Google Partner

Online marketing

Medicínsky marketing

Marketing na šport
  1. Vytvorte bezproblémovú digitálnu skúsenosť pacienta

Dnešní spotrebitelia očakávajú, že sa zapoja podľa vlastných podmienok. Kvalitná marketingová stratégia zdravotnej starostlivosti musí venovať veľkú pozornosť skúsenostiam pacientov a umožniť im vstúpiť do vášho zdravotného systému prostredníctvom preferovaných kanálov. Začnite identifikáciou mnohých miest, ktoré pacienti zvyčajne sa začínajú zapájať do vášho zdravotného systému. Tieto úvodné kontaktné body, spoločne označované ako digitálne predné dvere, by mohli zahŕňať kanály, ako je webová stránka vášho zdravotného systému, zoznamy lekárov tretích strán alebo vaše centrum zapojenia – aby sme vymenovali aspoň niektoré.

Načrtnite cestu, ktorou sa pacient s najväčšou pravdepodobnosťou vydá po prvom kontakte s vaším zdravotným systémom, či už povedie ku konverzii alebo nie. Tento postup, nazývaný mapovanie cesty pacienta, vám pomôže pochopiť, ktoré akcie vedú ku konverziám a ktoré akcie môžu spôsobiť, že pacient z cesty odíde. V ideálnom prípade budete chcieť zmapovať viacero ciest naprieč servisnými linkami, spolupracovať s klinickými lekármi, špecialistami na príjmový cyklus a ďalším personálom, ktorý sa stretáva s pacientmi, aby ste zachytili celé epizódy starostlivosti a identifikovali detaily.

  1. Budujte konzistentnú značku

Spotrebitelia nekupujú produkty alebo služby, ktoré nepoznajú alebo im nedôverujú. Podobne si spotrebitelia nevyberú nemocnicu alebo opatrovateľský tím, ktorý nepoznajú. Budovanie silnej značky a podpora povedomia o značke pomáha znižovať celkovú cenu za akvizíciu, preto sa uistite, že na budovanie značky vyčleníte primeraný rozpočet.

Zamyslite sa nad tým, čím je váš zdravotný systém jedinečný a čo priťahuje zákazníkov. Je to kvalitná starostlivosť? Starostlivý personál? Špičková technológia? Vysoký stupeň dôvery? Nájdite jeden zásadný faktor, ktorý priťahuje pacientov, a navrhnite marketingové kampane na šírenie povedomia a aktiváciu vašej značky. Propagácia vašich ťažko získaných úspechov v oblasti kvality je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako vybudovať dôveryhodný imidž značky.

  1. Budujte pútavé vzťahy pomocou personalizácie

Napriek osobnému charakteru zdravotnej starostlivosti mnohé marketingové stratégie nemajú integrovanú personalizáciu. Obchodníci by mali využiť klinické údaje obsiahnuté v ich systéme elektronických zdravotných záznamov (EHR) a údaje o spotrebiteľoch a správaní v ich  softvéri na riadenie vzťahov so zákazníkmi v zdravotníctve (CRM)  na zacielenie pacientov, ktorí potrebujú ich služby.

  1. Vytvorte silnú webovú stránku

Kvalitné webové stránky nemocníc pomáhajú optimalizovať cestu pacienta niekoľkými kľúčovými spôsobmi. Neustále zhromažďujú dôležité spotrebiteľské údaje používané na rôzne marketingové účely, ako sú remarketingové kampane alebo podpora personalizácie v digitálnych priestoroch. Moderné webové stránky sú tiež skvelými nástrojmi na poskytovanie personalizovaných zážitkov prostredníctvom dynamickej kreatívy. Nakoniec poskytujú centrálne miesto pre váš obsah, čo uľahčuje pacientom dozvedieť sa viac o vašom zdravotníckom systéme a rýchlo nájsť správneho lekára a miesto pre ich potreby. Okrem toho by sa nemala prehliadať hodnota SEO silného webu. Dobrý poskytovateľ webových stránok by mal ponúkať výhody, ako je optimalizovaná rýchlosť stránok a responzívny dizajn, aby sa zabezpečilo, že vyhľadávače budú priaznivo pozerať na váš zdravotnnícký systém.

