Google Partner

Online marketing

Marketing na svadobné salóny

Marketing vášho svadobného salónu, čo, kde a ako.


Marketing na svadobné salóny

Marketing správnym spôsobom je taký dôležitý pre úspech vášho podnikania, ale často je ťažké presne vedieť, čo je dobrý marketing.

Svadba je dôležitým míľnikom, očakávanie a vzrušenie z výberu „šiat“ je na prvom mieste zoznamu želaní každej nevesty – to sú všetko dobré správy pre predajcov svadieb! Ale v konkurenčnom odvetví s malým priestorom pre opakujúcich sa klientov je dostať nevesty cez dvere jednou z najväčších výziev vášho podnikania a dúfame, že vám dnes pomôžeme.

Tajomstvo spočíva v marketingu

Definícia marketingu je jednoducho „akcia propagácie a predaja produktov alebo služieb“, ale rád si to predstavujeme ako predaj skúseností. Úspešný marketing ukazuje potenciálnym klientom, ako vyzerá nakupovanie u vás – a neobmedzuje sa len na sociálne médiá, funkcie a reklamu!

Marketing je súčasťou každej interakcie vašich neviest s vašou firmou, od prvej návštevy vášho salónu na stránke časopisu alebo príspevku na sociálnej sieti až po vzrušujúci rozhovor s ich stylistom pri preberaní šiat. Navyše zážitok z nájdenia šiat žije na fotkách a videách zo svadobného dňa, takže by ste sa mali zamerať na vytvorenie nezabudnuteľného zážitku, o ktorý sa chcú vaše nevesty podeliť s každým, kto sa bude vydávať.

Kľúčom k úspešnému marketingu v akomkoľvek biznise je pochopenie vášho klienta a tým nemyslím len „nevesty“, ale konkrétne „váš druh nevesty“. Pochopenie toho, čo ich núti, čo je dôležité, čo majú a nemajú radi, čo hľadajú na svadobnom zážitku a ako môžete prekonať ich očakávania. Sú vaše nevesty spoločenské a odvážne, ktoré vo svoj veľký deň hľadajú niečo iné, čím predvedú svoju osobnosť alebo zdržanlivé a elegantné, ktoré hľadajú rafinovanú eleganciu? Skúmanie neviest a pochopenie toho, čo hľadajú, je neustálym procesom a o mnohých rozhodnutiach, od príspevkov na sociálnych sieťach až po to, ako náš svadobný salón vyzerá a ako sa cítia nevesty po príchode.

Marketing (v skutočnosti akýkoľvek aspekt podnikania!) považujeme za najefektívnejší, keď máme plán, preto sa snažíme pravidelne komunikovať s manažérom salónu a tvorcom obsahu, aby sme prediskutovali typ obsahu, ktorý vydávame, oblasti, v ktorých je potrebné viac investovať a odkiaľ sa vrátiť, aby sa zvýšila návratnosť investícií.

Pochopenie našich klientov dokonale pomáha určiť, kam najlepšie investovať náš čas a peniaze. Vieme, že naše nevesty nás nájdu na Instagrame a TikToku, takže obsah našich sociálnych médií sa zameriava na tieto platformy, aby sme priniesli nové stretnutia, ale keď máme výpredaj na Facebooku, je to jedna z našich kľúčových platforiem na zvyšovanie počtu rezervácií, takže svoju pozornosť sústredíme sem.

Pracujeme aj s obmedzeným počtom adresárov a publikácií, ktoré sa zameriavajú na špičkových klientov v regióne a jeho okolí, kde žije väčšina klientov, a píšeme články, ktoré predstavujú našich štýlových dizajnérov, skvelý salón a ocenený zákaznícky servis. Ako vieme, toto všetko sú veci, na ktorých nevestám záleží. Obmedzenie počtu miest, ktoré uvádzame na trh, zvyšuje našu viditeľnosť a znižuje pracovné zaťaženie, takže je to pre mňa výhodné. Žiadny majiteľ salónu nemá čas písať stovky článkov do blogov a časopisov!

Byť fyzickým biznisom oproti online je takou výhodou pre marketing. Pracujeme na každom detaile marketingu, od súkromných montážnych miestností až po dizajnové štúdio a trendy bar, aby sme zaistil skvelé body, ktoré môžeme využiť v rámci nášho online marketingu. A že sa nevesty na návšteve a ich sprievod už nevedia dočkať a povedzte o tom všetkým svojim priateľom!

V skutočnosti vieme, že nie je nič efektívnejšie pre marketing podnikania ako ústne vyjadrenie, takže všetci zamestnanci sú vyškolení v poskytovaní bezproblémového zážitku každému s kým príde klient do kontaktu – či už je to nevesta, matka nevesty, dodávateľ, projektant alebo aj vodič dodávky.

Marketing by sa mal dotýkať každého aspektu vášho podnikania – nikdy neviete, odkiaľ príde váš ďalší klient!