Google Partner

Online marketing

Marketing pre stavebné firmy

Marketing pre stavebné firmy

Solídny plán digitálneho marketingu pre stavebné spoločnosti pomáha priviesť do vášho podnikania viac klientov. Moderné stavebné firmy si nemôžu dovoliť ignorovať dôležitosť digitálneho marketingu. Ak nemáte silné digitálne zastúpenie, riskujete, že zaostanete za konkurenciou. Pri správnej  implementácii správnych stratégií môžu stavebné firmy prosperovať v digitálnom veku.

 

Prečo je digitálny marketing pre stavebné spoločnosti dôležitý

Udržať si náskok pred konkurenciou je rozhodujúce pre rozšírenie zákazníckej základne. Jedným z najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, je zamerať sa na digitálny marketing pre stavebné spoločnosti. Jednou z veľkých výziev, ktorým dnes stavebné spoločnosti čelia je, že ich mnohí potenciálni klienti aktívne nevyhľadávajú. To môže byť problém, pretože bez jasného pochopenia toho, čo miestni klienti hľadajú, môže byť ťažké vybudovať efektívnu webovú prezentáciu.  Ako stavebná spoločnosť môžete veľa získať začlenením stratégií digitálneho marketingu.

Chápeme, že môže byť náročné osloviť cieľové publikum a rozšíriť svoju klientsku základňu ako vlastník firmy. V tejto príručke vás prevedieme všetkým, čo potrebujete vedieť o  tom, ako vytvoriť silnú stratégiu digitálneho marketingu pre vašu stavebnú firmu – aj keď ste v tomto koncepte úplne nováčikom.

  1. Urobte si prieskum trhu

Jedným z najlepších spôsobov, ako sa uistiť, že svoj marketingový rozpočet míňate rozumne, je vykonať  prieskum trhu. Musíte vedieť, čo je tam vonku a čo ľudia hľadajú v stavebníctve. Môže to byť také jednoduché, ako chodiť na stavebné fóra a čítať príspevky od ľudí, ktorí hľadajú dodávateľov – aké sú ich potreby a ako im môžete vyhovieť?

Môžete tiež vymyslieť kľúčové slová, ktoré môžu ľudia použiť pri vyhľadávaní súvisiacich firiem alebo služieb. Použite online nástroje, ako je kontrola hustoty kľúčových slov SEOBook alebo Google Trends, aby ste zistili, koľko ľudí vo vašej oblasti hľadá konkrétne kľúčové slová.

  1. Identifikujte svoju cieľovú skupinu

Keď si urobíte prieskum trhu, zamyslite sa nad tým, pre akých klientov by ste chceli pracovať. To môže závisieť od viacerých faktorov: chcete slúžiť komerčným alebo rezidenčným klientom? Chcete sa zamerať na projekty väčšieho rozsahu alebo menšie? Definovaním  cieľového publika budete môcť efektívnejšie vytvárať svoje reklamné posolstvo a míňať svoj marketingový rozpočet spôsobom, ktorý osloví tých správnych ľudí.

  1. Spoznajte svoju konkurenciu

Vaše publikum si pravdepodobne prezerá webové stránky iných stavebných spoločností v oblasti, keď hľadá službu, ako je tá vaša. Takže by pomohlo, keby ste sa pozreli aj na tieto stránky, aby ste zistili, čo robia dobre. Môžete nájsť nejaké stratégie alebo vizuály, ktoré môžete použiť na svojej vlastnej webovej stránke, aby ste vynikli z radu!

Robte konkurenčné analýzy na ich webových stránkach a blogu. Existujú pre vás príležitosti na vytváranie lepšieho obsahu, ktorý by od nich prilákal zákazníkov alebo posilnil vašu vlastnú zákaznícku základňu?  Tieto otázky vám môžu pomôcť identifikovať oblasti, v ktorých môže vaša spoločnosť vyniknúť. Pomôžu vám tiež pochopiť, ako vaši potenciálni klienti interagujú s webovými stránkami vášho odvetvia a stránkami sociálnych médií, čo môže byť dôležitá informácia pri vytváraní stratégií na prilákanie nových klientov.

  1. Zamerajte sa na Optimalizáciu pre lokálne vyhľadávania (SEO)

Optimalizácia pre vyhľadávače alebo SEO je prax optimalizácie webovej stránky tak, aby sa zobrazovala vo výsledkoch vyhľadávania. Delí sa na dva hlavné typy: globálne SEO a lokálne SEO. Globálne SEO je o optimalizácii vášho webu pre všeobecné pojmy ako „stavebná spoločnosť“, zatiaľ čo miestne SEO sa zameriava na optimalizáciu vášho webu pre výrazy ako „stavebná spoločnosť [názov mesta]“.

