Google Partner

Online marketing

Marketing pre cestovné kancelárie

Marketing pre cestovné kancelárie

Online cestovný marketing je náročný. Konkurencia je tvrdá a návratnosť investícií je často nízka. Žonglovanie s rezerváciami, klientmi, personálom a marketingom je zaujímavé.


Zastavte sa na chvíľu a skúste to. Vezmite pero a napíšte svoje „prečo“ . Znie to ako klišé, ale veľká časť vášho marketingového úspechu sa bude odvíjať od toho. Posiela váš marketing správnu správu tým správnym ľuďom?

Keď je vaša vášeň viditeľná, vaša značka sa predá tomu správnemu zákazníkovi.

Najprv pochopte svojich zákazníkov

Ako môžete zaviesť marketingovú stratégiu, ak skutočne nerozumiete svojmu ideálnemu zákazníkovi?

Ich demografické informácie sú cenné, no okrem toho si položte otázku, čo ich poháňa pri hľadaní, plánovaní a rezervovaní ciest.

Čo ich motivuje cestovať? Čo ich frustruje pri hľadaní a rezervovaní? Kde nájdu svoje informácie?

Definujte svojich 3 najlepších zákazníkov a potom okolo nich vytvorte svoju webovú stránku, značku a marketingovú stratégiu. Pravidelne kontrolujte svoje „prečo“ a používajte ho na oslovenie týchto zákazníkov na hlbšej úrovni.

Potom sa pozrite na svoj web

Pozrite sa naozaj dobre. Vaša webová stránka by mala byť základným kameňom vášho marketingového úsilia. Vždy existuje priestor na zlepšenie miery konverzie a používateľskej skúsenosti.

Je vaša stránka rýchla? Web je responzívny a dobre sa zobrazuje na mobilných zariadeniach? Je web preplnený zbytočným obsahom alebo Vám chýba vhodný obsah?

Rýchlosť stránky je dôležitým faktorom hodnotenia. Rýchlosť a výkon svojich stránok môžete otestovať pomocou nástroja Google Speed Test Insight .

Vaša stránka môže byť dobre navrhnutá, ale nie je optimalizovaná pre kliknutia alebo konverzie. To nie je Vaša chyba. Je to práca, ktorá si vyžaduje znalosť odvetvia a špecifický súbor zručností, takže zvážte prizvanie profesionálov. Dobrý copywriter vám môže pomôcť s obsahom.

Pointa je, že môžete prísť o príjmy každú minútu každého dňa, ak váš web nie je v dobrom stave. Tu je niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť na vyriešenie tohto problému:

Píšte pútavý obsah

Jasné a stručné písanie je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Udáva tón vašej značke. Preukazuje to vaše znalosti o vašom odvetví. To vám dáva výhodu.

Dobrý obsah prevedie používateľov vašou stránkou a vyzve ich, aby si rezervovali, zavolali alebo poslali e-mail. Vyhľadávače milujú čerstvý obsah , takže jeho udržiavanie v aktuálnom a relevantnom stave môže zvýšiť hodnotenie vášho organického vyhľadávania. Ak si pri písaní nie ste istí, vyhľadajte profesionálneho copywritera alebo tvorcu obsahu.

Myslite responzívne

Až 80 % vašich návštevníkov si pravdepodobne pozrie vašu stránku zo svojho mobilného zariadenia. Ak si vaši zákazníci musia po vašom webe približovať obraz, odídu. Väčšina webových stránok je v dnešnej dobe responzívna, ale ak tá vaša nie, uprednostnite to!

Sledujte svojich návštevníkov

Nastavte a spravujte Google Analytics pre svoju stránku. Je to životne dôležité z mnohých dôvodov. Údaje, ktoré zhromažďujete, vám povedia veľa o správaní používateľov – ako našli vašu stránku, aké stránky navštívili, ako dlho tam zostali a ešte oveľa viac. Tieto údaje sú neoceniteľné pri marketingových rozhodnutiach. Ak sa v tomto priestore necítite dobre, nájdite niekoho, kto áno.

