Google Partner

Online marketing

Marketing na Google

Marketing na Google

16 marketingových nástrojov Google, ktoré by ste mali používať

Možno ste už počuli o tejto drobnosti s názvom Google. Viete, kde sa denne vykoná 3,5 miliardy vyhľadávaní informácií?

Google je však viac než len vyhľadávač. O veľa viac.

Okrem vyhľadávacieho nástroja Google v skutočnosti existuje množstvo obchodných nástrojov, ktoré môžu byť veľmi cenné, ak ste obchodník.

Preto sme sa rozhodli zhrnúť zoznam najdôležitejších marketingových nástrojov Google, ktoré máte k dispozícii, aby ste si mohli byť istí, že vaša firma plne využíva všetky výhody, ktoré Google ponúka.

16 užitočných marketingových nástrojov Google pre firmy

  1. Moja firma na Googli

Chcete získať bezplatnú reklamu na Google? Nerobíme si z vás srandu -- je to skutočná vec.

Jediné, čo musíte urobiť, je nárokovať si svoj záznam v službe Moja firma na Googli (predtým známa ako Miesta Google) a vaša firma sa môže objaviť vo výsledkoch vyhľadávania ako aj v Mapách Google pri miestnych vyhľadávaniach.

A čo je najlepšie, na rozdiel od služby Google reklamy, ktorej sa budeme venovať neskôr, žiadna z týchto firiem nezaplatila za svoje pozície v týchto miestnych výsledkoch.

Ak ste si ešte neuplatnili nárok na svoj záznam v službe Moja firma na Googli, postupujte podľa jednoduchých krokov v tomto blogovom príspevku a spustite ho. Majte na pamäti, že keď vás Google prevedie nastavením vášho záznamu, čo nás privedie k nášmu druhému marketingovému nástroju Google.

  1. Nástroje správcu webu Google

    Chcete mať lepší prehľad o tom, aký zdravý je váš web v očiach Google? Stačí si nastaviť účet Nástrojov správcu webu Google. Nástroje správcu webu Google vás upozornia na akékoľvek nedostatky, ktoré by mohli zabrániť nájdeniu vašej stránky vo výsledkoch vyhľadávania a pomôžu vám analyzovať vašu existujúcu návštevnosť z vyhľadávania, aby ste pochopili, ako vás návštevníci momentálne nachádzajú.

  2. Google Suite

    Dokumenty, Tabuľky, Prezentácie a Formuláre spolupracujete na projekte s ďalšími obchodníkmi vo svojom tíme? Google Suite je zbierka niekoľkých skvelých nástrojov na spoluprácu, ktoré môžete použiť namiesto typického softvéru na pracovnej ploche.

Tu sú: Dokumenty Google pre dokumenty Word. Tabuľky Google pre Excel, Prezentácie Google pre prezentácie programu PowerPoint, Formuláre Google na jednoduché zhromažďovanie jednoduchých odpovedí na prieskum. Zvážte ich použitie na zdieľanie a spoluprácu na analýzach marketingových údajov, návrhoch elektronických kníh alebo blogových príspevkov, marketingových prezentáciách alebo prezentáciách SlideShare alebo prieskumoch a anketách. Projekty sa ukladajú automaticky a je možné k nim pristupovať z rôznych zariadení rýchlym stiahnutím mobilnej aplikácie.

  1. Google Ads

    Ak chcete trochu naštartovať svoje organické úsilie o umiestnenie vo vyhľadávaní, môže byť rozumné pustiť sa do Google Ads, produktu Google s platbou za kliknutie (PPC). Ak ste to ešte nevyskúšali, funguje to takto. Vytvárate reklamy, ktoré zacieľujú na konkrétne kľúčové slová súvisiace s vašou firmou a vaše reklamy sa zobrazujú nad výsledkami organického vyhľadávania v službe Google, keď ľudia vyhľadávajú tieto kľúčové slová. Cena vašich reklám závisí od konkurencieschopnosti kľúčového slova, na ktoré zacieľujete, ale platíte len vtedy, ak návštevníci skutočne kliknú na vašu reklamu.

Majte na pamäti, že Google Ads sa môže rýchlo stať drahým marketingovým nástrojom a na rozdiel od organického vyhľadávania ponúka skôr rýchle ciele než dlhodobé, trvalé a bezplatné výsledky. To znamená, že ak sa PPC používa inteligentne, môže vám pomôcť naplánovať stratégiu organického vyhľadávania. Testovaním rôznych variácií kľúčových slov pomocou PPC môžete rýchlo zistiť, ktoré kľúčové slovo vám prinesie kvalitnú návštevnosť. Tieto znalosti potom môžete použiť na cielenú optimalizáciu organických vyhľadávačov a vytváranie obsahu.

