Google Partner

Online marketing

Marketing na predaj vozidiel

Automobilový marketing pre nováčikov. 10 osvedčených stratégií na zvýšenie návštevnosti a zvýšenie predaja.


Marketing na predaj vozdiel

Automobilový priemysel v zažíva výraznú transformáciu, ktorá zmení význam digitálneho marketingu. Tento príspevok načrtáva 10 automobilových marketingových stratégií, ktoré pri správnom prístupe zvýšia návštevnosť a zvýšia predaj.

Pandémia spôsobila zmenu vo svete a v spôsobe, akým ľudia robia veci.

Napríklad teraz viac ľudí navštevuje web stránky, aby dokončili takmer každý typ nákupu, a to vrátane nákupu auta. Z tohto dôvodu musí byť digitálny marketing súčasťou vašej celkovej marketingovej stratégie.

Teraz môžete predpokladať, že automobilový marketing je ťažký, ale pravdou je, že je to relatívne jednoduché.

Nižšie sa s vami podelíme o niektoré z najbežnejších a najefektívnejších automobilových marketingových stratégií, ktoré vám pomôžu dostať vaše podnikanie na vrchol.

  1. Budovanie dôvery pomocou zákazníckych recenzií

Kúpa prvého auta môže byť zaujímavá.

Chcete sa uistiť, že robíte správne rozhodnutie, čo vedie k množstvu výskumu. Jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré zohrávajú úlohu pri rozhodovaní zákazníka o kúpe auta – alebo čohokoľvek iného – sú recenzie zákazníkov.

Zákaznícke recenzie sú najdostupnejšou a nákladovo najefektívnejšou stratégiou, pokiaľ ide o automobilový marketing.

Je nevyhnutné, aby tieto recenzie boli dobré a mali by byť na čo najväčšom počte miest.

Od vašej vlastnej webovej stránky a platforiem sociálnych médií až po Google môžu pozitívne recenzie zákazníkov, ktoré pozitívne vrhajú svetlo na vašu firmu, vzbudiť dôveru v sledovanie zákazníkov tak, ako to nedokáže veľa iných marketingových aktivít.

  1. Investovanie do SEO, aby ste boli na vrchole Google SERP

Ak chcete byť na stránkach s výsledkami vyhľadávania Google čo najvyššie, musíte byť ochotní investovať do optimalizácie pre vyhľadávače (SEO).

Môže to chvíľu trvať, pretože indexovanie prehľadávačov musí rozpoznať vašu webovú lokalitu ako odvetvovú autoritu alebo odborníka.

Využite nástroj na plánovanie kľúčových slov, ktorý vám pomôže identifikovať kľúčové slová, ktoré spotrebitelia najčastejšie vyhľadávajú.

Chcete sa zamerať na kľúčové slová, ktoré majú nízku obtiažnosť a vysoký objem. Vo všeobecnosti je ťažšie hodnotiť kľúčové slová s veľkým objemom a preto by ste mali hľadať tie s nízkou obtiažnosťou.

Po vytvorení zoznamu relevantných kľúčových slov môžete začať so stratégiou SEO pre automobilový marketing.

To by malo zahŕňať začlenenie týchto kľúčových slov do vášho webového obsahu, ako aj začatie vytvárania blogových článkov, ktoré odpovedia na niektoré z najbežnejších otázok, ktoré spotrebitelia majú v súvislosti s vašou firmou a prečo by mali obchodovať s vaším predajcom alebo opravovňou.

Správny obsah môže zohrávať významnú úlohu pri získavaní návštevnosti a zvyšovaní počtu konverzií , pretože 95 % kupujúcich áut sa vydáva online, aby získali informácie, ktoré potrebujú, vrátane odpovedí na ich otázky a obavy.

  1. Zobrazovanie vo výsledkoch miestneho vyhľadávania Google

Organické vyhľadávanie môže byť skvelý spôsob, ako sa zobraziť v SERP, ale môžete podniknúť aj iné kroky.

V skutočnosti sa chcete zamerať na zobrazovanie v miestnych výsledkoch vyhľadávania Google, pretože väčšina vašich zákazníkov bude lokálne pre vás.

Keď sa na Googli vyhľadá konkrétny druh firmy, ako je autobazár alebo opravovňa, v hornej časti stránky s výsledkami sa často zobrazí mapa s najlepšími miestnymi firmami.

Toto sa označuje ako „miestne trojbalenie“. Chcete patriť do tejto skupiny firiem, pretože tieto firmy získavajú takmer 32 % všetkých kliknutí.