Zjednodušte dizajn

Najúspešnejšie online značky uprednostňujú minimálny dizajn webových stránok, ktorý uľahčuje vyhľadávanie informácií. Zachytáva vaša stránka, kto ste ako značka, a je užívateľsky prívetivá? Existuje dostatok obsahu a dostatočne silná výzva na akciu na premenu návštevníkov na zákazníkov? Používateľské testovanie je dobrý spôsob, ako pochopiť očakávania a frustrácie každodenných používateľov webu.

Či už vytvárate svoju prvú webovú stránku alebo prestavujete svoju existujúcu stránku.

Postarajte sa o používateľskú skúsenosť

Robí váš web to, čo od neho očakávate? Konvertuje návštevníkov a v akej percentuálnej miere? Rozumiete tomu, čo je 5 % nárast konverzie na stránke bude znamenať pre váš konečný výsledok? Takéto zvýšenie je možné dosiahnuť, ak prestanete hádať a začnete používať softvér na testovanie konverzií.

Spojte to všetko dohromady

Väčšina informácií o vašej firme a produktoch by mala byť dostupná na vašom webe. Použite svoj bulletin, prepojené stránky a svoje sociálne kanály, aby ste ochutnali obsah, ktorý možno nájsť na vašej webovej lokalite, a prepojte ho späť. Takto nikdy nezmeškáte príležitosť sledovať a monitorovať návštevnosť a neustále pracovať na zlepšovaní potenciálnych zákazníkov a konverzií.

Ďalej pochopte mikromomenty

Mikromomenty sú momenty, keď NIEČO ROBÍTE; okamihy, keď sa obrátite na svoj telefón alebo iné zariadenie, aby ste niečo sledovali, objavovali, skúmali alebo kupovali. Toto sú momenty, ktoré formujú vaše myslenie . Sú to chvíle, keď robíte rozhodnutia.

Mikromomenty sú poháňané zámerom a pre cestovateľov sem patria:

Chcem sa dostať preč: Snívané chvíle

Chcem, aby bol tento výlet dokonalý: Chvíle plánovania

Chcem si to zarezervovať: Momenty rezervácie

Chcem z toho vyťažiť maximum: Zažiť chvíle

Pochopenie toho, že ide o kritické momenty na ceste zákazníka, vám pomôže preniknúť na trh a byť prítomný vtedy, keď vás zákazník najviac potrebuje.

Grafický dizajn – vyzerá dobre

Dizajn je vaším tichým ambasádorom značky. Môžete vložiť energiu do personálneho obsadenia, stratégie, kampaní a predaja, ale zlý dizajn môže vidieť, že sa všetko ruší.

Ak ešte nemáte štýl pre svoju značku (alebo vyzerá zastaralo), zavolajte profesionálov. Dobrý dizajnér bude s vami spolupracovať na vytvorení štýlu, ktorý bude spájať vašu značku. Porozprávajte sa s dizajnérom o vašej značke a pomôžte mu porozumieť vášmu ideálnemu zákazníkovi. O psychológii farieb sa dá povedať veľa – rôzne farby vyvolávajú rôzne emócie.

Sociálne médiá – urobte to správne

Sociálne médiá môžu byť nákladovo efektívnym kanálom pre cestovný marketing. Dôležitý je výber správnej platformy a zavedenie stratégie. Starostlivo zvážte svoje ciele a cieľový trh.

Páči sa mi alebo nenávidí Facebook, pre mnohých to funguje

Podľa našich skúseností je Facebook stále jednou z najlepších sociálnych platforiem pre cestovné kancelárie, pokiaľ ide o zvyšovanie počtu kliknutí na web. Áno, je tu veľa neporiadku, ktorým sa musíte zbaviť, ale dá sa to urobiť pomocou vlastného publika, vylepšených príspevkov, testovania a plánovania.

