Google Partner

Online marketing

Marketing pre realitné kancelárie a maklérov

Marketing pre realitné kancelárie a maklérov

Nemusíme vám hovoriť, že jazda na ošúchanom, vŕzgajúcom malom Hyundai na stretnutie s majiteľmi domov znižuje vaše šance na získanie práva na predaj ich domu.

Možno ste nevedeli, že vaša online prítomnosť vám môže v prvom rade brániť v stretnutí.

V digitálnom veku existuje toľko príležitostí na prilákanie a konverziu predajcov a kupujúcich pre vaše podnikanie v oblasti nehnuteľností.

Realizujeme marketing pre realitné kancelárie a realitných maklérov. Výsledok našej práce je zber kontaktov, ľudí, ktorí predávajú svoje nehnuteľnosti a/alebo predaj developérskych projektov alebo predaj celej ponuky v realitách.


Ale kde začať?

Nápady, o ktoré sa s vami chceme podeliť, by nemali tvoriť celý váš online marketingový plán, ani by nemali byť všetko, čo robíte na podporu podnikania. Sú to nápady, ktoré vám pomôžu naplánovať vašu marketingovú stratégiu v oblasti nehnuteľností.

Sú to však skalopevné taktiky, ktoré pomôžu vytvoriť inovatívny imidž, zlepšiť používateľskú skúsenosť a zvýšiť návštevnosť webových stránok.

Máte realitnú kanceláriu alebo ste realitný maklér a chcete získať viac z internetu a máte len web stránky s realitami?

Realizujeme cielené a výkonnostné Google reklamy zamerané aj na ponuky služieb realitných kancelárií a realitných maklérov. Dôkladným cielením sa Google reklamy zobrazia len priamo Vašej cieľovej skupine a cieľovej lokalite, tým šetríme Váš mediálny rozpočet. Pripomíname sa ďalším reklamným kanálom vďaka remarketingovému zoznamu, všetkým tým, čo už navštívili práve Vaše web stránky, tým získame priemernú nízku cenu za klik (CZK).

Pre našich klientov používame výborne nastavené a odladené Facebook reklamy na zber kontaktov, ľudí, ktorí predávajú práve svoje nehnuteľnosti. Výstup je zoznam s menami, telefónnymi číslami a emailom na každého predávajúceho svoju nehnuteľnosť.

Iní majú záujem predať svoju ponuku priamo pre konkrétnu ponuku nehnuteľnosti, iní zase priamo predávajú ponuku developerskeho projektu.

Pred samotným spustením reklamy na internete dôkladne zistíme individuálne ciele každého klienta a správne nastavíme reklamy na internete s výborným meraním. Reklamu na internete je možné najlepšie zmerať kde presne išlo každé jedno vložené Euro.

Počítame s návratnosťou investícií do reklamy, aby sa Vám reklama na internete oplatila.

Máme skúsenosti s reklamami na internete pre 10+ realitných kancelárií a realitných maklérov.

Máte záujem o nezáväznú ponuku, kontaktujte nás.

Čo získate našou spoluprácou?

  • Nového partnera s reálnymi skúsenosťami práve s realitnými kanceláriami a realitných maklérov
  • Naše získané know-how vďaka už realizovaným reklamám vo Váš prospech
  • Dôkladne nastavenie a meranie reklamy na internete
  • Správne zacielenie len na Vašu cieľovku
  • Pravidelnú a podstivú správu reklamy
  • Detailný report, kde je vidieť za čo platíte
  • Správame sa k Vášmu rozpočtu, ako by bol náš vlastný


1. Uistite sa, že vaša webová stránka je vhodná pre mobilné zariadenia

Už ste si plne vedomí toho, že používanie internetu na mobilných zariadeniach prekonalo používanie na stolnom počítači. To vyvoláva otázku, aký dôležitý je skvelý zážitok z mobilného prehliadania pre vašu webovú stránku s nehnuteľnosťami?

Kúpa alebo predaj domu je významným životným míľnikom a rozhodovací proces je zdĺhavý. Zahŕňa to množstvo výskumov, ktoré sa uskutočnili – z veľkej časti na mobilnom telefóne. Preto má zmysel nielen prezentovať používateľom obsah na informovanie o ich rozhodnutí, ale urobiť tak priateľským spôsobom.

Ak sa pozeráte na webovú stránku pre mobilné zariadenia, je tu niekoľko možností.

Alternatívna verzia hosťovaná na m.mojastranka.sk

Rovnaká verzia, ktorá reaguje na veľkosť obrazovky

Druhá možnosť sa nazýva responzívny dizajn webových stránok a toto je náš navrhovaný prístup. Podporuje ho aj Google.

