Google Partner

Online marketing

Marketing pre pharma firmy

Marketing pre pharma firmy

Digitálny marketing pre farmaceutické spoločnosti. Vedenie farmaceutických marketingových iniciatív je náročné. Odvetvie funguje pod prísnou reguláciou, vďaka čomu je nevyhnutné, aby vaše marketingové stratégie a reklamné kampane v oblasti farmaceutických výrobkov spĺňali pravidlá a predpisy odvetvia.


Farmaceutický digitálny marketing však ponúka obrovskú príležitosť pre vašu organizáciu propagovať svoju značku a produkty tomu správnemu publiku, od lekárov až po pacientov. Môžete použiť viacero kanálov a techník na vytvorenie konkurencieschopnej a legálnej farmaceutickej marketingovej stratégie.

Aké sú však dnes najlepšie marketingové stratégie pre farmaceutické spoločnosti?

Od marketingu obsahu až po správu reputácie, vašej organizácii môže prospieť viacero stratégií. Pokračujte v čítaní, aby ste sa o nich dozvedeli viac a ako ich môžete začleniť do stratégie digitálneho marketingu vašej farmaceutickej spoločnosti!

Ak by ste sa chceli porozprávať so stratégom o budovaní profesionálnej online marketingovej stratégie pre vašu organizáciu,  kontaktujte nás online  alebo nám zavolajte na  číslo 0908 771 673, kde sa dozviete viac o našich vlastných stratégiách a prístupe na prvom mieste klienta.

5 farmaceutických marketingových stratégií

Zlepšite svoju marketingovú stratégiu pre svoje farmaceutické produkty pomocou týchto piatich farmaceutických marketingových stratégií:

  1. Použite SEO, aby ste vynikali na Google v neplatenom vyhľadávaní

Optimalizácia pre vyhľadávače (SEO)  je základným kameňom každej internetovej marketingovej stratégie. Vďaka tomu sa vaše webové stránky (a jednotlivé stránky) zobrazia vo výsledkoch vyhľadávania Google, takže spotrebitelia a lekári vás môžu nájsť, keď chcú informácie o vašich produktoch.

SEO  je najdôležitejšou súčasťou každej farmaceutickej stratégie digitálneho marketingu, pretože prináša návštevnosť vašich webových stránok. A keď návštevníci prídu na váš web, môžete si byť istí, že využívajú presné a dôležité informácie, ktoré publikujete.

To vám tiež pomáha udržať si konkurencieschopnosť s inými farmaceutickými spoločnosťami online. Ak chcete propagovať svoje značky pred konkurenciou, vaše webové stránky musia byť zefektívnené a optimalizované, aby porazili všetkých ostatných vo vašom odvetví.

Je to práca na plný úväzok sama o sebe, najmä keď sú farmaceutické spoločnosti také veľké. Dokonca aj malé lekárne zvádzajú tvrdý boj proti svojim lokálnym konkurentom.

Ak chcete dosiahnuť dobré umiestnenie vo vyhľadávačoch, vaša stránka potrebuje:

  • Optimalizované značky titulkov
  • Pútavé meta popisy
  • Užitočný, informatívny obsah
  • Multimédiá

Tieto štyri vlastnosti premenia každú stránku na vašom webe na štíhly a zdokonalený produkt.

Keď potom niekto vyhľadá kľúčové slovo súvisiace s niektorou z vašich stránok, zobrazí sa nad vašimi konkurentmi.

Znamená to viac kliknutí na váš web, viac ľudí, ktorí čítajú váš obsah, a viac vašich informácií sa dostane na verejnosť. Vďaka tomu je to pre vás pasívny spôsob propagácie vašej značky 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

Takže bez ohľadu na to, ako sa na to pozeráte, SEO je mimoriadne cenná marketingová stratégia pre farmaceutické spoločnosti.

  1. Vzdelávajte publikum pomocou obsahového marketingu

Obsahový marketing  je prax písania, navrhovania a zverejňovania informácií online.

„Obsah“ zvyčajne označuje text na stránke, hoci môže zahŕňať aj sprievodné obrázky,  videá, interaktívne prvky a ďalšie.