Jedným z najdôležitejších krokov, ktoré môžete urobiť, pokiaľ ide o digitálny marketing pre stavebné spoločnosti, je uistiť sa, že robíte lokálne SEO správne.  To znamená zabezpečiť, aby bola vaša stránka optimalizovaná pre mesto, v ktorom sídlite (alebo pre mestá, kde podnikáte), a že používate cielené kľúčové slová a vytvárate vstupné stránky pre rôzne mestá/oblasti.

  1. Marketing Digitálneho obsahu pre stavebné firmy

Content marketing je jednou z najefektívnejších stratégií na získavanie  potenciálnych zákazníkov  a budovanie povedomia o značke pre stavebné spoločnosti. Keďže toto odvetvie je také konkurenčné, je dôležité, aby vaša firma vynikla. Jedným z najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, je ponúknuť záujemcom cenné informácie o tom, ako riešiť ich problémy, vo forme blogových príspevkov a vzdelávacích nástrojov na webovej stránke vašej spoločnosti. Vytváraním obsahu sa strane autority v stavebnom priemysle a pomôžete ľuďom nájsť vašu spoločnosť online, keď potrebujú služby, ako sú tie vaše.

  1. Google Moja Firma

Moja firma na Googli (GMB) je styčný bod medzi vašou firmou a svetom.  Je to spôsob, akým vás ľudia nájdu, dozvedia sa o vás a nakoniec sa rozhodnú, či vám chcú dať svoje peniaze alebo nie. Ak niekto vyhľadá výraz „stavebná spoločnosť v mojom okolí“, prvá vec, ktorú uvidí, je mapa, ktorá sa zobrazí v hornej časti jeho obrazovky. A čo si myslíte, že na tej mape vyskočí? Váš záznam v službe Moja firma na Googli je doplnený o vaše meno, adresu, telefónne číslo, odkaz na web, obrázky vašej práce a recenzie.

  1. Digitálny marketing pre stavebné firmy: Využite sociálne médiá

Ďalším efektívnym digitálnym marketingom stratégie stavebných spoločností je využívanie sociálnych médií. Sociálne médiá sú kľúčové pre spojenie s potenciálnymi zákazníkmi a budovanie vašej reputácie.  Umožňuje tiež uvoľnenejšiu a priateľskejšiu komunikáciu o vašej značke a o tom, ako pracujete. Je to pre ľudí prístupnejší spôsob, ako vás spoznať a zapamätať si vás. Je dôležité, aby ste boli prítomní na hlavných platformách, na ktorých vaše publikum trávi veľa času, ako sú Facebook a LinkedIn. Pravidelné uverejňovanie príspevkov o nových projektoch alebo aktualizáciách spoločnosti udrží vašu spoločnosť v mysliach ľudí.

  1. Využívajte Email marketing

E-mail je neuveriteľne výkonný nástroj vo vašom digitálnom marketingu pre arzenál stavebných spoločností – len ho musíte vedieť efektívne používať . Tu je niekoľko spôsobov, ako môžete vyskúšať e-mailový marketing:

  • Posielajte informačné bulletiny s úspešnými príbehmi klientov, špeciálnymi ponukami a ďalšími informáciami týkajúcimi sa potrieb alebo záujmov klientov v stavebníctve.
  • Použite kampane (automatické e-maily) pre potenciálnych zákazníkov, ktorí navštívili konkrétne sekcie vašej webovej stránky; ak si napríklad pozreli informácie o komerčných prácach namiesto rezidenčných prác, mohli by ste im poslať e-mail s relevantným obsahom súvisiacim konkrétne s potrebami klientov z oblasti komerčnej výstavby, ktoré by mohli chcieť riešiť spoluprácou s vami.
  1. Využite Video marketing

Video marketing je použitie online videí na propagáciu vašej značky. Video môžete použiť na prilákanie nových zákazníkov a na udržanie kontaktu existujúcich zákazníkov s vašou spoločnosťou. Najlepší spôsob, ako využiť video na marketing, je použiť ho ako rozšírenie vašich iných digitálnych marketingových stratégií. Pomocou videa môžete napríklad predstaviť nové produkty a služby. Videá môžete použiť aj na oznamovanie špeciálnych ponúk a udalostí. Video môžete použiť aj na oznamovanie nových zamestnancov, otváranie kancelárií a ďalšie novinky spoločnosti. Video vám môže pomôcť vybudovať vašu značku rozprávaním vášho príbehu a budovaním dôvery u vašich zákazníkov.