Spustenie indexovania Google na prvom mieste pre mobilné zariadenia robí rozhodnutie o to dôležitejším a opätovne potvrdzuje našu preferenciu pre responzívny webový dizajn.

2. Vybudujte si silnú povesť online

Musíte byť proaktívni, pokiaľ ide o vašu reputáciu a celkovú reputáciu vašej činnosti. Ak nepreukážete, ako sa líšite od tradičných maklérov, potom sa spotrebiteľ vráti k predvolenému očakávaniu – že realitní makléri sú všetci rovnakí.

Myslite na to takto. Vaša online reputácia je obrazom toho, čo môžu ľudia očakávať od vás a vašich agentov.

Prvým krokom by malo byť vykonanie auditu vašej online reputácie. Začnete tým, že v Google alebo iných vyhľadávačoch vyhľadáte názov svojej web stránky a každého z vašich maklérov.

Jednoduchý dotaz na Google pre „realitných maklérov“ priniesol nasledujúci miestny balík.

Kroky na zlepšenie online reputácie

Riešenie akejkoľvek negatívnej recenzie online racionálnym a úctivým tónom.

Implementácia systému spätnej väzby a podpora online recenzií. Poskytnite klientom niekoľko spôsobov, ako zanechať recenziu, a mali by ste ich zvoliť strategicky. Váš firemný profil Google by mal byť iný.

Monitorovanie online zmienok o vašej činnosti a vašich makléroch. To zaistí, že budete môcť riešiť akékoľvek problémy rýchlo skôr, ako získajú trakciu a poškodia vašu povesť. Tento proces vám tiež môže pomôcť identifikovať pozitívne zmienky, ktoré ešte nie sú využívané.

3. Buďte pri optimalizácii pre vyhľadávače strategický

Webové stránky dominujú vo výsledkoch vyhľadávania pre hľadané výrazy súvisiace s kupujúcim. To neuveriteľne sťažuje pre jednotlivú konkurenciu, no stále existujú spôsoby, ako prilákať kupujúcich a predajcov z vyhľadávacích nástrojov .

Stratégia content marketingu pre realitné kancelárie vám pomôže prilákať a zaujať kupujúcich domov počas ich počiatočného prieskumu. Viac o tom nižšie.

Potenciálni predajcovia sú pre realitných maklérov tradičnejším cieľom vo vyhľadávačoch.

Tu je niekoľko základných výsledkov z výskumu kľúčových slov (objem vyhľadávania za mesiac):

Realitní makléri (6 600)

Realitný agent (9 900)

Realitní makléri Bratislava (1 300)

Realitné kancelárie Bratislava (1 000)

Realitný maklér (1 300)

Toto sú samozrejme vysokoobjemové a kvalitné hľadané výrazy. Poskytujú vám však predstavu o objeme vyhľadávaní. Budete chcieť zacieliť na viac miestnych vyhľadávaní a zároveň sa budete snažiť súťažiť o vyhľadávania obsahujúce slová „najlepšie“, „recenzie“ a „dôveryhodné“.

Z rovnakého vyhľadávania „realitných maklérov Bratislava“ z predchádzajúceho obdobia sú tu ďalšie štyri organické záznamy umiestnené pod miestnym balíkom.

 

 

Prinajmenšom na trhu bude dominovať vo výsledkoch vyhľadávania a nikdy nebude pozadu. To, že sa uvádza na poprednom mieste, je pre nich veľkým znamením.

4. Stratégia obsahového marketingu môže byť vašou tajnou výhodou

Stratégia obsahového marketingu identifikuje vaše publikum, jeho potreby a želania, aké prekážky mu bránia pri nákupe alebo predaji, aké informácie hľadajú online, kde ich nájdu a oveľa viac.

Ako už bolo spomenuté, obsahový marketing pre vás predstavuje príležitosť prilákať potenciálnych kupcov. V skutočnosti to môže byť vaša najvýznamnejšia príležitosť pre vyhľadávače.

Hľadajte konkrétne hľadané výrazy, ktoré zodpovedajú prioritám klientov pri hľadaní nového domova. Možno hľadajú zmenu lokality alebo zmenu susedov. Kde berú informácie?

Tu je ideálna príležitosť.

Poskytnite najcennejší zdroj (blogový príspevok) na webe pre ľudí, ktorí zvažujú presťahovanie sa do vašej oblasti. Konkurencia bude oveľa menej intenzívna ako napríklad pri vyhľadávaní typického „realitného makléra“.

Včasným oslovením svojich potenciálnych klientov ich môžete na ich ceste vychovávať, vďaka čomu budete v najlepšej pozícii na konverziu.