Pomocou Facebook Insights môžete sledovať, spravovať a meniť svoju stratégiu v súlade s vašimi cieľmi. Ak máte nedostatok času alebo sa chcete ponoriť trochu hlbšie, dohodnite sa na stratégii sociálnych médií s našou agentúrou, aby ste maximalizovali svoje investície.

Sledujte a učte sa od niektorých z úspešnejších prevádzkovateľov cestovného ruchu.

E-mailový marketing – pracujte viac

Vaša e-mailová databáza je jedným z vašich najcennejších aktív. E-mailový marketing prináša viac konverzií ako sociálne siete a vyhľadávanie.

Viete, že na svojej stránke potrebujete formulár na predplatné, ale chápete prečo? Bez nej premeškáte príležitosť pozvať návštevníkov do svojho vnútorného kruhu, znova sa s nimi spojiť a v určitom bode z nich urobiť cenných platiacich zákazníkov.

Zoznámte sa s tým, čo robiť a čo nie v súvislosti s prihlásením na odber, dizajnom, obsahom, načasovaním a testovaním. Dobrý bulletin zvýši návštevnosť vašej stránky, podporí zdieľanie na sociálnych sieťach a vytvorí potenciálnych zákazníkov . Ak váš súčasný dizajn e-mailového bulletinu nereaguje, mali by ste vytvoriť nový.

Pracujte s databázou pri každej príležitosti. Pamätajte, že vaši odberatelia sa rozhodli, že vás budú sledovať, takže každý e-mail sa počíta.

Google ads a retargeting – buďte prítomní

Tradičná bannerová reklama na stránkach s vysokou návštevnosťou môže byť drahá a miera prekliknutia až smiešne nízka. Ak to však urobíte správne, Google Ads a Retargeting vám zabezpečia pozitívnu návratnosť investícií. Je to preto, že môžete zacieliť na tých, ktorí aktívne prejavili záujem a úmysel kúpiť váš produkt.

 Google má staršiu demografickú skupinu a ceny za kliknutie sú nižšie. Zvážte, či to môže byť pre vaše publikum vhodnejšie.

Google ads je konkurencieschopný, takže ak sa v tomto priestore necítite dobre, zavolajte profesionála. Inak to môže byť drahé experimentovanie.

Video a cestovanie idú ruka v ruke

Čítanie o cestovných destináciách je jedna vec, ale sledovanie videa je oveľa vzrušujúcejším zážitkom.

Niektorí ľudia uvádzajú, že ak je video aj text k dispozícii na tej istej stránke, 72 % ľudí by radšej použilo video, aby sa dozvedeli o produkte alebo službe.

V dnešnej dobe je možné vyrobiť vysokokvalitné vysvetľujúce video za nízku cenu, ak viete, kde hľadať. Vytvorte kanál YouTube pre svoju firmu. Filmové úryvky z vašich zájazdov, dovoleniek zamestnancov, rodín, zákazníckych referencií, sprievodcov, ako sa zbaliť, recenzií destinácií – čokoľvek, čo je v súlade s vašimi cieľmi a osobnosťami vašich zákazníkov.

Vaše videá musia byť optimalizované, aby ich ľudia sledovali čo najdlhšie. Ak na svoje stránky vkladáte videá YouTube, vyhnite sa spomaleniu rýchlosti svojej webovej stránky vygenerovaním vlastného kódu na vloženie YouTube .

Content marketing – podeľte sa o svoje znalosti

Áno, obsah je kráľ. Vytváranie pútavého obsahu by malo byť súčasťou vašej širšej stratégie obsahového marketingu . Porozumejte svojej ceste zákazníka a tomu, ako by ste mohli použiť obsah na vedenie svojich návštevníkov a konverziu väčšieho počtu potenciálnych zákazníkov .

Ak máte nedostatok času, zapojte svoj tím do písania blogov a webového obsahu – sú to predsa vaši predajcovia v prvej línii. Váš obsah nemusí byť vždy dlhý, ale MUSÍ byť hodnotný a relevantný pre vaše publikum.

Poznámka: Pozrite si štyri cestovné kancelárie, ktoré využili silu obsahového marketingu.