Tu je niekoľko tipov na používanie video marketingu:

– Dĺžka videa: Môžete natáčať širokú škálu videí (ak sú kratšie ako 30 sekúnd). Mali by ste však pamätať na to, že nahrávanie dlhších videí trvá dlhšie. To znamená, že nemôžete nechať svojich zákazníkov čakať na nový obsah.

– Príbeh: Váš príbeh môže vytvoriť alebo zlomiť video. Neukazujte len produkty a služby; zdieľajte tiež svoju firemnú kultúru a to, čím je vaša firma jedinečná.

– Publikum: Pri vytváraní videí majte na pamäti svoje publikum. Uistite sa, že ľudia na vašom cieľovom trhu nájdu hodnotu vo vašom príbehu.

– Značky: Zahrňte do svojich videí relevantné značky, aby ste zlepšili ich objavovanie a umožnili divákom objaviť súvisiace videá.

  1. Zvýšte svoju viditeľnosť online pomocou webovej stránky vhodnej pre mobilné zariadenia

Pre mnohých ľudí je ich prvá interakcia so stavebnou firmou na mobilnom zariadení. Keď potrebujú nájsť miestneho dodávateľa, hľadajú online a zvyčajne kliknú na niekoľko prvých výsledkov. Mnohí sa pozrú len na prvú stránku výsledkov vyhľadávačov. Ak váš web nie je vhodný pre mobilné zariadenia, možno prichádzate o cenných potenciálnych zákazníkov.  Responzívny dizajn zabezpečuje, že váš web je optimalizovaný pre akúkoľvek veľkosť obrazovky.

  1. Vyťažte maximum z online recenzií a hodnotení

Spotrebitelia si pred rozhodnutím o kúpe skontrolujú recenzie, aj keď ide len o miestneho inštalatéra. Ak má vaša stavebná spoločnosť pozitívne recenzie, môžete prilákať viac potenciálnych zákazníkov a vybudovať si dôveru medzi potenciálnymi zákazníkmi. Odpovedzte na negatívne recenzie a ponúknite riešenia sťažností, aby ste ukázali svoj záväzok poskytovať služby zákazníkom. Najlepší spôsob, ako získať viac pozitívnych recenzií, je požiadať spokojných klientov, aby ich nechali online.

  1. Investujte do PPC reklamy

Reklama Pay Per Click (PPC) je tiež efektívnym digitálnym marketingom pre stratégiu stavebných spoločností. PPC reklama vám umožňuje zacieliť na potenciálnych zákazníkov, keď na internete aktívne vyhľadávajú stavebné firmy, ako je tá vaša. Môžete si vybrať kľúčové slová, ktoré súvisia s vašou firmou, a platiť za cielené reklamy, ktoré sa zobrazujú na stránkach s výsledkami vyhľadávačov alebo na stránkach sociálnych médií, ako sú Google, Facebook a LinkedIn. PPC reklama  privádza na váš web kvalifikovanú návštevnosť.

  1. Usporiadajte miestne podujatia a webináre

Ďalším skvelým spôsobom, ako osloviť zákazníkov, je priame spojenie s nimi. Organizovaním miestnych podujatí môžete získať priamu spätnú väzbu o tom, čo vaša cieľová skupina chce od svojich budov a od spoločností, ktoré ich stavajú.  Môžete tiež organizovať webináre, ktoré poskytujú podobné výhody bez toho, aby ste museli cestovať alebo poskytovať fyzický priestor pre účastníkov.

  1. Digitálny marketing pre stavebné firmy stratégia práce s influencermi

Influencer marketing  je efektívny spôsob, ako osloviť viac ľudí, ktorí by mohli mať záujem o vaše služby. Spolupracujte s influencerom, ktorý je zanietený pre stavbu vlastného domu – nechajte ho zdokumentovať proces prostredníctvom príbehov na Instagrame alebo videí na YouTube, aby sledovatelia videli, aké to je prejsť týmto procesom s vami ako vaším staviteľom.