Ďalšie nápady na obsah môžu zahŕňať:

Hotspoty nehnuteľností vo vašej oblasti

Najlepší sprievodca po miestnych školách

Miestne udalosti podľa sezóny alebo mesiaca

Miestne dane z nehnuteľností alebo trendy hypoték

Každý obsah je strategicky vytvorený tak, aby spĺňal potreby konkrétneho cieľového publika. Môžete živiť túto potrebu (odpoveď na otázku) a títo návštevníci stránok sa môžu zmeniť na serióznych potenciálnych zákazníkov (predávajú).

Mal by som tiež poznamenať, že vaše publikum si bude užívať a konzumovať vizuálny obsah, takže je dôležité doplniť váš blog o infografiku a videá. Lifestyle zábery alebo iný vizuálne atraktívny obsah sú skvelými doplnkami k obsahu viac orientovanému na predaj.

Okrem toho vám blog poskytuje obsah, ktorý ľudia zdieľajú na sociálnych médiách, a to vám môže pomôcť propagovať vašu firmu. Stále sa nepredáva na obsahovom marketingu? Odporúčame vám pozrieť si najnovšie štatistiky marketingu obsahu.

5. Remarketing stránok je pravdepodobne vaša najlepšia stávka na PPC

Remarketing poskytuje výrazne vyššiu návratnosť investícií ako klasická banerová reklama.

Tu je príklad:

Návštevník na stránke mojereality.sk si pozrie niekoľko ponúk nehnuteľností a potom odíde – možno si uvarí večeru.

Tomuto návštevníkovi sa potom zobrazí vaša grafická reklama, keď si napríklad počas nasledujúcich 30 alebo 45 dní prezerá iné webové stránky. V prípade nehnuteľností je to fantastická príležitosť inzerovať nový a relevantný zoznam nehnuteľností osobe, ktorá navštívila váš web pred dvoma týždňami.

Možno opustili váš web pred dvoma týždňami bez toho, aby sa opýtali na záznam, ale teraz im opätovné zacielenie webu pripomína vašu ponuku realít, aj keď sú na inej webovej lokalite.

6. Affiliate marketing je skutočná príležitosť v správnom poli

Affiliate marketing je tu už celé veky, ale zdá sa, že v mnohých odvetviach je málo využívaný. Z pohľadu realitného makléra nebudete predávať reklamný priestor na svojej webovej stránke, ale môžete vytvoriť pridružený program, ktorý bude slúžiť vašej reklame.

Nechaj nás vysvetliť.

Affiliate marketing vám pomôže zobrazovať reklamu na webe a ľuďom, na ktorých vám záleží. Hoci to nie je služba Google Ads a neumožňuje vám inzerovať niekomu, kto aktívne hľadá relevantný výraz, stále môžete zacieliť na demografickú skupinu.

Táto taktika pomáha budovať vašu značku.

Vytvorte súbor grafických reklám propagujúcich vašu činnosť a zaregistrujte sa na pridruženej platforme, ktorá vám umožní vytvoriť si vlastný pridružený program alebo pridruženú marketingovú kampaň. Ponúknite webovým stránkam, ktoré zobrazujú vaše reklamy, stimul založený napríklad na zobrazeniach, kliknutiach alebo registráciách vášho e-mailového bulletinu.

Môžete kontrolovať aplikácie od vlastníkov, takže vaše reklamy sa nezobrazujú na stránkach, ktoré neschválite, a zobrazujú sa iba na stránkach, ktoré oslovujú vaše cieľové publikum.

Je to cenovo dostupný spôsob riadenia návštevnosti a vedie, ak získate správny stimul.

Môžete sa zamerať na registráciu miestnych blogerov, ktorí majú aktívnu miestnu komunitu, alebo poskytnúť množstvo cenných zdrojov o miestnej oblasti.

7. Predbehnite trendy a preskúmajte chatbotov

Chatboti si získavajú veľkú publicitu, keďže odborníci vidia príležitosť poskytnúť používateľom väčšiu interakciu a lepší zážitok z prehliadania webových stránok.

Ako môžete implementovať chatbota na svoj web a prečo?

Mobile Monkey je nástroj chatbota, ktorý si získava veľa fanúšikov a má to dobrý dôvod. Ponorí sa do toho, ako môžete získať, vychovávať a kvalifikovať svojich potenciálnych zákazníkov.

Chatboty môžu viesť rozhovor s vaším používateľom. Títo zástupcovia automatizovaných služieb zákazníkom odpovedajú používateľom na základe vopred určených odpovedí, ktoré ste im poskytli, alebo na základe predchádzajúcich diskusií s inými používateľmi.

