Google Partner

Online marketing

Marketing neziskových organizácií

Marketing neziskových organizácií

Objavte neziskové marketingové taktiky, ktoré rozšíria vaše poslanie, povzbudia darcovstvo, prilákajú dobrovoľníkov a pomôžu vašej organizácii lepšie ju podporiť.

Každý marketingový tým má za úlohu robiť organizácie viac či menej – najmä neziskové. Zdroje sú často obmedzené a týmy sú malé. Znie to ako vaša organizácia?

Chceme pomáhať. Preto sme vytvorili tohto neziskového marketingového sprievodcu. Vaša organizácia nemusí fungovať za účelom zisku, ale stále môže získať hodnotu z návštevnosti, prostriedkov a marketingu povedomia.

Kompletný sprievodca neziskovým marketingom

Marketing sa môže zdať ako firemný pojem, ktorý pripomína billboardy, reklamy a reklamy v „ziskovom“ svete. Tieto marketingové nástroje a taktiky používajú korporácie, aby sa uistili, že spotrebitelia vedia, že značka existuje, čo ponúka a ako s produktom zaujať alebo si ho kúpiť. Je to rozhodujúce pre úspech – ak, ponúkajú váš podnikateľský produkt, o nich nevedia, nemôžu nakupovať a podnikať svoj cieľ. Marketing je teda pre neziskovky rovnako dôležitý.

Čo je neziskový marketing?

Marketing je rozhodujúci pre úspech neziskových organizácií pri napĺňaní ich poslania. Marketing pre neziskové organizácie je spôsob, ako môžu neziskové organizácie identifikovať potenciálnych podporovateľov, uistiť sa, že priaznivci vedia o každej skvelej práci, ktorú nezisková organizácia robí, a poskytnúť im príležitosť zapojiť sa, napríklad dobrovoľníctvo alebo darcovstvo.

Podporujú očakávajú, že ich online interakcie s neziskovými organizáciami budú intuitívne a vysoko personalizované, na rovnakej úrovni ako tie najlepšie skúsenosti, ktoré môžu s akoukoľvek inou online značkou. Neziskové organizácie si to uvedomujú a teraz začínajú vytvárať webové destinácie, dátové nástroje a stratégie získavania finančných prostriedkov, aby vytvorili presvedčivé online na nájdenie a spojenie s podporovateľmi.

Výhody marketingu pre neziskové organizácie

Prečo by mali mať neziskové organizácie marketingovú stratégiu? Marketing vytvára megafón na komunikáciu vašej neziskovej organizácie. Je to „vozidlo“, ktoré doručuje vašu správu.

Neziskové organizácie majú mnoho výhod vrátane:

Povedomie

Marketing zaisťuje, že rovnako zmýšľajúci jednotlivci sú si vedomí vašej organizácie, takže sa môžu podporiť.

Marketingové nástroje tiež vytvárajú príležitosti na to, aby ste si lepšie uvedomili svoju komunitu a aby ste si vypočuli, čo hovoria podobne zmýšľajúci jednotlivci. Možno má vaša komunita nové, inovatívne nápady na podporu vášho poslania alebo vám môže pomôcť rozšíriť posolstvo vašej organizácie v rámci ich vlastných sietí.

Fundraising

Marketingový plán s dobre vybudovanými a vysoko pútavými kanálmi vytvára príležitosť na získanie ďalších peňazí. Teraz máte spôsob, oznámiť svoje potreby, keď sa objaví, ľuďom, ktorí chcú tieto potreby uspokojiť. Môžete nastaviť nástroje, ktoré ovládajú online darcovstvo jednoducho a rýchlo. Môže viesť k viacerým podporovateľom a viacerým zdrojom financovania vašej misie.

Podpora dobrovoľníkov

Komunikácia o vašej potrebe dobrovoľníkov prostredníctvom marketingových nástrojov a stratégií pomáha tým, ktorí túžia po vašom poslaní, dostať sa s vami do kontaktu. To tiež ukazuje vašu komunitu, že robíte vplyv a že chcete pomáhať.

Služby a vplyv

Mnohé organizácie poskytujú svojej komunite niekoľko rôznych typov služieb. Možno ponúkate doučovacie služby a máte zdroje na poskytovanie stravy tým, ktorí to potrebujú. Marketing vám ponúka služby, ktoré ponúkate aj iným ľuďom, ak ich najviac používajú. V tomto prípade by ste mohli prispôsobiť správu o svojich doučovacích službách rodinám, ktoré uviedli, že majú školopovinné deti a dokážu prispôsobiť ponuku. Aj keď je vaša nezisková organizácia vysoko špecializovaná, sprístupnenie vašich služieb vám pomôže spojiť sa s jednotlivcami a subjektmi, ktoré by mohli mať z toho prínos, čo vaša organizácia poskytuje.