  1. Plánovač kľúčových slov Google Ads

    Ak chcete posilniť svoje organické SEO, budete si chcieť v prvom rade urobiť analýzu kľúčových slov. Analýza kľúčových slov vám pomáha identifikovať kľúčové slová, na ktoré sa chcete zamerať, keď vytvárate obsah blogu a webových stránok, pričom sa zameriavate na vaše úsilie v oblasti SEO a tvorby obsahu, aby vás mohli nájsť tí správni ľudia, ktorí vyhľadávajú vaše optimalizované frázy. Plánovač kľúčových slov Google Ads , hoci je nástrojom určeným na to, aby vám pomohol pri plánovaní kampaní Ads, vám môže pomôcť aj pri hľadaní nových nápadov na kľúčové slová a návrhov, ktoré vám pomôžu aj s organickým prieskumom kľúčových slov. Majte na pamäti, že ak chcete používať Plánovač kľúčových slov, budete si musieť založiť účet Ads, ale to neznamená, že v skutočnosti musíte vytvoriť reklamu.

  2. DoubleClick Search Google

    Ak vám Google Ads pomôže rozhodnúť sa, na ktoré kľúčové slová zacieliť, DoubleClick Search je druhou polovicou vašej stratégie marketingu vo vyhľadávačoch (SEM). DoubleClick je balík produktov od spoločnosti Google, ktorý pomáha inzerentom vytvárať a merať ich reklamy, aby zacielili na správne miesta online. Účelom jeho vyhľadávacieho nástroja je „uzatvoriť slučku“ ich marketingového úsilia medzi vyhľadávaním a zobrazovaním tak, aby sa oba reklamné kanály navzájom dopĺňali. Tento nástroj vám pomôže pochopiť, na ktoré kľúčové slová zacieliť vzhľadom na vaše publikum a ako sa mení správanie pri vyhľadávaní tohto trhu v reálnom čase.

  3. Google Trends

    Okrem Plánovača kľúčových slov Google Ads môžu byť aj Trendy Google skvelým nástrojom, ktorý vám pomôže robiť inteligentnejšie výbery kľúčových slov. Umožňuje vám vyhodnotiť popularitu určitých výrazov, porovnať ich s inými variáciami kľúčových slov, analyzovať, ako sa ich popularita mení v priebehu času a v rôznych regiónoch/jazykoch a zobrazuje súvisiace kľúčové slová, čo môže byť užitočné pri získavaní nových návrhov kľúčových slov. Pokúšate sa rozhodnúť medzi dvoma variáciami kľúčových slov pre názov svojho najnovšieho blogového príspevku? Vykonajte rýchle porovnanie v Trendoch Google a zistite, ktorý z nich je vyhľadávaný častejšie.

Google Trends vám tiež môže pomôcť identifikovať populárne témy, správy a obsah, čo môže byť užitočné pri hľadaní príležitostí.

  1. Disk Google

    Je bezplatná online ukladacia služba spoločnosti Google, ktorá používateľom umožňuje až 15 GB bezplatného ukladacieho priestoru v cloude pre súbory, ako sú fotografie, dokumenty, návrhy, videá atď. Pokúšate sa odoslať veľký obrázok alebo súbor PowerPoint ostatným členom svojho tímu? Disk Google vám umožňuje zdieľať súbory alebo priečinky s ostatnými, čím uľahčuje spoluprácu a znižuje bolesť hlavy s príliš veľkými e-mailovými prílohami.

  2. Google Alerts

    Služba Google Alerts vám umožňuje sledovať na webe zmienky o konkrétnych kľúčových slovách alebo frázach. Po nastavení budete dostávať e-mailové upozornenia alebo výsledky prostredníctvom RSS vždy, keď budú tieto frázy spomenuté online. Môžete sa napríklad zaregistrovať, aby ste dostali upozornenie vždy, keď niekto spomenie vašu spoločnosť, produkty, vedúcich pracovníkov alebo vašu konkurenciu. Tento PR nástroj je skvelý spôsob, ako si udržať prehľad o online reputácii vašej firmy a včas reagovať na online zmienky o vašej značke.

  3. Google News

    Alebo zarábanie na popularite spravodajského príbehu na umocnenie vášho predajného a marketingového úspechu je skvelý spôsob, ako spojiť úspech spravodajského príbehu, ktorý už získava na popularite. Ak máte záujem o využitie spravodajstva vo svojej marketingovej obsahovej stratégii, použite službu Google News na vyhľadávanie a identifikáciu správ relevantných pre vaše odvetvie s dobrým potenciálom na získavanie správ.