Recenzie a nahlásenia

Príslovie „povesť je príjem“ nemôže byť výstižnejšie. Uvádza sa, že 81 % cestovateľov považuje cestovateľské recenzie za dôležité a 49 % si nezarezervuje nehnuteľnosť bez prečítania recenzií.

Prostredníctvom recenzií cestovania môžete zvýšiť predaj a maximalizovať výnosy, ale ako?

Uľahčite svojim zákazníkom napísanie recenzie na stránky ako Google recenzie, vaša stránka v službe Moja firma na Googli, sociálne siete a vaše webové stránky. A čo je najdôležitejšie, nezabudnite sa starať o recenzie a v prípade potreby podľa potreby reagovať.

Recenzie môžu nielen zvýšiť dôveru spotrebiteľov vo vašu značku a produkty, ale takýto obsah generovaný používateľmi môže pomôcť zvýšiť hodnotenie vašej webovej lokality a zvýšiť mieru konverzie.

TIP: Odoslanie priameho odkazu na zanechanie recenzie firmy Google je také jednoduché.

Mobilný marketing – niektoré možnosti

Stará škola SMS sa môže zdať zastaraná, ale poskytuje penetráciu za nízku cenu pre vašu cestovnú kanceláriu. 96% SMS správ je prečítaných a väčšina z nich je prečítaná v prvých 3 minútach od odoslania.

Buďte si vedomí progresívnejších mobilných technológií vrátane rozšírenej reality (AR) a Near Field Communications. AR je skvelá inovácia, ktorá rozširuje zážitok z cestovania.

NFC je všetko o blízkej komunikácii. Je to rovnaká technológia, ktorú vaši zákazníci používajú, keď platia cez PayPass z mobilného zariadenia. S trochou kreativity môžete NFC implementovať do svojich brožúr a ďalších dokumentov!

Progresívne webové aplikácie – uľahčite si to

PWA sú propagované ako „budúcnosť mobilných zariadení“ a niečo, čo by ste mohli zvážiť pre svoje podnikanie.

Jednoducho povedané, PWA sú webové stránky, ktoré vyzerajú a pôsobia skôr ako mobilná aplikácia. Načítavajú sa rýchlo, vyzerajú elegantne a od používateľov nevyžadujú stiahnutie aplikácie. Jednou zo skvelých funkcií je, že môžete svojim návštevníkom posielať aj upozornenia push.

Zostaňte naladení na náš blogový príspevok o PWA pre cestovanie.

Živé vysielanie – nech je to skutočné

Živé vysielanie bolo kedysi obmedzené na tých, ktorí mali prostriedky a správnu technológiu. Vďaka obľúbenostiam a Facebook Live si každý so smartfónom môže stiahnuť aplikáciu a stať sa vysielateľom. Živé vysielanie je oveľa výkonnejšie ako video, pretože otvára komunikáciu a umožňuje sledovanie v reálnom čase s odpoveďami.

Ako to teda môžete využiť?

Poskytovatelia zájazdov môžu poskytnúť sledovateľom príležitosť vidieť svoje zájazdy v akcii a klásť otázky pomocou Facebooku Live. Cestovná kancelária by mohla vysielať pri návšteve lode a pozvať klientov, aby sa k nim pripojili s otázkami počas prehliadky lode.

Chatboti

Áno, chatboti sú veci. Je to niečo, čo by mala vaša cestovná kancelária uprednostniť práve teraz? Pravdepodobne áno, a mali by ste to mať na pamäti a sledovať, čo robí cestovný ruch.

Využite svojich dodávateľov

Maximalizujete marketingové príležitosti so svojimi dodávateľmi?

Požiadajte svojich dodávateľov, aby dodali marketingové materiály. Ponúknite im reklamy s exkluzívnou hodnotou pre rezervácie uskutočnené do siedmich dní od udalosti. Propagovanie a kúpa  darčekov, ktoré môžete každý mesiac zdieľať so svojimi odberateľmi sociálnych médií a bulletinov. Pracujte a budujte vzťahy všade, kde je to možné.