Google Partner

Online marketing

Marketing na zoznamovanie

Marketing na zoznamovanie

Odvetvie zoznamovania v roku 2024 naďalej žiari, pričom začiatkom roka sa už v porovnaní s januárom 2019 teší medziročnému nárastu o 17 %. Počet používateľov zoznamovacích aplikácií v minulom roku vzrástol. na 323,9 milióna, pričom trh s aplikáciami na zoznamovanie dosiahol tržby 5,61 miliardy USD.

Marketingová stratégia Vášho zoznamovania musí byť presná, aby ste používateľom ukázali, v čom je vaša kvalita, vlastnosti jedinečné, zábavné a úžasné pre ich potreby.

Globálne trendy rastu v odvetví zoznamovania. Pri pohľade na globálny rast podľa mesačných priemerov vidíme, že prekonali pokles, ku ktorému došlo počas vrcholu pandémie COVID-19, aby pokračovali v raste aj počas prvého polroka 2022.

Podobne aj relácie zoznamovania neustále rastli od roku 2020 do prvej polovice roku 2022. Vieme, že v prípade relácií sa mesiac máj ukázal ako produktívny s počtom v priemere o 18,5 % a počtom relácií o 3,5 % vyšším ako je priemer Q1 2022.

Marketingová stratégia zoznamovania a kde začať

Používatelia nebudú strácať čas bez ďalších aktívnych používateľov, s ktorými by mohli komunikovať, takže je dôležité, aby sa vaše publikum dostalo do kontaktu s obsahom vytvorenými používateľmi v momente, keď otvoria Vašu ponuku o zoznámenie sa.

Nájdite si svoje miesto zoznamovania a definujte svoje záujmy

Existuje veľa príležitostí, ako nájsť svoje miesto a vybudovať si lojálnu komunitu. Definovanie vašej cieľovej skupiny je kritickým krokom k zaisteniu toho, že vaša komunita sa bude budovať organicky, a je to efektívny spôsob, ako zvýšiť vašu hodnotu pre používateľov.

Keď poznáte svoj jedinečný zoznamovací bod a to, čo definuje používateľom, ktorí potrebujú vašu osobnosť, musíte zistiť, ako bude vaša vizitka komunikovaná potenciálnym používateľom. Napríklad zoznamovanie zamerané na používateľov, ktorí chcú „nájsť lásku v elitách“. Aby ich prilákala najmä  svoje cieľové publikum, vyžaduje proces podávania žiadosti na preukázanie oprávnenosti používateľa. „Pokročilý systém cielenia a monitorovania udržiava Vašu komunitu dobre vyváženú, vysoko zaangažovanú a plnú vysokovýkonných možných nových životných partnerov, ktorí sú pripravení na dlhodobý vzťah.“ Umiestňuje svoju komunitu ako elitnú skupinu, čím priťahuje podobných používateľov, aby podávali svoj záujem. Spoločnosť tiež zvážila spôsoby, ako by mohlo byť problematické hľadanie rande s používateľmi s podobným vzdelaním a kariérou: „Autentifikácia pomocou LinkedIn ochráni vaše súkromie a zablokuje vás od vašich obchodných spojení a spolupracovníkov, ktorí sa tiež overili.“

Marketing zoznamovania

Keďže ľudia radi hovoria o zoznamovaní, nemôžete si dovoliť ignorovať záujem, ktorý môže vyvolať propagácia vašej osobnosti na oficiálnej Facebook stránke. Je nevyhnutné, aby vaša vstupná stránka vyjadrovala vašu víziu – najmä ak ste ju ešte nespustili. Umožní vám to informovať používateľov, ktorí prejavia záujem, o vašom spustení a akýchkoľvek ďalších budúcich aktualizáciách. Tento prístup vám tiež pomôže vyriešiť počiatočnú výzvu spustenia zoznamovacej Facebook stránky s nadšenou komunitou od prvého dňa.