Ako farmaceutická spoločnosť môžete použiť niekoľko foriem špecializovaného obsahu, napríklad:

  • Dokumenty
  • Spotrebiteľské príručky
  • Príručky pre lekárov, ako predpisovať určité produkty

Tieto tri formy obsahu sú hyper-cielené na farmaceutický priemysel a sú dokonalým doplnkom k vašim ďalším stratégiám internetového marketingu.

Okrem týchto troch typov obsahu môžete svoj web použiť aj na publikovanie:

 

  • Blogy
  • Články
  • Štatistiky
  • Správy
  • Správy o transparentnosti

 

Týchto päť ďalších druhov obsahu je typických pre podnikové webové stránky.

Blogy  vám umožňujú písať o udalostiach v odvetví, zmenách vo vašej spoločnosti a iných aktuálnych správach alebo informáciách.

Články sú dokonalým spôsobom, ako zacieliť na nové kľúčové slová s kvalitným, informatívnym obsahom, ktorý naučí návštevníkov vášho webu niečo nové.

Štatistiky sú vynikajúce na tajnú propagáciu vašej značky. Publikovaním štatistík o vašich produktoch povzbudzujete dátových analytikov a dizajnérov, aby tieto informácie používali vo svojich vlastných publikáciách, čo im pomôže vytvoriť odkazy na vaše stránky.

Správy sú ideálne ako štvrťročné správy. Môžete ich zverejniť na svojej stránke, aby ich mohol vidieť každý, vďaka čomu bude vaša firma vyzerať transparentnejšie.

A keď už hovoríme o transparentnosti, môžete tiež vydať zo svojej cesty úplné správy o transparentnosti, ktoré pojednávajú o vašich neutajovaných metódach, vyhláseniach o poslaní a iných nápadoch, ktoré stoja za vaším podnikaním.

Správy o transparentnosti sa pre poskytovateľov liekov vytvárajú len ťažko, pretože vy (a vaši konkurenti) pravdepodobne máte veľa ochrany obchodného tajomstva. Ale každý ďalší pohľad do vnútorného fungovania vášho farmaceutického podnikania pomôže vašej reputácii.

A keď už hovoríme o reputácii, to nás privádza k ďalšej osvedčenej farmaceutickej marketingovej stratégii.

  1. Vybudujte si dôveryhodnú značku pomocou správy reputácie

Riadenie reputácie  je prax formovania vášho online imidžu ovplyvňovaním alebo zverejňovaním pozitívneho obsahu online.

Jednou z najbežnejších a najvýkonnejších foriem správy reputácie je saturácia vyhľadávania. Sýtosť vyhľadávania znamená nájsť kľúčové slovo, ktoré zobrazuje negatívne výsledky o vašej farmaceutickej značke (značkách), vytvoriť nový obsah na základe tohto kľúčového slova a zverejniť ho online.

Keď potom ľudia vyhľadajú tieto výrazy, uvidia iba pozitívny obsah, ktorý ste zverejnili, zatiaľ čo negatívne výsledky sa odsunú z prvej stránky.

Farmaceutické spoločnosti majú vo verejnosti veľa kritikov, najmä špecializované podskupiny, ako sú anti-vaxxeri a študenti new age medicíny.

To znamená, že budete mať čo robiť, pokiaľ ide o dolaďovanie vášho online obrazu. Pozitívom však je, že organizácia skupín aktivistov vyrovnáva podmienky vo výsledkoch vyhľadávania Google zverejňovaním dôveryhodných a preskúmaných informácií, ktoré verejnosti hovoria pravdu o produktoch vašej spoločnosti.

Aj keď ste distribútorom, môžete profitovať z tejto farmaceutickej marketingovej stratégie. Nakoniec môžete dominovať vo výsledkoch vyhľadávania kľúčového slova, aby ste sa uistili, že verejnosť dostane informácie priamo zo zdroja – vás.

  1. Interakcia s publikom pomocou sociálnych médií

Marketing sociálnych médií  je metóda, ako osloviť vašu zákaznícku základňu a používateľov produktov prostredníctvom Facebooku, Twitteru, LinkedInu a iných sociálnych sietí.

Cieľom tejto farmaceutickej marketingovej stratégie je preklenúť informačné a sentimentálne medzery, ktoré prirodzene ležia medzi vami a verejnosťou. Väčšina spoločností v iných odvetviach využíva na predaj svojich produktov aj marketing na sociálnych sieťach.