Ak sa tam chcete dostať, musíte si nárokovať a vytvoriť svoj firemný profil Google. Uistite sa, že tento profil obsahuje kľúčové slová relevantné pre vašu firmu spolu s vaším mestom, tel. číslom web stránkou a otváracími hodinami.

  1. Reklama na miestnych stránkach s výsledkami Google

Aj keď nárokovanie si firemného záznamu na Googli môže znamenať veľa, možno by ste mali zvážiť investíciu do reklamy.

Budete sa chcieť zamerať na reklamy, ktoré sa zobrazujú vo výsledkoch miestneho vyhľadávania, keď sú vo vyhľadávacom dopyte zahrnuté určité kľúčové slová.

Ako firma založená na službách možno zistíte, že reklamy na miestne služby ponúkané spoločnosťou Google sú neuveriteľne prospešné.

Vedeli ste, že len 1 z 3 potenciálnych kupcov auta presne vie, aký typ vozidla chce? Tu môže vstúpiť do hry vaša reklama tým, že na ňu zacielite správny obsah v správnom čase.

Okrem toho odznak „Google“ môže potenciálnym zákazníkom ukázať, že ste podnikli potrebné kroky, aby ste Googlu ukázali, že ste dôveryhodní.

Ak chcete mať tento odznak vo svojej reklame Google, budete musieť prejsť previerkou. Okrem toho možno budete musieť splniť špecifické požiadavky.

Nastavenie miestnych reklám Google sa nakoniec oplatí, pretože vám to pomôže platiť za reklamy, ktoré oslovia správne publikum.

V opačnom prípade budú vaše peniaze zbytočné za kliknutia, ktoré pravdepodobne neprinesú obchod do vášho obchodného zastúpenia alebo obchodu.

  1. Vytvorenie profilu sociálnych médií a účasť v skupinách 

Ak momentálne nemáte obchodnú stránku na Facebooku, tak prichádzate o potenciál osloviť obrovské publikum.

S obchodnou stránkou na Facebooku vás ľahko nájdu tí, ktorí hľadajú podobný biznis.

Vaša obchodná stránka na Facebooku sa môže dokonca umiestniť v SERP, čo dáva zákazníkom ešte väčšiu možnosť, aby vás našli.

Len sa uistite, že sekcie „O nás“ a „Popis“ sú optimalizované pre SEO s relevantnými kľúčovými slovami.

Mali by ste tiež zvážiť vytvorenie alebo pripojenie sa k skupinám na Facebooku o určitých vozidlách, automobilových dieloch alebo bežných problémoch s automobilmi.

To vám umožní podeliť sa o svoje odborné znalosti na túto tému a dostať svoje meno na verejnosť.

Zakaždým, keď uverejníte príspevok alebo komentujete príspevok niekoho iného, ​​pomôže to povedomiu o vašej značke, pretože ostatní uvidia názov vašej firmy.

  1. Presvedčte nakupujúcich, aby prišli do vašej predajne automobilov jedinečnými ponukami 

Aby si spotrebitelia kúpili vozidlo od vášho predajcu, musíte im dať vedieť, prečo by s vami mali obchodovať.

Musíte ich presvedčiť, že by mali nakupovať u vás, na rozdiel od konkurencie, ktorá môže byť cenovo výhodnejšia ako vy alebo bližšie k ich domovu.

Ak nemáte najlepšie recenzie alebo najnižšie ceny – oboje sú hlavnými marketingovými faktormi – potom musíte prísť s jedinečnými ponukami, ktoré možno poskytnúť potenciálnym zákazníkom.

Napríklad kupujúci nových áut by mohli získať 5% zľavu na nákup alebo bezplatné výmeny oleja na určité obdobie.

Ak vytvoríte časovo obmedzenú a časovo citlivú ponuku , ľudia s väčšou pravdepodobnosťou u vás nakúpia skôr, ako premeškajú špeciálnu ponuku.

  1. Úprava rozpočtu vašej kampane na základe trendov v nákupe áut

Takmer na všetko existuje neoficiálny deň, a to platí aj pre kúpu auta.

Všimli ste si, ako predávate viac áut na Pamätný deň? Deň práce? Čierny piatok? Silvester?

Uvádza sa, že máj, október, november a december (konkrétne Silvester) sú hlavnými časmi pre spotrebiteľov nakupujúcich vozidlá .