Založenie pravidelne aktualizovanej Facebook stránky je ďalším spôsobom, ako vzbudiť záujem o váš prístup k online zoznamovaniu. To vytvára príležitosti na prilákanie používateľov o Vás. Nižšie sú uvedené štyri osvedčené postupy na zdokonalenie Vášho zoznamovania vrátane príkladov, ako sa to dá.

  1. Ponorte sa do sauny vašej filozofie randenia

Vaša Facebook stránka je ideálny priestor na zdieľanie vašej pozície na partnerskom trhu. Našťastie existujú skvelé príklady, z ktorých sa dá poučiť, že do profilov používateľov zahrnú preferované zámená. V príspevku na Facebooku sa uvádza, že je hrdý na to, že je prvou a jedinou vedúcim zoznamovaním, ktoré vytvorili vyhradene priestor na profiloch pre ľudí, aby mohli zdieľať svoje zámená.“ Táto funkcia nielen aktualizuje používateľov, ale tiež podporuje zameranie značky na inkluzívnosť. Príspevok na Vašom Facebooku obsahuje príbeh o tom, aký ste lídrom v živote akceptátorom potrieb opačného pohlavia, aby ste dosiahli svoj cieľ.

  1. Tvorba obsahu

Kultúra zoznamovania poskytuje zoznamovaniu množstvo príležitostí na umiestnenie na popredných miestach vo vyhľadávačoch a existuje niekoľko skvelých príkladov toho, ako ľudia využili záujem ľudí na zvýšenie organickej návštevnosti.

  1. Virálny obsah pre sociálne médiá

Váš Facebook tiež predstavuje príležitosť na vytvorenie virálneho obsahu, ktorý možno zdieľať na vašich kanáloch sociálnych médií. Uistite sa aby prinášal záujemcom hodnotu. Napríklad zoznamovanie, mala na blogu virálny príspevok o určovaní vášho emocionálneho profilu v štyroch oblastiach: intuícia, extroverzia, telesnosť a nezávislosť. Facebook príspevok vysvetlil každú zo štyroch oblastí a nabádal záujemcov, aby si ju vyskúšali a vykonali jej osobnostný kvíz, aby našli svoju dokonalú zhodu.

  1. Podeľte sa o príbehy úspechov svojich priateľov

Na Vašej Facebook vstupnej stránke je dôležité zdieľať príbehy úspechov Vášho zoznamovania. Používatelia musia vedieť, že stojíte za ich čas, a ukazovanie skutočných príkladov milencov, ktorí sa stretávajú, je presvedčivá taktika. Upozorňujeme, že typ príbehov, ktoré sa publikujú, by mali byť v súlade s jedinečným zoznamovacím argumentom Vás.

Optimalizácia úspešnosti v zoznamovaní

Zásadnou praxou, ktorá vám pomôže získať výhodu nad vašimi konkurentmi. S nasýteným trhom musíte zoznamovanie praktizovať, aby ste dokázali svoju hodnotu a zdieľali svoje jedinečné zoznamovacie miesto. Kvalitná optimalizácia úspešnosti v zoznamovaní navyše podporí a prinesie vám tých najcennejších používateľov.

Tu je päť veľmi dôležitých oblastí, na ktoré sa treba zamerať pri zoznamovaní.

Do názvu aplikujte kľúčové slová (zoznámenie sa a Vaše meno a priezvisko).

Pridajte kľúčové slová do popisu Facebook stránky

Pre najlepšie výsledky lokalizujte obsah na konkrétne mesto, kraj alebo štát

Ak chcete osloviť viac používateľov, použite primárne a sekundárne kategórie aplikácií

Ak chcete prilákať organickú návštevnosť, musíte zahrnúť snímky a ďalšie užitočné obrázky

Mali by ste tiež povzbudiť záujemcov, aby kontrolovali Facebook schránku, čo používateľom poskytne ďalší dôvod na komunikáciu. Môžete napríklad vyzvať používateľov, aby ohodnotili Váš profil potom, čo sa zhodujú s určitým počtom používateľov, čím zaistíte, že váš profil je najaktívnejší pre Vašich partnerov.