  4. Google Voice

    V dobe, keď ľudia používajú svoje telefóny na surfovanie po webe, je úplne prirodzené, že web používame aj na správu telefonických rozhovorov. Google Voice , aj keď je k dispozícii iba v USA, vám to umožňuje – zjednodušuje správu viacerých telefónnych liniek, vytváranie personalizovaných hlasových správ v závislosti od toho, kto volá, a jednoduché prepisovanie hlasových správ. To vám tiež umožňuje zmerať užitočnosť telefónneho čísla na vašom webe. Ak toto číslo uvediete napríklad na stránke Kontaktujte nás, môžete získať prehľad o potrebách a správaní používateľov, ktorí navštívia vašu lokalitu.

  5. Kalendár Google

    Byť organizovaný je kľúčom k tomu, aby ste boli produktívnym obchodníkom. Zadajte Kalendár Google, jednoduchý spôsob, ako si zorganizovať deň, sledovať stretnutia a zdieľať svoj plán s ostatnými. Veci sú ešte efektívnejšie, ak vaša firma používa službu Google Apps pre firmy, takže vaši kolegovia môžu automaticky používať Kalendár Google na rezerváciu konferenčných miestností a kontrolu dostupnosti stretnutí spolupracovníkov. Ale pokiaľ ide o marketing, Kalendár Google môže byť tiež skvelým nástrojom na nastavenie redakčného kalendára na usporiadanie blogu a iného marketingového obsahu, ktorý možno zdieľať medzi prispievateľmi obsahu interne aj externe.

  6. Google Analytics

    Koľko návštevníkov vašich webových stránok je úplne nových a koľko sa vracia? Ako dlho ľudia trávia na vašej stránke? Má vysokú mieru okamžitých odchodov ? Všetky tieto dôležité analytické otázky dokáže zodpovedať služba Google Analytics , bezplatný produkt spoločnosti Google na analýzu webových stránok. Služba Google Analytics vám môže poskytnúť inteligentnejšie informácie o návštevnosti vašich webových stránok a pomôže vám pochopiť, ako ľudia nachádzajú vaše stránky a ako sa nimi pohybujú.

To znamená, že analýza webových stránok rozhodne nenahrádza marketingovú analýzu. Stále budete potrebovať integrovaný softvér na analýzu marketingu, ktorý vám pomôže merať celý váš marketingový lievik a sledovať vašich návštevníkov až po získanie potenciálnych zákazníkov a zákazníkov – metriky, podľa ktorých sa v konečnom dôsledku merajú obchodníci.

  1. Google FeedBurner

    Chcete rozšíriť svoj dosah? Potom by ste mali umožniť svojim návštevníkom prihlásiť sa na odber obsahu vašich webových stránok, najmä blogu, pomocou informačných kanálov. Nastavením účtu Google FeedBurner sa môžu návštevníci vašich stránok prihlásiť na odber vášho obsahu a dostávať pravidelné aktualizácie prostredníctvom svojich webových prehliadačov, čítačiek RSS alebo e-mailov. A vzhľadom na to, že odberatelia sú mimoriadne kritickí pre rast a dosah firemného blogu, ponúkanie možností odberu pre váš obsah nie je niečo, čo by ste chceli prehliadnuť.

  2. YouTube

To je správne! YouTube je produktom Google od roku 2006 a vzhľadom na skutočnosť, že viac ako 1 miliarda používateľov YouTube sleduje stovky miliónov hodín na YouTube a generuje miliardy zhliadnutí každý deň, videomarketéri si nemôžu dovoliť ignorovať ho ako silný marketingový nástroj.

Ak ste tak ešte neurobili, vytvorte kanál YouTube pre svoju firmu.

  1. Google AdSense

Ak spravujete kanál YouTube, nezabudnite na Google Adsense.

AdSense je dokonalý nástroj pre obchodníkov, ktorí spravujú a vytvárajú obsah pre rastúce internetové vlastníctvo, no nevedia, ako na ňom zarobiť. Ak sa prihlásite do Partnerského programu YouTube a hostíte reklamy vo svojich videách, v skutočnosti sa od vás vyžaduje, aby ste mali účet AdSense.

Tento nástroj spája vaše webové vlastníctvo so sieťou inzerentov, ktorí chcú hostiť reklamy na kanáloch, ktoré oslovia ich publikum. Ak teda spravujete blog, webovú stránku alebo videokanál, ktorý zodpovedá publiku aktívneho inzerenta, služba AdSense umiestni ich reklamu na vaše web stránky, fakturuje inzerentovi a zaplatí vám za jeho hosťovanie.

Nie každý potrebuje nástroj Google na tomto zozname, ale aj tie najzákladnejšie produkty – ak sa používajú správnym spôsobom – môžu firmu pri komunikácii so zákazníkmi zoštíhliť, inteligentnejšie a efektívnejšie.

Zistite, ako môže Google Suite zabezpečiť plynulejší priebeh vašej ďalšej marketingovej kampane.