Google Partner

Online marketing

Marketing pre sťahovacie firmy

10 osvedčených marketingových tipov pre sťahovacie firmy.


Marketing pre sťahovacie firmy

V digitálnej ére je pre rast podnikania dôležitejšie ako kedykoľvek predtým mať svoju firmu inzerovanú. Vzhľadom na to, že online komunity napádajú slová mesiaca, silná marketingová stratégia môže posilniť vašu zákaznícku základňu a zvýšiť príjmy vašej spoločnosti. V tomto príspevku sme poukázali na absolútne povinné veci, ktoré musí sťahovacia spoločnosť 21. storočia urobiť, aby udržala krok s konkurenciou. Pri zostavovaní tohto zoznamu sme mali na mysli pohybujúci sa priemysel, ale väčšinu týchto marketingových nápadov je možné realizovať pre takmer akýkoľvek typ podnikania s rovnakým ohromujúcim úspechom.

Investujte do skvelého webu

To je prvý a najdôležitejší krok v celom zozname. V súčasnosti väčšina ľudí hľadá na internete renomovanú sťahovaciu spoločnosť. Éra Zlatých stránok sa skončila – teraz sme v digitálnej ére. Vašim predajným miestom číslo jedna je vaša webová stránka a vaším predajcom sú kontaktné informácie alebo cenové formuláre vašej webovej lokality. Niektoré z dôležitých funkcií dobrej webovej stránky sú:

Prehľadný dizajn s jednoduchou navigáciou.

Požiadavkou sú stránky ako „O nás“ alebo „Kontaktujte nás“. Zobrazte tiež svoje prioritné služby v hlavnej navigácii. Nepreťažujte svoju domovskú stránku ani hlavnú navigáciu. Pokúste sa ponechať hlavné menu so 7 alebo menej položkami. Existuje marketingové pravidlo, že ak zákazník niečo nevidí počas prvých siedmich sekúnd na vašej stránke – neexistuje to pre neho. Uistite sa teda, že najdôležitejšie informácie o predaji /výhodách/ sú tie, ktoré urobia najlepší dojem.

Mobilná verzia stránky.

Na stránky väčšina návštevníkov pristupuje zo smartfónov. Väčšina z nich sú používatelia telefónov iPhone a Android. Stavíme sa, že vlastníte mobilný telefón a používate ho na prehliadanie webových stránok. Zabezpečte, aby váš web vyzeral dobre na smartfónoch. Zobrazujte na svojich mobilných stránkach len to najdôležitejšie a pridajte relevantné funkcie „výzvy na akciu“. A čo je najdôležitejšie, uistite sa, že ste vytvorili odkaz typu click-to-call z vašich mobilných stránok.

Formuláre cenovej ponuky/odhadu.

Niektorí návštevníci si dajú námahu zavolať, preto bude formulár na stránke slúžiť ako alternatíva k vašim kontaktným údajom. Skontrolujte tento prispôsobiteľný bezplatný formulár, ktorý môžete použiť na svojich webových stránkach na generovanie potenciálnych zákazníkov.

Kompletné kontaktné informácie.

Nikto nechce obchodovať s firmami, ktoré sú tukom. To je dôvod, prečo úplné kontaktné údaje zvýšia šancu na rezerváciu zákazníka. Najdôležitejšie funkcie sú, telefónne číslo a bezplatné telefónne číslo, úplná adresa (pridajte viacero adries pre každé miesto), e-mailová adresa a prípadne poštová adresa.

Obchodné informácie.

Zákon vyžaduje, aby spoločnosti v mali na svojej webovej stránke viditeľné IČO. Nezabudnite uviesť aj svoje číslo telefónu, ako aj miestne číslo štátnej licencie (ak existuje). Je dobré uviesť odkaz na brožúru Chráňte svoj presun „Vaše práva a povinnosti“ , pretože zákon ju vyžaduje poskytnúť všetkým vašim zákazníkom pred rezerváciou.

Zásady ochrany osobných údajov a podmienky používania stránok.

Na to sa často zabúda, ale je to nevyhnutné, ak chcete, aby vám návštevníci dôverovali svojimi citlivými kontaktnými informáciami. Aktualizujte svoju stránku Zásady ochrany osobných údajov, pretože v tomto veku spamu a podvodov ľudia potrebujú vedieť, čo sa stane s ich telefónnymi číslami a e-mailovými adresami, keď vyplnia váš cenový formulár.

Založte si blog

Umožnite najlepším z vášho tímu zdieľať najčastejšie problémy, chyby a otázky, s ktorými sa každodenne stretávajú. Nechajte svoj obchodný tím písať občasné príspevky o svojich skúsenostiach so zákazníkmi, ako aj o najčastejších otázkach, ktoré sa ich zákazníci pýtajú. Zhrnul som niektoré témy a nápady, ktorými by ste mohli začať:

Tipy na sťahovanie a balenie

Tie by mohol napísať sťahovák alebo majster, ktorý sa tým denne zaoberá.