To je správne. Ak váš chatbot využíva strojové učenie, bude s každou interakciou múdrejší!

Pýtate sa, aký druh rozhovoru?

Pozrime sa na štandardnú skúsenosť s realitnou webovou stránkou z pohľadu kupujúceho. Hľadám predmestia, ktoré chcem, a pridávam filtre. Môže existovať iba päť výsledkov vyhľadávania alebo ich môže byť 100 .

Ak je to na väčšej strane, budem listovať stránkami.

Teraz je to miesto, kde môže Chatbot zlepšiť používateľskú skúsenosť a odlíšiť vás od konkurencie.

Tu je hypotetický rozhovor:

Chatbot : Ahoj. Môžem poprosiť o vaše meno a e-mailovú adresu? A kde chceš kúpiť?

Ja : Jasné. Hľadám dom v Bratislave - Ružinove.

Chatbot : Dobrá voľba. Je to vyhľadávaná lokalita a ponúka idylický životný štýl. Najnovšia správa o predaji uvádza, že tieto lokality vykazujú silný nárast.

Ja : Naozaj. Ktoré lokality zaznamenali rast?

Chatbot : Miletičova ulica zaznamenala 44,1-percentnú zmenu s priemernou cenou domu teraz 545 tisíc Eur. Možno si budete chcieť pozrieť tento článok na mojereality.sk/blog.

Ja : Dobre super. Môžete mi ukázať nejaké nehnuteľnosti na predaj v Ružinove?

Chatbot : Samozrejme. Aký máte rozpočet? Koľko izieb?

Skrátili sme tento hypotetický rozhovor, ale môžete vidieť, kam smeroval. Ako používateľ som mohol chatovať s robotom počas alebo po pracovnej dobe a okamžite dostávať cenné informácie. Užívateľský zážitok je nekonečne lepší.

Pravdepodobne nastane bod, v ktorom bude každá konverzácia vyžadovať ľudskú interakciu, a keď sa tak stane, chatbot bude vedieť, ktorý člen vášho tímu je najvhodnejší na zodpovedanie a presmerovanie otázky na neho.

Samozrejme, môžete mať funkciu živého chatu, a hoci vám odporúčame, aby ste tak urobili s vašou webovou stránkou, je ťažké ju škálovať, pretože vždy bude závisieť od toho, že niekto bude na druhom konci, len vždy bude môcť chatovať 1:1.

Prevzatie zodpovednosti za marketing

Ako vidíte, mnohé z týchto návrhov nesledujú len marketingové trendy, ale sledujú marketingové trendy, ktoré preukázateľne fungujú. Základom vašej stratégie by mali byť štandardné postupy, ako je zabezpečenie, aby bol váš web vhodný pre mobilné zariadenia a pestovanie si silnej a dôveryhodnej reputácie.

Potom sa zamerajte na miestne hľadané výrazy a vytvorte obsahovú stratégiu, ktorá namiesto propagačného obsahu obsahuje užitočné informácie, ako sú miestne trendy v oblasti hypoték a miestne udalosti.

Môžete tiež zvážiť remarketing stránok, ak máte finančné zdroje.

Nakoniec experimentujte s novými inováciami, ako je affiliate marketing a chatboty, aby ste prepracovali a zefektívnili svoju marketingovú stratégiu v oblasti nehnuteľností. Pamätajte, že jedným z hlavných cieľov marketingu nehnuteľností by malo byť uprednostnenie používateľskej skúsenosti – pomáha to budovať vzťah a dôveru, ktorú potrebujete pri rozhodovaní, ktoré vám zmení život, ako je kúpa domu.

Napísali o nás

Anna

Anna

Maximálna spokojnosť. Profesionalita, ochota, ľudsky prístup a odbornosť je u tejto spoločnosti samozrejmosťou. 100% odporúčam.
Marek

Marek

Bol som veľmi spokojný, k tomu nič viac netreba, maximálna spokojnosť.
Ján

Ján

Som veľmi spokojný. Marketingová agentúra odviedla vynikajúcu prácu. Sú nesmierne kreatívni s profesionálnym prístupom na úrovni.
Miro

Miro

Odborník na vysokej úrovni, s praxou s Google Ads a Google Analytics, môžem len odporučiť
Silvia

Silvia

Profesionalita, rýchlosť a ochota je 100% zaručená. Otázky a problémy ktoré treba vyriešiť sú vybavené lusknutím prsta ;-). Určite odporúčam.
Monika

Monika

Profesionálny a zároveň ľudský prístup

Komu pomáhame s cielenou reklamou

Pomôžeme Vám odborne s cielenou reklamou na reality?