všetko, čo potrebujete, aby ste mohli začať zvyšovať predaj, záujem zákazníkov a lojalitu k značke.

Napísali o nás

Pomôžeme Vám odborne s cielenou reklamou na fitness?

Komu pomáhame s cielenou reklamou