Google Partner

Online marketing

Marketing na predaj detských táborov a teambuildingov

Marketing na predaj detských táborov a teambuildingov

Sprievodca marketingom letných táborov.

Keď sa školský rok končí a rodičia hľadajú zábavné letné aktivity pre svoje deti. Ako majiteľ letného tábora chcete, aby bol váš tábor taký, aký si vyberú rodičia. Najprv vás však musia vedieť nájsť online a tu prichádza na rad marketing letných táborov.

Tento článok sa bude zaoberať technikami, ktoré môžete použiť na zlepšenie marketingu letného tábora a teambuildingu a pritiahnutie rodín do vášho programu. Obsahuje:

Prečo potrebujete predávať svoj letný tábor alebo teambuilding

  • Prepracovanie vášho webu
  • Digitálne nástroje, ktoré môžete použiť na budovanie povedomia
  • 10 spôsobov, ako propagovať svoj letný tábor

Prečo potrebujete predávať svoj letný tábor a teambuilding

Budovanie povedomia a nadšenia o vašom tábore a jeho programoch môže pomôcť rodičom a ich deťom nájsť vás. Čo môže viesť k registrácii nových táborníkov.

Ak je váš tábor nový, robustná a kreatívna marketingová stratégia môže prilákať rodiny do vášho programu. A ak máte zavedený tábor, marketing letného tábora vám môže pomôcť prekonať obrat, ktorý sa zvyčajne vyskytuje medzi sezónami, tým, že priláka nových táborníkov, aby zaplnili tieto miesta.

Ale skôr, ako začnete pracovať na nových marketingových kampaniach, dobre si prezrite svoj web. Je čas na prestavbu vášho webu ? Alebo možno urobiť malú rekonštrukciu?

Vylepšenie vášho webu

Rodičia, ktorí uvažujú o poslaní svojich detí do tábora, pravdepodobne robia internetový prieskum programov v tejto oblasti. Váš web je často ich prvým predstavením vašej značky. Pútavá webová stránka, na ktorej sa dá ľahko orientovať, pomáha rodičom spoznať vás skôr, ako vás budú kontaktovať. Ak sa chcete pripraviť na túto marketingovú sezónu letného tábora, vylepšite svoju webovú stránku pomocou týchto nástrojov:

SEO

Optimalizácia pre vyhľadávače (SEO) pomáha ľuďom nájsť vás, keď hľadajú na webe. Zamyslite sa nad tým, ako vás ľudia nájdu prostredníctvom rôznych vyhľadávacích nástrojov a zakomponujte tieto frázy do svojej webovej stránky. Použite zacielené kľúčové slová v metapopisoch a nárokujte si svoj záznam v službe Moja firma na Googli. Ak tak urobíte, dostanete sa vyššie vo výsledkoch vyhľadávania.

Dizajn webových stránok

Váš web by mal byť responzívny a optimalizovaný pre všetky zariadenia. Na mobilných zariadeniach by mal fungovať rovnako dobre ako na notebooku alebo stolnom počítači. Nemusíte používať všetky najnovšie widgety a dizajnové nástroje, ale vo všeobecnosti by to malo byť profesionálne a pútavé. Uistite sa, že vaše programové informácie, kontaktné informácie a registračné formuláre sa dajú ľahko nájsť.

Registrácia

Rodičia by mali byť schopní ľahko nájsť registračné informácie. Umiestnite odkaz na registráciu na viditeľnom mieste na svojej domovskej stránke a pred začatím registrácie sa uistite, že je vaša stránka nastavená na prijímanie platieb.

Digitálne nástroje, ktoré môžete použiť na budovanie povedomia

Hneď ako tábor skončí, mali by ste začať s marketingom na nasledujúce leto. Pravidelné udržiavanie kontaktu so svojimi súčasnými zákazníkmi vás udrží v pamäti, keď rodičia začnú plánovať ďalšiu sezónu letných táborov.

Okrem udržiavania kontaktu s bývalými táborníkmi a ich rodinami je dôležité po spustení registrácie budovať povedomie medzi novými potenciálnymi táborníkmi.

Email marketing

E-mail je nákladovo efektívny marketingový zdroj, ktorý sa dá ľahko automatizovať. Ak na zhromažďovanie e-mailových adries používate rôzne nástroje, rozdeľte svoj zoznam na súčasných a budúcich táborníkov. Oddelením týchto kontaktov môžete vytvoriť prispôsobené správy, ktoré budú hovoriť s rôznymi členmi vo vašom zozname.