  1. Vyhodnoťte najlepšie marketingové kanály

Marketingoví špecialisti v oblasti zdravotnej starostlivosti žonglujú s rôznymi kanálmi na marketingové účely, vrátane organického vyhľadávania, plateného vyhľadávania, sociálnych médií, grafických reklám a ďalších – a jediného marketingového rozpočtu na distribúciu. Vyťažiť maximum z nespočetných marketingových kanálov môže byť zdrvujúce. Riešenie  business intelligence pomôže vašim tímom používať údaje na objavovanie najvplyvnejších marketingových kanálov pre rôzne geografické oblasti, osoby a línie služieb.

  1. Spravujte recenzie pacientov

Výskum odhalil, že 59 % občanov považuje recenzie pacientov za veľmi dôležité alebo trochu dôležité pri výbere lekára. Je jasné, že väčšina pacientov chce vidieť, že iní majú s vami dobré skúsenosti predtým, ako vám zveria svoje zdravie. Z tohto dôvodu je kľúčové, aby si zdravotnícke systémy vyžiadali pozitívne hodnotenia od spokojných pacientov.

Získanie niekoľkých negatívnych recenzií je však nevyhnutné. Zdravotnícke systémy, ktoré si chcú zachovať priaznivú povesť, musia reagovať na tieto hodnotenia spôsobom, ktorý je v súlade s HIPAA a sú empatické. Aj keď pacient hodnotí svoje skúsenosti spôsobom, ktorý je brutálne úprimný, nezabudnite mu poďakovať za spätnú väzbu, osloviť priamo jeho problém a oznámiť mu, ako plánujete jeho problém vyriešiť.

  1. Použite analytiku na zabezpečenie svojho rozpočtu

Marketingové tímy často dostávajú svoj rozpočet od vyššieho manažmentu. Bohužiaľ, prideľovanie rozpočtov týmto spôsobom zvyčajne vedie k nadmernému alebo nedostatočnému čerpaniu, čo môže znížiť vplyv marketingového tímu na zdravotnícky systém. Namiesto toho by marketingoví špecialisti mali analyzovať predchádzajúce kampane, určiť, koľko rozpočtu je potrebné na dosiahnutie kľúčových demografických údajov, a prezentovať zistenia vedúcim pracovníkom za účelom posunutia vpred.

  1. Zosúladiť marketing s organizačnými cieľmi

Marketing musí mať miesto pri stole pri určovaní celkovej obchodnej stratégie zdravotníckeho systému. Otvorenie obojsmerného dialógu medzi marketingom a vyššou úrovňou manažmentu umožní obchodníkom pochopiť zastrešujúce ciele organizácie. Potom môžu pomocou analýzy nastaviť realistický rozpočet na dosiahnutie týchto cieľov.

  1. Analyzujte svoj trh

Pochopenie rýchlo sa meniacej dynamiky trhu je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, vzhľadom na pokračujúcu konsolidáciu tradičných poskytovateľov a rastúci počet nových účastníkov, ktorí chcú narušiť existujúce modely. S pokročilou obchodnou inteligenciou v oblasti zdravotnej starostlivosti postavenou na najväčšom úložisku údajov špecifických pre zdravotnú starostlivosť môžu tí, ktorí sú zodpovední za riadenie obchodného rastu, porozumieť vzájomne prepojenej dynamike trhu, ako sú potreby spotrebiteľov, podiel na trhu, zosúladenie s lekármi a dynamika konkurencie.

Ak chcete získať ešte väčšiu konkurenčnú výhodu, využite silu analýzy založenej na nárokoch na identifikáciu detokenizovanej aktivity pacienta v nemocničných a ambulantných zariadeniach, aby plánovači pochopili nielen podiel na trhu, ale aj podiel starostlivosti na úrovni postupu, počas celého obdobia pred a po ňom - cesta chirurgického pacienta.