  1. Sledujte a analyzujte svoj pokrok, aby ste zistili, čo je pre Vás najlepšie

Jedným z najlepších spôsobov rastu vášho podnikania je monitorovanie a analýza vášho úsilia v oblasti digitálneho marketingu. Táto stratégia digitálneho marketingu pre stavebné spoločnosti vám umožňuje identifikovať vaše najefektívnejšie kanály, aby ste na ne mohli zamerať svoje zdroje. Ak napríklad zistíte, že reklama na sociálnych sieťach generuje viac potenciálnych zákazníkov ako reklama Google, môžete sociálne médiá zdvojnásobiť a prideliť im viac prostriedkov.

Ak chcete sledovať a analyzovať svoj pokrok, začnite tým, že si nastavíte ciele a určíte, ktoré metriky sú relevantné na ich meranie. Potom vytvorte informačné panely na vizualizáciu týchto údajov v ľahko čitateľnom formáte. Týmto spôsobom nebudete musieť tráviť čas prehrabávaním sa v tabuľkách; namiesto toho budete môcť získať potrebné informácie na prvý pohľad.

  1. Inzerujte na platformách špecifických pre dané odvetvie

Ak chcete osloviť ľudí vo svojom odvetví, umiestnite svoje reklamy tam, kde ich uvidia: na platformy, ktoré sú zamerané na stavebníctvo. Môže ísť o čokoľvek od digitálnych časopisov cez pracovné stránky až po firemné adresáre. Týmto spôsobom budete mať tiež príležitosť spojiť sa s inými profesionálmi a generovať potenciálnych zákazníkov prostredníctvom nich.  Reklama  na jednej z týchto stránok postaví vašu značku pred publikum, ktoré sa už zaujíma o to, čo ponúkate, vďaka čomu je oveľa jednoduchšie upútať ich pozornosť.

  1. Zverejňujte príspevky hostí na stavbách

Ďalším skvelým spôsobom, ako zvýšiť svoju viditeľnosť v odvetví, je uverejňovanie príspevkov pre hostí. Nájdite webové stránky, ktoré to umožňujú, a publikujte na nich užitočný obsah – nielenže sa tým viac upriami pozornosť na vaše písanie, ale tiež vám to pomôže vybudovať si povesť odborníka v tejto oblasti! Tieto články potom môžete použiť ako spätné odkazy na vašu vlastnú stránku a zlepšiť SEO .

  1. Pridajte odporúčania a obrázky na svoje webové stránky

Posudky a obrázky sú chlebom a maslom marketingovej stratégie stavebnej firmy. Keď ľudia hľadajú niekoho, kto by im postavil dom alebo pracoval na ich pozemku, budú chcieť vedieť, či máte dobré výsledky. Budú tiež chcieť vidieť, akú prácu ste robili v minulosti. Taktika digitálneho marketingu pre stavebné spoločnosti je pridávať posudky a obrázky na vašu webovú stránku je skvelý spôsob, ako preukázať, že ste dôveryhodní a kompetentní, čo privedie viac ľudí ku konverzii (tj objednanie vašich služieb).

  1. Zlepšite generovanie/konverziu potenciálnych zákazníkov prostredníctvom výziev na akciu

Na každej stránke vášho webu musíte mať výzvy na akciu (CTA). Sú to tlačidlá alebo odkazy, ktoré niekoho vyzývajú, aby vykonali akciu, napríklad „kontaktujte nás“ alebo „začnite nezáväznú cenovú ponuku“. Ak tieto výzvy na akciu nemáte na svojom webe, ľudia odídu bez toho, aby vás kontaktovali. Ak majú ľudia príležitosť dozvedieť sa viac o tom, čo ponúkate, kliknutím na niečo (napríklad na odkaz), uistite sa, že vedia, kde to je!

  1. Digitálny marketing pre stavebné firmy: Spustite podcast

Nakoniec zvážte začatie podcastu, v ktorom budete hovoriť o témach dôležitých pre vaše odvetvie, ako sú bezpečnostné opatrenia alebo nové stavebné techniky, ktoré môžu byť užitočné pre ľudí, ktorí uvažujú o renovácii svojich domovov.

Záver

Digitálny marketing pre stavebné firmy znamená byť relevantný pre svojich zákazníkov a prispôsobiť sa neustále sa meniacim potrebám stavebného priemyslu. Vyžaduje si to neustále zmeny v stratégii aj technológii. Ak chcete dosiahnuť úspech, musíte byť informovaní o najnovších stratégiách a nástrojoch v digitálnom marketingu. Musíte tiež zostať odhodlaní implementovať tieto riešenia do vašej stratégie digitálneho marketingu.