Počas roka posielajte svojim súčasným zákazníkom e-maily, v ktorých ich informujete o plánoch na blížiace sa leto, aktivitách, na ktorých pracujete, zaujímavých informáciách o letných táboroch a pripomienkach registrácie.

Tieto správy môžete posielať aj potenciálnym novým táborníkom, ale prispôsobte ich podľa toho. Keďže tieto rodiny nepoznajú vaše programy, predstavte sa a uveďte nejaké základné informácie o vašom letnom tábore.

Sociálne médiá

Vaša organizácia by mala prevádzkovať aspoň jeden účet na sociálnej sieti. Tieto platformy vám umožňujú komunikovať s táborníkmi a ich rodičmi a zvýrazniť niektoré z vašich programov, aby ste vo svojom tábore vyvolali vzrušenie.

Facebook

S 2,8 miliardami aktívnych používateľov je Facebook stále jednou z najväčších platforiem sociálnych médií. Prevádzkovanie stránky na Facebooku pre váš letný tábor vám umožní osloviť rodičov vo vašej oblasti, ktorí používajú platformu.

Zvážte použitie reklám na Facebooku na šírenie informácií o vašom letnom tábore. Reklamy na Facebooku používajú ceny, ktoré vám umožňujú nastaviť maximálnu cenovú ponuku pre váš počet zobrazení, čo vám pomôže udržať rozpočet. Môžete si tiež vybrať ciele pre svoje Facebook reklamy a nastaviť ich tak, aby sa spúšťali na časových osách ľudí vo vašej oblasti v rámci určitej vekovej skupiny.

Instagram

Ďalšia populárna platforma, Instagram, je skvelý spôsob, ako budovať povedomie. Keďže táto sieť prosperuje z vizuálneho obsahu, môžete ju použiť na uverejňovanie niektorých svojich najlepších obrázkov, ktoré ukážu, aký zábavný a náučný je váš tábor. ‌

Najlepšie je držať sa obrázkov, ktoré ste schválili na marketing. Nezverejňujte fotografie detí ľudí bez povolenia.

Pri uverejňovaní obrázkov aktivít buď použite modely, získajte povolenie od rodičov táborníka alebo uverejnite obrázky, ktoré sú zhotovené zozadu, bez akýchkoľvek identifikačných údajov.

‌‌Pri uverejňovaní príspevkov na Instagrame používajte hashtagy, aby vás rodičia na stránke ľahšie našli. A pridajte odkaz späť na váš web. Keď budú rodičia chcieť viac informácií, môžu vás jednoducho kontaktovať.

Nextdoor

Nextdoor je hyper-lokálna sociálna sieť, kde môžu používatelia komunikovať s ľuďmi vo svojom vlastnom susedstve. Inzerciu Nextdoor môžete použiť na budovanie povedomia u miestnych rodičov uverejňovaním na nástenkách vo vašej oblasti.

10 spôsobov, ako propagovať svoj letný tábor

Ako sme už spomenuli, marketing letných táborov je o budovaní povedomia a nadšenia o vašom tábore. A teraz, keď máte nástroje, tu je niekoľko nápadov, ako ich použiť.

  1. Program odporúčaní

Ťuknite na svojich spokojných zákazníkov a priveďte nové obchody. Pošlite e-mailovú správu alebo príspevok na sociálnych médiách súčasným klientom a dajte im podnet, aby odporučili nových záujemcov do vašej firmy. Môžete ponúknuť zľavu na registráciu, keď odporučia niekoho, kto sa zaregistruje.

  1. Včasná registrácia

Zaplňte svoje voľné miesta v tábore skôr so zľavou na skorú registráciu. Pošlite správu so svojimi vzrušujúcimi plánmi na leto, aby ste nalákali táborníkov a ich rodičov, aby sa prihlásili včas. Môžete tiež spustiť viacúrovňový zľavový program. Využite svoje najprudšie zľavy počas dvoch týždňov a potom zvýšte poplatky, keď sa blíži termín registrácie.

  1. Odošlite zľavový kód

Dajte rodičom dobrý dôvod, aby sa prihlásili na odber vašich noviniek. Pošlite newsletter , keď sa blíži registrácia, so zľavovým kódom pre vracajúcich sa rodičov. Ak je vo vašom okolí veľká konkurencia v programoch letných táborov, tieto zľavy môžu rodičov inšpirovať k návratu.