Často kladené otázky

Aké sú najčastejšie otázky, ktoré sa vás vaši zákazníci pýtajú?

Údaje/štatistiky z vašej sťahovacej firmy alebo z internetu

Tieto informácie môžu predstavovať pohyby, ktoré spoločnosť vykonala, najbežnejšie lokality, do ktorých sa ľudia sťahujú atď. Mohli by byť prezentované aj ako infografika. Na získanie ďalších informácií môžete použiť aj informácie zo sčítania ľudu.

Zábavné veci

Veci ako tie najpodivnejšie veci, ktoré spoločnosť presťahovala, zbierky fotografií so zábavnými vecami počas presunu atď.

Pohyblivé vedenia

Mnohé sťahovacie spoločnosti sa vo veľkej miere spoliehajú na presun potenciálnych zákazníkov k rezervácii zákazníkov. Existuje niekoľko veľkých poskytovateľov potenciálnych zákazníkov a niektorí sa špecializujú na medzinárodných potenciálnych zákazníkov.

Pri výbere vedúceho poskytovateľa by ste mali skutočne hľadať tieto:

Ak chcete poskytnúť iba potenciálnych zákazníkov v reálnom čase.

Musíte dostať všetkých potenciálnych zákazníkov ihneď po tom, ako používateľ zadá svoje informácie online. Ak sa vaši potenciálni zákazníci z akéhokoľvek dôvodu oneskorujú, tento zákazník už mohol mať rezerváciu u inej sťahovacej spoločnosti.

Rozdelení konkurenti:

Koľko sťahovacích spoločností súťaží o potenciálnych zákazníkov? Niektorí poskytovatelia potenciálnych zákazníkov rozdelia potenciálneho zákazníka maximálne na 4 sťahovacie spoločnosti, iní ho však môžu predať až 6 alebo 9 ďalším sťahovákom. Zaistite, aby boli vaši potenciálni zákazníci zaslaní čo najmenšiemu počtu sťahovacích spoločností, aby ste zvýšili svoje šance na rezerváciu.

Vrátenie zlých potenciálnych zákazníkov:

Prijíma váš hlavný poskytovateľ kredity pre potenciálnych zákazníkov? Je dôležité vedieť, či môžete vrátiť potenciálnych zákazníkov s odpojenými telefónnymi číslami alebo e-mailovými adresami. Hľadajte tiež potenciálnych zákazníkov overených telefónom.

Importujte overených zákazníkov do softvéru:

Väčšina sťahovákov používa sťahovací softvér na udržanie organizácie svojho podnikania. Uistite sa, že váš poskytovateľ potenciálnych zákazníkov podporuje import predajných potenciálnych zákazníkov v reálnom čase do vášho sťahovacieho softvéru, aby ste zaistili, že vaše potenciálne ponuky sú čerstvé.

Filtre:

filtrovanie oblasti, z ktorej chcete získať potenciálnych zákazníkov, je nevyhnutné pre úspešnú kampaň. Uistite sa, že váš poskytovateľ môže filtrovať na základe polomeru oblasti alebo celého lokality. Víkend môžete dodatočne odfiltrovať, ak počas soboty a nedele na vašich potenciálnych zákazníkoch nepracujú predajcovia. Ďalšími užitočnými filtrami budú presuny na minimálnu vzdialenosť 100 km medzi miestami, aby ste sa uistili, že získavate iba vysoko potenciálnych zákazníkov pre váš predajný tím.

Preskúmajte svojich zákazníkov

Môžete slúžiť celebritám alebo špecializovaným influencerom bez toho, aby ste o tom vedeli. Uistite sa, že viete, kto sú vaši zákazníci. Ak náhodou presuniete niekoho dôležitého, uistite sa, že odvádzate dobrú prácu a požiadajte o posudok na zobrazenie online. Nezabudnite sa aj odfotiť. Sledujte svojich súčasných zákazníkov. Niektorí z nich môžu viesť blogy alebo písať pre veľké tlačové agentúry. Využite to vo svoj prospech a pokúste sa z toho dostať to najlepšie. Vaši spokojní zákazníci sú vašou silou!

Riadenie povesti

Vaša povesť je dôležitá. Ľudia vás pred rezerváciou preskúmajú, najmä v prípade väčších sťahovacích prác, ktoré si vyžadujú zvýšenú pozornosť. Uistite sa, že o vás na internete nájdu skvelé veci. Samozrejme, nikto nie je dokonalý a ani by ste ním nemali byť, ale mať relatívne dobré recenzie, skvelú stránku s referenciami na vašom webe a množstvo ľudí ochotných byť použitý ako referencia pre vašich budúcich zákazníkov je nevyhnutnosťou. Pozrite si túto príručku správy reputácie, kde nájdete ďalšie informácie a návody .