Skúsenosti podporovateľov

Existuje mnoho spôsobov, ako sa môžu zapojiť do neziskových organizácií, či už ide o darcovstvo, dobrovoľníctvo alebo podobne. Je však pravdepodobné, že nie sú zapojení do vášho každodenného života. Aj keď je nadšenie pre vaše poslanie, môžeme sa zúčastniť jedného alebo dvoch dní v mesiaci.

S marketingovým plánom dosiahnutia cieľa, aby sa udržali priaznivci v kontakte, budete môcť hovoriť o svojom pri dosahovaní spoločných cieľov o dianí vo vašej organizácii, o nových udalostiach a ešte oveľa viac. Podporovatelia zostávajú zapojení a informovaní o vašej organizácii, aj keď tam nemôžu byť každý deň.

Ako neziskový marketingový plán vytvoriť

Keď začnete na viacerých marketingových platformách s viacerými novými, získate viac, že existuje veľa obsahu a údajov, ktoré je potrebné vyskúšať. Zavedenie marketingového plánu vám pomôže udržať na správnej ceste pri dosahovaní vašich konkrétnych marketingových cieľov. Takže začnime.

  1. Definujte svoje marketingové ciele

Snažíte sa získať nových priaznivcov? Dúfate, že vaši existujúci jednorazoví darcovia zvážia možnosť stať sa opakovanými darcami? Možno máte oznámenie o nejakej udalosti a potrebujete len dostať slovo. Definovanie cieľov vám vopred pomôže zaviesť správnu radu na ich dosiahnutie.

Odporúčame, aby boli vaše relevantné ciele, merateľné a aktuálne. Tu je niekoľko príkladov cieľov, ktoré môžete mať:

Chceme zvýšiť naše online dary o X %.

Radi by sme získali X nových darcov.

Dúfame, že zvýšime návštevnosť nášho výročného gala o X %

Radi by sme premenili X počet jednorazových darcov na opakujúcich sa darcov.

  1. Pochopte publikum

Keď poznáte svoj cieľ, definujte svoje publikum. Napríklad, ak dúfate, že zmeníte jednorazových darcov na opakujúcich sa darcov, potom viete, že vaše publikum sú jednorazoví darcovia.

Ak chcete splniť svoj cieľ, možno budete potrebovať trochu viac informácií o opakujúcich sa darcoch, ich motiváciách, histórii darcovstva a možno aj o tom, čo ich primälo k tomu, aby začali pravidelne darovať. Používanie údajov, ktoré máte po ruke, vám pomôže syntetizovať štatistiky, ako sú tieto:

Aká je priemerná výška darov vašej cieľovej skupiny?

Aké typy povzbudzujú týchto darcov, aby dali najviac?

  1. Vytvorte svoju správu

Poznáte svoj cieľ a poznáte svoje publikum. Vizuál je v texte, ktorý vám pomôžete pomôcť váš príbeh. Možno ste vo svojich údajoch identifikovali, že existujú darcovia, ktorí každý mesiac poskytujú približne rovnakú sumu, ale nemajú pravidelný plán darovania. Týmto darcom môžete využívať správu o pohodlí a vplyve nastavenia opakujúceho sa daru. Pri vytváraní správy myslite na nasledujúce tipy:

Príjemca je, že vaša správa je jasná a sústredená.

Spoľahnite sa na svoje poslanie.

Zahrňte potrebu na akciu (CTA).

Zistite viac o tom, ako vytvoriť presvedčivú správu .

  1. Zdieľajte svoju správu

Darcovia s vami komunikujú na mnohých rôznych platformách. Vaša správa môže byť najvhodnejšia pre e-mail alebo sa možno rozhodnúť, že najlepším spôsobom je kampaň na Instagrame o vplyve opakovaného darovania. Pri rozhodovaní použite údaje o publiku a potom vytvorte obsah, ktorý je vhodný pre kanál!

  1. Hľadajte prehľady

Po doručení správy začnite získavať prehľad o tom, ako dobre fungovala. Rozhodli sa jednorazoví darcovia prihlásiť sa do plánu opakovaného darovania? Ak ste správu odoslali na viacero kanálov, mal jeden kanál viac konverzií ako iný? Zistite, ako by vám vaše marketingové nástroje pre neziskové organizácie poskytli tieto poznatky, aby bola vaša ďalšia kampaň ešte lepšia a poskytla vám základ pre budúcnosť.

Splnili sme ciele, ktorý sme si stanovili?

Ak nie, prečo nie? Čo môžeme zmeniť, aby sme sa priblížili?

Môžeme sa z toho niečo dozvedieť, čo by sme mohli použiť v budúcich kampaniach?

  1. Opakujte!

Uveďte tieto poznatky späť do praxe. Teraz, keď máte viac informácií, pozrite sa na svoje ciele. Chcete vylepšiť svoju stratégiu alebo ste spokojní so svojím pokrokom a chcete vyskúšať niečo nové? Keď získate viac poznatkov, budete môcť svoje ciele spresniť a rýchlo ich splniť, čím sa priblížite k dosahu.