Ale ako farmaceutická spoločnosť to nemôžete urobiť.

Namiesto toho môžete použiť sociálne médiá ako spôsob propagácie nového výskumu, pripravovaných produktov, vyššie postavených zamestnancov a podobne. Možno v skutočnosti negenerujete predaj zo svojho účtu na Facebooku – ale môžete aspoň pomôcť ľuďom cítiť sa pohodlnejšie s vašimi produktmi.

Keď uverejňujete príspevky na sociálnych sieťach ako súčasť marketingovej stratégie vašej farmaceutickej spoločnosti, je dôležité, aby ste boli struční a používali multimédiá. Fotografie sú obzvlášť dobrým doplnkom sietí ako  Facebook a Twitter  a prekvapivo dobre fungujú aj videá.

Je tiež dôležité vedieť, že bez ohľadu na to, čo robíte na sociálnych sieťach, môžete zaznamenať spätnú odozvu.

Ako sme už povedali na tejto stránke, farmaceutické spoločnosti majú veľa kritikov - a dokonca aj lekárne dostávajú spravodlivý podiel kritiky.

To znamená, že ľudia môžu na vaše príspevky reagovať tvrdo a mnohé z nich budú pravdepodobne nespravodlivé. Iní sa možno len snažia propagovať kritizovaním väčšej entity, ako sú oni sami.

Bez ohľadu na to je nevyhnutné, aby sa vaša spoločnosť (a váš tím sociálnych médií) vrhla na údery. Na každú osobu, ktorá vás kritizuje, pripadá 10 ďalších, ktorí sa skutočne zaujímajú o to, čo uverejňujete.

Nevýhodou je, že keďže sa im to páči, pravdepodobne o nich nebudete počuť toľko, ako od svojich odporcov.

  1. Zvýšte hodnotu spätnej väzby pomocou správy recenzií

Farmaceutické spoločnosti podliehajú mnohým  online recenziám . Tieto recenzie môžu byť recenzie produktov na lieky, profesijné recenzie na pracovné miesta a etické recenzie obchodných praktík.

Aj keď nemáte priamu kontrolu nad tým, čo o vás ľudia hovoria na verejnosti, môžete aspoň raz za čas vygoogliť produkty svojej spoločnosti, aby ste zmerali náladu verejnosti.

Ak je akákoľvek recenzia nespravodlivo negatívna, vždy môžete kontaktovať prevádzkovateľa recenzií (napríklad Google) a vysvetliť situáciu, aby bola recenzia zmenená alebo odstránená.

Môžete tiež doplniť niektoré recenzie o informácie o vašich produktoch, aby čitatelia mohli presnejšie posúdiť vaše lieky sami.

Je možné, že budete ignorovať online recenzie, pretože svoje produkty pravdepodobne nepredávate priamo spotrebiteľom – potrebujú najskôr lekársky predpis.

Ale to v skutočnosti nie je dobrý nápad.

Dokonca aj pri lekárskom predpise je stále v konečnom dôsledku na spotrebiteľovi, či si ho kúpi.

Takže ak niekto počul len zlé veci o vašej značke (značkách), nemusí dostať tento predpis.

Môže to znieť nepravdepodobne, ale stále ide o ušlý zisk zakaždým, keď niekto tvrdohlavo odmietne (alebo zábudlivo zanedbáva) vyplnenie lekárskeho predpisu.

Ak sa chcete vyhnúť tejto možnosti a maximalizovať svoj ziskový potenciál, potrebujete pevné uchopenie svojich online recenzií, a preto je riadenie recenzií tak dôležité pre marketingové stratégie farmaceutických spoločností.

Začnite s farmaceutickým digitálnym marketingom.

Ak ste pripravení začať používať digitálny marketing pre svoju farmaceutickú spoločnosť, ROI index je tu, aby vám pomohol! Náš tím má niektorých z najlepších odborníkov na internetový marketing v tomto odvetví a poznáme najlepšie spôsoby, ako pre vás získať nových klientov prostredníctvom farmaceutických digitálnych marketingových stratégií.

Kontaktujte nás  ešte dnes, aby ste dostali svoje liečivá do rúk ľudí, ktorí ich potrebujú!