Google Partner

Online marketing

Marketing na wellness

Wellness marketing. Štyri marketingové nápady pre vaše podnikanie v oblasti zdravia a wellness.


Marketing na wellness

Dá sa povedať, že wellness priemysel práve zažíva boom. V minulom roku dosiahol svetový trh zdravia a wellness hodnotu 3,31 miliardy USD. Keďže si mnohí z nás uvedomujú svoje zdravie viac ako kedykoľvek predtým, toto číslo sa má do roku 2026 zvýšiť na 4,24 miliardy dolárov.

Ako teda môže marketing zvýšiť vašu zdatnosť v oblasti zdravia a wellness?

Pamätajte, že cieľ marketingu je jednoduchý – je to generovať príjmy. V tak preplnenom odvetví predstavuje marketing pre wellness značky kľúčovú úlohu a pomáha vám vyčnievať z davu, keď si nájdete svoje publikum a vytvoríte si s ním pevné spojenie. To je dôvod, prečo je také dôležité nielen generovať marketingové nápady pre vaše wellness podnikanie, ale tiež nájsť správne techniky, ktoré môžu vašu značku posunúť na ďalšiu úroveň.

Či už ste moderná posilňovňa alebo nezávislý masážny terapeut, wellness marketing má silu vyvolať rozruch a vytvoriť pozitívny vplyv na tento dôležitý konečný výsledok.

Tu je niekoľko kľúčových marketingových nápadov pre podniky v oblasti zdravia a wellness, ktoré vás môžu dostať na cestu k úspechu.

Štyri marketingové nápady pre vaše podnikanie v oblasti zdravia a wellness

Jasná marketingová stratégia môže vašej wellness značke poskytnúť hmatateľné výsledky. Ak má váš biznis v oblasti wellness rásť a poraziť konkurenciu, musíte mať vypracovaný strategický marketingový plán.

Hlavná vec, na ktorú musíte myslieť pri vytváraní marketingovej stratégie pre wellness, je dostupnosť. Najväčší hráči vo wellness odstraňujú bariéry vstupu a sprístupňujú zdravie a wellness každému.

Každý z nápadov na marketing v oblasti wellness, ktoré preskúmame, sa týka toho, aby vaša značka wellness bola dostupnejšia pre vaše cieľové publikum. Tie obsahujú:

  • Naučiť sa prijímať digitálne kanály
  • Budovanie komunity
  • Mať cielenú marketingovú stratégiu
  • Byť aktívny na sociálnych sieťach

Podelíme sa aj o niekoľko hviezdnych príkladov toho, ako iné wellness značky uvádzajú tieto marketingové nápady do praxe.

Prijmite digitálne kanály

Pokiaľ ide o marketing značiek wellness, je dôležité, aby ste prijali digitálne kanály. Ak chcete, aby vaše podnikanie v oblasti zdravia a wellness zostalo na čele, budete musieť investovať do PPC aj SEO.

PPC reklama je skvelá technika pre wellness marketing, pretože môže rozšíriť váš dosah a zvýšiť počet potenciálnych zákazníkov pre vašu firmu. Tieto druhy reklám ponúkajú aj viacvrstvové možnosti zacielenia, čo môže viesť k pozitívnej návratnosti investícií.

Výhody SEO pre wellness značky hovoria samé za seba. SEO vám pomáha zaistiť pozície nad vašimi konkurentmi v SERP (výsledky stránky vyhľadávacieho nástroja – neplatené vyhľadávacie pozície), prilákať publikum na relevantné kľúčové slová, zaujať a konvertovať toto publikum pomocou dobre zacieleného obsahu.

V rámci digitálnej stratégie sa oplatí investovať aj do lokálneho SEO. To vám umožní osloviť spotrebiteľov v okolí, ak má vaša firma v oblasti zdravia a wellness miestne regióny, ako sú telocvične.

Aj keď dosiahnutie úrovne organického výkonu rozhodne vyžaduje veľa práce, zdôrazňuje to potenciál, ktorý môže mať prijatie digitálnych kanálov, najmä PPC a SEO, pre ambiciózne značky v oblasti zdravia a wellness.

Budujte komunitu

Podniky v oblasti zdravia a wellness sa musia spojiť so zákazníkmi a klientmi na hlbšej úrovni tým, že na prvé miesto postavia kultúru značky, prepojenie a komunitu.

Budovanie komunity s vaším hlavným publikom umožňuje vašej značke vychovávať zákazníkov a zvyšovať celoživotnú hodnotu zákazníka. Dá sa to dosiahnuť využitím marketingových nápadov pre zdravie a wellness, ako sú sociálne médiá, e-mailový marketing alebo oblasť exkluzívnych členov.