V týchto časoch by ste mali zvýšiť svoj marketingový rozpočet.

Zistite, kedy ste zaneprázdnení, kedy ste pomalí a kedy ste stáli. Potom by ste mali zodpovedajúcim spôsobom upraviť svoj reklamný rozpočet.

Nevytvárajte príliš úzke okno, ale majte na pamäti typy zákazníkov, ktorí zvyčajne prichádzajú, aby ste mohli vytvoriť plán reklám založený na správaní spotrebiteľov.

  1. Tvorba remarketingu

Možno si to neuvedomujete, ale remarketing je nevyhnutnou súčasťou každej marketingovej stratégie pre automobilový priemysel.

Vzhľadom na to, že dochádza k značnému množstvu porovnávacích nákupov, nechcete prísť o nových potenciálnych zákazníkov v rámci marketingových fáz vašej kampane.

Jedným zo spôsobov, ako si ich udržať, sú remarketingové reklamy. To môže zvýšiť šance na udržanie vašich potenciálnych zákazníkov namiesto toho, aby vypadli z predajného lievika.

Pomocou rôznych foriem príťažlivých grafických reklám vám remarketing umožňuje znížiť celkovú mieru opustenia a zároveň uzavrieť viac podrobností.

Táto taktika sa používa na pripomenutie spotrebiteľom, že ste tam a ste pripravení viesť ich cez proces nákupu auta.

  1. Investovanie do video marketingu

Ako už bolo spomenuté, spotrebitelia pred nákupom vyhľadávajú online. Keďže všetci nie sú rovnakí, musíte nájsť spôsob, ako osloviť všetkých potenciálnych kupcov áut.

Niektorí radi čítajú, zatiaľ čo iní radšej pozerajú videá, aby získali informácie, ktoré hľadajú. Vzhľadom na to by ste mali investovať do video marketingovej stratégie.

Štyrikrát toľko spotrebiteľov by si radšej pozrelo video, ako by si prečítalo článok na blogu. Navyše, po zhliadnutí videí 65 % spotrebiteľov dokázalo zúžiť výber vozidiel a 75 % uviedlo, že online videá ovplyvnili ich nákup.

Okrem toho viac ako 60 % spotrebiteľov navštívi po zhliadnutí videa webovú stránku predajcu. To dokazuje, že by ste mali pracovať na raste svojho podnikania prostredníctvom viacerých kanálov.

Na aký typ videí by ste sa teda mali zamerať?

Za posledných pár rokov sa videá testovacej jazdy stali neuveriteľne populárnymi. V skutočnosti sa doba pozerania týchto konkrétnych videí zvýšila o viac ako 65 %.

Ak teda neinvestujete do žiadneho iného druhu video marketingu, mali by ste aspoň zvážiť videá na testovacej jazde.

Môžete ich umiestniť na svoj web, blog (spolu s určitým obsahom o testovacom vozidle) a na YouTube.

  1. Využitie údajov na zacielenie vašich automobilových kampaní na správnych ľudí

Je dôležité, aby ste svojimi automobilovými marketingovými kampaňami zacielili na tých správnych ľudí.

Pri marketingu spotrebiteľom, ktorí sa zaujímajú o ojazdené autá, by ste napríklad nepoužili rovnakú stratégiu ako spotrebiteľom zaujímajúcim sa o luxusné autá. Títo zákazníci majú rôzne otázky, obavy, túžby atď.

Zákazníka Lexusu môže napríklad zaujímať kožený interiér a vyhrievané sedadlá, ale zákazníka Hondy viac zaujíma dlhá životnosť a spotreba paliva kupovaného vozidla.

Preto musíte rozdeliť svoje publikum, aby ste naň mohli zacieliť samostatne. To zaisťuje, že správna reklamná správa bude prijatá správnou osobou, čo zvyšuje možnosť konverzie.

Nepredpokladajte, že vaše publikum by malo byť rozdelené iba do dvoch samostatných kampaní, pretože možno budete potrebovať tri, štyri alebo viac.

Vďaka online nástrojom na zacielenie je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie spresniť vaše publikum.

Aj keď je digitálny marketing nevyhnutný pre úspech vášho automobilového podnikania, nikdy nechcete zabudnúť na tradičné marketingové úsilie, pretože môže mať pozitívny vplyv na váš konečný výsledok.

Bez ohľadu na to, kde a ako robíte marketing, obsah je kráľom, takže musíte vytvárať vysokokvalitný a hodnotný obsah, ktorý konvertuje.