Buďte dôveryhodní

Využite výhody a akejkoľvek inej dôveryhodnej pečate, vďaka ktorej vám váš potenciálny zákazník bude dôverovať vo svojom podnikaní. V každom biznis výklenku sú autority a influenceri. Tu sú tie najdôležitejšie v sťahovacom priemysle:

Buďte spoločenskí

.. pretože vaši zákazníci sú. Venujte nejaký čas vytvoreniu stránky na Facebooku, miestnej stránky Google a účtu na Instagrame. Dodržiavanie harmonogramu odosielania je tiež dôležité. Vytvorenie týchto profilov je iba prvým krokom. V tomto procese by spoločnosti mali venovať pozornosť navrhnutiu svojho profilu na predaj – nahrajte logo, pôsobivý obrázok na pozadí/obálku a vytvorte skvelý text „o spoločnosti“, ktorý uvádza výhody používania tejto konkrétnej spoločnosti. Potom sa začne zdieľanie a účasť. Nezabudnite zdieľať relevantné témy, odkazy, tipy a informácie a začnite rásť základňu sledovateľov. Čo sa týka sťahovacieho priemyslu, môžete zistiť čo zdieľajú ostatní sťahováci.

Nárokujte si svoje profily

Získajte ďalšie zviditeľnenie vytvorením profilu svojej spoločnosti v najväčších miestnych obchodných adresároch a na stránkach s recenziami.

Využívať všetky oblasti.

Vyplnenie popisu spoločnosti/textu o spoločnosti – väčšina miestnych adresárov a stránok s recenziami ponúka členom pridať nejaké informácie o svojich podnikoch. Je to veľmi dôležité, pretože to vidí koncový zákazník priamo na stránke tretej strany a toto je miesto na uskutočnenie predaja.

Aktualizované kontaktné informácie.

Pre každú miestnu firmu je veľmi dôležité udržiavať si aktuálny profil so všetkými obľúbenými miestnymi adresármi a stránkami s recenziami. Zákazníci vás tak budú môcť kontaktovať priamo a vy ľahko získate prístup k mnohým potenciálnym zákazníkom.

Nahrajte logo.

Vďaka tomu bude váš firemný profil ešte žiadanejší na kliknutie. Majte na pamäti, že je dôležité vyčnievať z davu a upútať pozornosť zákazníkov na stránkach, kde konkurujete iným firmám.

Inzerujte na internete

Na internete je veľa miest, ktoré vám zavolajú alebo privedú zákazníkov na váš web. Môžete začať skúmaním Google Ads. Preskúmajte stránky miestnych firiem, alebo vyhľadajte najväčšie webové stránky s odvetvím, ktoré podporujú reklamu, a začnite testovať účinnosť. Ďalším nápadom je preskúmať najväčšie stránky súvisiace s pohybom a cestovaním a kontaktovať ich kvôli reklame alebo blogovaniu hostí. Len sa uistite, že sa objavujete na stránkach a blogoch, kde sa stretávajú vaši zákazníci. Môžete tiež zvážiť inzerciu na Facebooku, pretože má niekoľko výkonných nástrojov a filtrov, ktoré môžete využiť, napríklad možnosť zacielenia „ ľudia sa pravdepodobne presťahujú “. Ak máte menšiu sťahovaciu spoločnosť, môžete tiež uverejňovať inzeráty na miestnej stránke s inzerátmi, len sa uistite, že ste to dobre navrhli.

Spojte sa s realitnými maklérmi

Nájdite najvplyvnejších realitných maklérov vo vašom okolí. Pridajte sa k miestnym obchodným skupinám a prezentujte svoje služby. Dobrá sieť realitných agentov na vašej strane vám zaručí stabilný a stály tok podnikania, pokiaľ budete poskytovať kvalitné služby. Realitné kancelárie sú z dlhodobého hľadiska nevyhnutné ako stály obchodný prúd.

Bonusový tip: Podporte sprostredkovanie obchodu

Poskytnite jasnú štruktúru bonusov pre všetky sprostredkovania. Vaši spokojní zákazníci vám môžu odporučiť svojich priateľov a rodinu, uistite sa, že majú na to správne stimuly.

Väčšina z týchto tipov a nápadov je takmer rovnaká pre akýkoľvek typ podnikania. Zavedenie všetkých týchto faktorov zaručí neustály tok nových zákazníkov. Ušlo nám niečo podstatné?