  1. Spustite reklamu Google

Optimalizácia vášho webu a obsahu sociálnych médií spolu so SEO pomáha udržať váš web na vrchole výsledkov vyhľadávania. Môžete si však kúpiť aj záznam na Google v hornej časti každej stránky vyhľadávania. Podobne ako Google reklamy na Facebooku, aj Google Ads vám umožňuje nastaviť rozpočet, ktorý sa nesmie prekročiť. Cena závisí od toho, koľko ľudí kliklo na vašu reklamu.

  1. Usporiadajte deň otvorených dverí

Nechajte rodičov a potenciálnych táborníkov prehliadku vášho zariadenia skôr, ako sa zaregistrujú. Usporiadajte deň otvorených dverí s ukážkovými aktivitami, vďaka čomu majú rodičia možnosť skontrolovať oblasť predtým, ako prihlásia svoje deti. Tento deň otvorených dverí vám dá šancu odpovedať na všetky otázky a obavy a umožní táborníkom, aby sa s vami zoznámili skôr, než ich dajú do tábora bez rodičov. Majte po ruke registračné formuláre, aby sa ľudia mohli prihlásiť na deň otvorených dverí.

  1. Spustite sociálnu kampaň

Využite svoje stránky sociálnych médií na propagáciu svojho tábora. Na začiatku mimo sezóny môžete vytvárať príspevky, ktoré budujú povedomie. Keď sa blíži registrácia, použite kampaň na prilákanie ľudí na registráciu. Používajte cielené značky hash, ktoré pomôžu rodičom nájsť vás ako #letnytabor alebo #teambulding. Svoju stránku sociálnych médií môžete použiť na ponúkanie registračných zliav a iných stimulov pre záujemcov.

  1. Inzerujte v školách

Kontaktujte školy vo vašej oblasti a zistite, aké druhy reklamných príležitostí ponúkajú v rámci získavania finančných prostriedkov. Niektoré školy ponúkajú priestor vo svojich novinách a ročenkách a iné umožňujú firmám sponzorovať športové podujatia. Tieto miesta sú ideálne na oslovenie detí aj ich rodičov.

  1. Staňte sa vystavovateľom

Väčšina komunít organizuje počas roka rôzne podujatia, ako sú jarné veľtrhy a festivaly. Zistite, ako byť sponzorom na podujatiach, ktoré by sa hodili do vášho tábora a ktorých publikum by sa stretlo s vašimi. Skontrolujte zoznamy miestnych podujatí vo vašej oblasti a nájdite potenciálne príležitosti na sponzorstvo.

  1. Usporiadajte podujatie absolventov

Ak má váš letný tábor v oblasti dlhú históriu, usporiadajte podujatie pre absolventov. Bývalí táborníci a poradcovia sa môžu zúčastniť, aby sa navzájom videli a zaspomínali, a tým, ktorí majú deti, môžete ponúknuť kupóny. Táto udalosť je tiež dobrým miestom na predaj vášho programu odporúčaní.

  1. Založte si skupinu na sociálnych sieťach

Facebook aj LinkedIn majú funkcie, ktoré vám umožňujú vytvárať a spravovať skupiny. Ak je organizovanie absolventského podujatia príliš drahé alebo časovo náročné, založte pre svoj letný tábor skupinu absolventov. Zaujmite svoje publikum pravidelnými príspevkami, ktoré sú zábavné a poučné. Môžete povzbudiť niektorých absolventov, aby prihlásili svoje deti alebo odovzdali svoje informácie vo svojom okolí.

Využite spätnú väzbu

Na konci sezóny ste pravdepodobne rozdali prieskum, aby ste zhodnotili úspešnosť vášho letného kempu. Použite výsledky z týchto prieskumov a online recenzií na určenie populárnych aspektov vášho letného tábora a vytvorte na nich svoju marketingovú kampaň. Ak sa deťom páči váš výber umenia a remesiel alebo schopnosť učiť sa nové zručnosti, použite tieto funkcie vo svojich správach.

Kde začať

Teraz, keď máte všetky nástroje, ktoré potrebujete na marketing letného tábora a teambuildingu, ste pripravení začať. Začnite obnovením svojich webových stránok a aktiváciou cien za skoré nákupy. Akonáhle sú na mieste, môžete použiť svoj zoznam e-mailov a sociálne médiá na začatie budovania povedomia.

Keď sa blíži termín vašej registrácie, začnite zvyšovať propagáciu s pravidelnými e-mailovými kontaktmi a prítomnosťou vo svojom okolí. Čoskoro bude váš tábor plný nedočkavých detí, ktoré s vami strávia leto.

Pomôžeme aj Vám?