Akvizícia záujemcov o zoznamovanie. Identifikujte svoje najcennejšie vlastnosti

Akvizícia záujemcov o zoznamovanie je ďalšou dôležitou súčasťou úspešného marketingu vašej zoznamovacej stratégie. Umožňuje vám osloviť vašu cieľovú skupinu, identifikovať, ktorí používatelia sú najhodnotnejší priamo pre Vás. So správnymi štatistikami sa môžete poučiť zo vzorcov správania a optimalizujme Vaše kampane na dlhodobý úspech. To vám umožňuje vytvárať podobné publiká a stavať na vašich najúspešnejších výsledkoch.

Ak chcete získať viac informácií o marketingu v zoznamovaní a platenej akvizícii partnerov, pozrite si 1. časť nášho sprievodcu: Škálovanie Vášho zoznamovania na mnoho zoznamujúcich.

4 osvedčené postupy pre marketingovú stratégiu Vášho zoznamovania

Rozvíjajte gamifikáciu svojho zoznamovania

Ak neuvažujete o tom, ako môže gamifikácia zlepšiť vašu zoznamovaciu politiku, prichádzate o základnú metódu na udržanie používateľov a zlepšenie používateľskej skúsenosti. Priekopník gamifikácie Yu-kai Chou vo svojej prednáške na TEDx opisuje tento výraz ako „využitie sily hry“, čo dokonale popisuje, prečo by ste mali chcieť gamifikovať svoje zoznamovanie. To môže byť obzvlášť silné na trhu zoznamovania, pretože – rovnako ako hry – zoznamovania sú navrhnuté tak, aby boli zábavné.

Môžete identifikovať oblasti, ktoré by mali byť gamifikované, objavením toho, ako môže byť Vaša Facebook stránka konkurencieschopnejšia, zábavnejšia a zjednodušená. Mohlo by to byť napríklad také jednoduché, ako zavedenie obrázkov GIF a emojis do funkcie rozhovoru. Mali by ste zvážiť vypočutie si spätnej väzby používateľov o akýchkoľvek funkciách, ktoré poškodzujú gamifikáciu vašej aplikácie.

Zdieľajte svoj obsah s používateľmi

Obsah generovaný používateľmi je efektívny spôsob, ako zdieľať svoju správu spôsobom, ktorý vaše publikum bude považovať za autentické. Keď zdieľajú relevantný obsah vytvorený používateľmi na svojich webových stránkach, kanáloch sociálnych médiách alebo akejkoľvek inej digitálnej platforme, tešia sa 28 % nárastu zapojenia záujemcov o oznamovanie.

Integrujte sociálne médiá do web stránky

Zoznamovanie je navrhnuté tak, aby boli sociálne, a preto môžu využívať výhody zabudovania funkcií sociálnych sietí. S Facebookom napríklad umožňuje používateľom jednoducho sa zaregistrovať. Je inteligentné využívať rozhrania API sociálnych médií, aby ste mohli využívať funkcie, ktoré už používatelia poznajú, vo svoj prospech.

Osvojte si aspekt sociálneho zoznamovania

Nedávno informovali, že trh so zoznamovaním v Číne prekvitá skôr vďaka sociálnym prepojeniam a nie nevyhnutne romantike. Mnohé praktiky pridávajú „sociálne objavovanie“ založené na osobnostiach, záujmoch a koníčkoch používateľov. Využíva sa snaha nájsť si priateľstvo, pričom jeho debutoval v roku 2016. Dokonca zoznamovanie má interaktívnu zoznamovaciu funkciu naživo, v ktorej nezadaní spoločne sledujú kriminálny príbeh. Na konci každej epizódy používatelia spolupracujú prostredníctvom rýchleho rozhovoru, aby analyzovali príbeh a spoločne vyriešili záhadu. Na konci sa títo dvaja používatelia môžu rozhodnúť, či ide alebo nejde o rande.

Ak môžete pridať funkcie sociálneho objavovania a inzerovať potenciál pre spojenie, Vaše zoznamovanie môže byť schopné zachytiť viac používateľov.