Google Partner

Online marketing

Marketing na predaj klimatizácií

Marketing na predaj klimatizácií

Prevádzka úspešného podnikania v oblasti klimatizácií si vyžaduje implementáciu marketingových stratégií, ktoré generujú celoročné predajné príležitosti. To znamená, že budete mať svoju firmu v mysliach zákazníkov počas všetkých štyroch ročných období, nielen keď sa blíži teplé počasie. Ak chcete, aby bola vaša firma v popredí záujmu svojich potenciálnych zákazníkov, použite marketingové stratégie, ktoré im pripomenú, aby zavolali vašu spoločnosť na servis, keď sa im pokazí klimatizácia alebo potrebujú nový chladiaci systém.

Výber cieľových trhov

Zistenie trhu, ktorý potrebuje produkty a služby klimatizácie, je dôležité pri zisťovaní, ako osloviť potenciálnych zákazníkov. Váš cieľový trh môže pozostávať z majiteľov domov, bytových združení, správcov bytov, správcov komerčných budov, maloobchodníkov alebo developerov nehnuteľností. Ak už máte zákazníkov, pozrite sa na ich demografické údaje, ako je vek, lokalita domovu alebo firiem a klimatizačné systémy, ktoré momentálne majú. To vám pomôže nájsť podobných zákazníkov, ktorí majú rovnaké vlastnosti a môžu byť na trhu produktov a služieb v oblasti klimatizácie.

Drip Marketing

Nájdite spôsoby, ako sa počas roka neustále držať pred potenciálnymi zákazníkmi. Začnite napríklad pohľadnicou alebo letákom, ktorý zobrazuje potiacich sa a mávajúcich fanúšikov spolu s otázkou súvisiacou s vekom klimatizačného systému záujemcov. Potom o niekoľko mesiacov pošlite poštou marketingovú propagáciu so špeciálnou ponukou. Ponuka môže napríklad zahŕňať zľavu na vykonanie servisu klimatizácie v zime, keď je podnikanie pre vašu spoločnosť najpomalšie. Ďalšou možnosťou je posielať newsletter plný tipov na údržbu a výber klimatizačných systémov. Ak nemáte čas na vytvorenie vlastnej verzie, hľadajte hotové bulletiny, do ktorých stačí pridať svoje logo, názov spoločnosti a kontaktné údaje.

Odporúčania

Začnite nadväzovať kontakty s firmami, ktoré oslovujú rovnaký trh, no nekonkurujú vám. Napríklad sieť so spoločnosťami, ktoré opravujú vykurovacie systémy, inštalatérske práce, elektrinu alebo spotrebiče. Zvážte aj upratovacie služby, maliarske spoločnosti a podlahárske firmy, ktoré ponúkajú príležitosti na sprostredkovanie. Okrem toho požiadajte spokojných klientov o odporúčania ľuďom a firmám, ktorých poznajú, a odmeňte ich odporúčania zľavnenými službami na údržbu ich klimatizačného systému.

Online

Použite webovú stránku na získanie nových obchodov s optimalizáciou stránky pre vyhľadávače. Napríklad použite slová ako inštalácia klimatizácie, údržba, opravy a centrálny vzduch vo svojich titulkoch, aby ste pomohli vyhľadávacím nástrojom vedieť, ako indexovať vašu stránku. Pridajte na svoju stránku úplný zoznam služieb a povzbuďte návštevníkov, aby zavolali, ponúknutím zľavy na údržbu alebo konkrétny klimatizačný systém. Sprístupnite ponuku na obmedzený čas a stiahnite ju zo svojich stránok hneď, ako vyprší jej platnosť. Zaregistrujte sa a získajte bezplatný účet Miesta Google pre firmy, aby sa vaša firma objavila na mapách, keď ľudia hľadajú služby klimatizácie vo vašej oblasti.

Nápady na reklamu na klimatizácie

Klimatizačné spoločnosti sa tešia na začiatok horúceho počasia, pretože predaje skutočne rastú a volajú po opravách a nových jednotkách. Väčšina firiem v oblasti klimatizácie sa zameriava na nové stavebné projekty, ako aj na staršie rezidencie a budovy, ktoré potrebujú nové jednotky, systémy alebo opravy, čo im poskytuje celoročnú ponuku zákazníkov. Skôr než začnete inzerovať, upravte svoje reklamné posolstvo hľadaním spôsobov, ako sa odlíšiť od konkurencie, napríklad ponukou energeticky účinných jednotiek alebo tichých modelov, ktoré si v budúcnosti vyžadujú len malú údržbu.

Lacné reklamy

Nenákladným spôsobom, ako inzerovať vaše klimatizačné zariadenia a opravárenské služby, je umiestniť prílohu do bulletinov, ktoré sa posielajú členom združení vlastníkov domov a bytov. Hľadajte asociácie s domami, ktoré sú dostatočne staré na to, aby potrebovali aktualizované spotrebiče alebo opravy. Väčšina združení od vás žiada leták, ktorý si vytlačíte, a za jeho umiestnenie do bulletinu vám účtujú poplatok za vloženie. Keď predáte klimatizačný systém alebo zabezpečíte opravy v dome v združení, získajte posudok a použite ho vo svojom ďalšom inzeráte, aby ste presvedčili susedov, aby vám zavolali tiež.

Internet

Ak predávate klimatizačné jednotky z obchodu, zaregistrujte si bezplatný účet v službe Miesta Google. Keď ľudia hľadajú online firmy vo vašej oblasti, vaša spoločnosť sa zobrazí na mape poskytnutej spoločnosťou Google, čo vám pomôže začať budovať značku. Použite taktiku optimalizácie pre vyhľadávače, aby sa váš web dostal na prvú stránku online vyhľadávaní pod kľúčovými frázami, ako sú „opravy klimatizácií“, „klimatizačné jednotky“ a „inštalácia klimatizácie“, spolu s konkrétnymi značkami, ktoré predávate.

Odporúčania

Ústne podanie zohráva dôležitú úlohu pri prinútení ľudí, aby zavolali servis alebo inštaláciu systému. Odmeňte zákazníkov, ktorí niekoho odporučia do vašej firmy, bezplatnou bežnou údržbou alebo upratovaním. Ak chcete zlepšiť ústnu inzerciu, zaraďte sa do online adresárov, len ​​pre členov alebo nezisková organizácia. Povzbudzujte čo najviac svojich spokojných zákazníkov, aby uverejnili pozitívne recenzie, ktoré odrážajú, ako dobre ste zvládli opravy, dobrý zákaznícky servis, ktorý ste poskytli, dôveru, ktorú ste vyvolali, a správanie zamestnancov, ktorí na zákazke pracovali.

Zlaté stránky

Keď klimatizácia zlyhá, ľudia ju chcú rýchlo opraviť a niektorí ľudia, ktorí sa najprv nepozerajú online, stále chodia na zlaté stránky telefónneho zoznamu, aby našli opravárenskú spoločnosť. Vaša reklama na zlaté stránky nemusí byť obrovská – ani drahá – aby bola účinná. Vytlačte si základné informácie vrátane vašich kontaktných informácií a typu klientov, ktorým slúžite, ako sú rezidencie alebo firmy. Uveďte, čím sa líšite od konkurencie, pokiaľ ide o jednotky alebo služby, ktoré poskytujete. Uveďte bezplatné odhady opráv alebo 24-hodinový servis, ak je k dispozícii. Pridajte svoju webovú adresu, aby sa usilovní potenciálni zákazníci dozvedeli viac o vašej spoločnosti online.