Nezabudnite zahrnúť svoje marketingové nápady do plánu marketingu obsahu zameraného na cieľ, ktorý sa zaoberá problémovými bodmi zákazníkov, ako aj ich želaniami a potrebami a vzťahuje sa na rôzne fázy zákazníckeho lievika.

Majte cielenú marketingovú stratégiu

Je dôležité si zapamätať, že vytvorenie účelovej marketingovej stratégie nemusí byť príliš komplikované. Najlepší spôsob, ako začať s marketingovou stratégiou v oblasti wellness, je udržať veci jednoduché a premýšľať o svojom zámere ako značky.

Organizácie s jasným účelom vedia, prečo existujú a pre koho sú vytvorené. Vďaka tomu majú jedinečnú pozíciu na to, aby zvládli bezprecedentné zmeny – čo predstavuje obrovskú výhodu v dôsledku pandémie.

Je jasné, že zákazníci sa chcú spojiť s wellness značkami, ktoré majú špecifický účel, a práve tento účel robí niektoré značky oveľa atraktívnejšími ako tie, ktoré svoj účel neprijímajú. Zákazníci majú štyrikrát vyššiu pravdepodobnosť, že nakúpia od značky, ktorá má na súčasnom trhu jasný účel.

A to nie je všetko.

Ako teda môžete prezentovať svoj účel ako wellness značky?

Vaša marketingová stratégia môže byť účinným spôsobom, ako demonštrovať svoj účel ako wellness značky. Ak to chcete urobiť, mali by ste použiť svoj obsah na stránke na spojenie so spotrebiteľmi, ktorí majú záujem o rovnaké hodnoty ako vaša značka.

Potom môžete rozšíriť účel svojej značky prostredníctvom distribúcie obsahu a budovať vzťahy s online publikom prostredníctvom viacerých mediálnych kanálov. Mediálne kanály, ktoré môžete použiť na distribúciu svojho obsahu, zahŕňajú médiá (ako sú blogové príspevky, e-mailové bulletiny, organické sociálne médiá), získané médiá (príspevky pre hostí, influencer marketing, zmienky o publikáciách) a platené médiá (Google Ads, platené sociálne médiá, sponzorovaný obsah).

Pri plánovaní marketingovej stratégie wellness pamätajte na to, že si musíte nájsť čas na pochopenie svojho potenciálneho zákazníka a toho, čo je pre neho najdôležitejšie. Potom môžete prispôsobiť svoju stratégiu pre váš cieľový trh.

Buďte aktívni na sociálnych sieťach

Žiadny zoznam marketingových nápadov pre zdravie a wellness by nebol úplný bez sociálnych médií. Uviesť veci do perspektívy, 91 percent ľudí verí v silu sociálnych médií spájať ľudí a 64 percent spotrebiteľov chce, aby značky používali sociálne médiá spojiť sa s nimi.

S ohľadom na to zvážte, ktoré platformy sociálnych médií fungujú dobre pre vaše podnikanie v oblasti zdravia a wellness. Existuje množstvo kanálov, ktoré vám môžu pomôcť spojiť sa zmysluplným spôsobom s vašim publikom, vrátane Facebooku, Instagramu, Twitteru a LinkedIn. Ako wellness značka by ste mali používať tieto platformy uverejňovaním pravidelného pútavého obsahu a uistite sa, že je odborne vytvorený s ohľadom na vášho potenciálneho zákazníka. Vďaka tomu sa vaše publikum cíti cenené a pomáha pestovať silný vzťah s vašou značkou.

Platené sociálne médiá môžu byť tiež užitočnou investíciou pre vašu značku wellness, pretože majú kapacitu osloviť viac potenciálnych zákazníkov a klientov. Platené sociálne siete vám umožňujú zacieliť na ideálne publikum pomocou vysoko prispôsobených skupín publika. To je niečo, čo funguje obzvlášť dobre na Facebooku, pretože vám umožňuje zacieliť na ľudí na základe ich záujmov, ako aj zacieliť na podobné skupiny na existujúcich zákazníkov.

Wellness Marketing. Súhrn

Pokiaľ ide o marketingové nápady pre značky zdravia a wellness, trh je limitovaný. Váš marketingový prístup musí byť strategický a prispôsobený vášmu zákazníkovi. Zároveň sa nebojte byť kreatívny so svojimi marketingovými nápadmi a nájdite nové dynamické spôsoby, ako sa spojiť so svojím publikom.

Teraz, keď sa krajina wellness priemyslu mení viac ako kedykoľvek predtým, musíte zabezpečiť, aby vaša značka zostala v popredí. Tým, že budete mať neustále prehľad o potrebách svojich zákazníkov, budete môcť v budúcnosti dokázať svoje podnikanie v oblasti wellness.

Ozvite sa nášmu tímu odborníkov ešte dnes.