Google Partner

Online marketing

Marketing pre hotely a penzióny

Marketing pre hotely a penzióny

Či už ste skúsený hotelier alebo úplne nový v pohostinstve, viete, že marketing hrá zásadnú úlohu pri prilákaní čo najväčšieho počtu cestovateľov a optimalizácii úspechu vášho hotela. Potrebujete marketingový plán, ktorý spája mnoho stratégií na zvýšenie výnosov pre hotel prístupom a správou viacerých kanálov, aby ste oslovili zákazníkov, ktorí sa najlepšie hodia pre vašu firmu. Správny hotelový marketing vám pomôže propagovať vašu firmu, prilákať cestovateľov a predávať vaše služby. Táto príručka načrtáva rôzne marketingové stratégie v odvetví pohostinstva, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa o vašich prioritách a vytvoriť najlepší marketingový plán pre váš hotel.


Prehľad hotelových marketingových kanálov

Začnime zoznamom online a offline hotelových marketingových kanálov, ktoré môžu priviesť hostí do hotela. Rozvoj každého kanála si vyžaduje čas, ale čím viac ich máte, tým širší je váš prístup k potenciálnym zákazníkom.

Webová stránka hotela

Mnoho hotelov považuje webovú stránku hotela za marketingový distribučný kanál číslo jedna, pretože môže byť primárnym zdrojom rezervácií. Máte úplnú kontrolu nad obsahom a môžete organizovať cestu hosťa. Zahrňte vysokokvalitné fotografie a interaktívny obsah prostredníctvom videí, recenzií a virtuálnych prehliadok hotelových zariadení. Využite tento kanál na maximum a komunikujte o svojej značke a ukážte hosťom, čím je váš hotel na trhu jedinečný. Mali by ste zvážiť živý chat pre webovú stránku hotela, aby ste sa spojili s väčším počtom zákazníkov.

Online cestovné kancelárie

Online cestovné kancelárie sú neoddeliteľnou súčasťou procesu rezervácie hotelov, keďže ide o populárne platformy ako Airbnb, Booking.com alebo Expedia. Aj keď možno nemáte priamu kontrolu nad svojím hotelom na platforme Online cestovné kancelárie, môžete pracovať na optimalizácii ponuky zvýraznením exkluzívneho vybavenia, atraktívnych ponúk, konkurenčných cien a vysokokvalitných fotografií. Uistite sa, že poskytujete toľko informácií a bohatého obsahu, koľko vám Online cestovné kancelárie umožňuje, aby ste čo najlepšie využili potenciál tohto kanála.

Globálny distribučný systém (GDS)

GDS je kanál na spojenie s cestovnými kanceláriami. Používajú tento systém na zobrazenie dostupnosti izieb a zobrazenie cien. Niektoré z najznámejších GDS sú Worldspan, Sabre a Travelport. Tento distribučný kanál zaisťuje, že informácie o vašom hoteli sú aktuálne u rôznych cestovných kancelárií a aktualizuje ceny a dostupnosť izieb v reálnom čase.

Priame telefonické rezervácie

Cieľové publikum, ako sú plánovači podujatí, cestovné kancelárie a staršie generácie zákazníkov, považujú rezerváciu cez telefón za preferovaný spôsob, ako sa dostať do kontaktu s hotelom. Telefonické rezervácie sú tiež dobrou voľbou pre zákazníkov so špecifickými požiadavkami a otázkami. Call centrum, recepcia a rezervačná linka sú kanály pre priamu telefonickú rezerváciu nadviazania ľudského spojenia. Vyžadujú si však veľa zdrojov a majú limity na objem rezervácií, ktoré môžu v priebehu času spracovať.

Metasearch stránky

Stránky ako Tripadvisor, Google Hotels alebo Trivago účtujú hotely a Online cestovné kancelárie za rezervácie na základe platby za kliknutie alebo provízie. Používateľská skúsenosť je na metasearch stránkach bezproblémová a má jednoduchý proces rezervácie s jednoduchým vyhľadávaním informácií o hoteli.

Prehľad hotelových marketingových stratégií

Existujú rôzne hotelové marketingové stratégie na zvýšenie počtu rezervácií a zvýšenie výnosov. Dominuje mu digitálny marketing, keďže je to najjednoduchší a cenovo najefektívnejší spôsob, ako osloviť veľké objemy potenciálnych zákazníkov. Fantastické výsledky však môžu priniesť aj offline reklamy v televízii, rádiu, novinách, časopisoch alebo na plagátoch v meste. Pri výbere správnej marketingovej stratégie pre váš hotel je potrebné zvážiť niekoľko aspektov, ako sú dostupné zdroje, personál, cieľové publikum, lokalita, sezónnosť a ďalšie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa rozhodnete použiť kombináciu niekoľkých stratégií, aby ste prenikli na trh a oslovili všetky segmenty vašej cieľovej skupiny.

Význam hotelového digitálneho marketingu

Vzhľadom na to, že v súčasnosti je spotreba digitálnych médií na poprednom mieste, marketing hotelov sa väčšinou vykonáva online. Akékoľvek ťažkosti s nájdením vášho hotela online budú mať negatívny vplyv na počet rezervácií. Mali by ste si vytvoriť prítomnosť svojho hotela na kľúčových relevantných online platformách, aby vás ľudia mohli nájsť v priebehu niekoľkých sekúnd z pohodlia svojej pohovky a vykonať rezervácie. Viac ako 75 % cestovateľov používa vyhľadávače na nájdenie ubytovania, takže musíte byť na vrchole svojej SEO. V obsahu webových stránok používajte populárne kľúčové slová pre hotely a vyčleňte si rozpočet na platené reklamy na internete, pretože na stránke s výsledkami vyhľadávača dominujú reklamy týkajúce sa dopytov súvisiacich s hotelom.

Ponorte sa do analýzy webových stránok, zistite, odkiaľ si ľudia rezervujú, a potom zacieľte na tieto platformy zapojením a vytvorením konkurenčnej prítomnosti. Investovanie úsilia do konkrétnych platforiem, ako sú Facebook reklama, Instagram, Pinterest, Twitter a cestovateľské weby, je osvedčenou stratégiou na zvýšenie návštevnosti vašich webových stránok a miery konverzie. Možno nebudete excelovať na každej platforme, ale vaša prítomnosť zabezpečí, že vás ľudia používajúci rôzne formy digitálnych médií nájdu.

Hotelový mobilný marketing

Dominancia mobilných rezervácií je trendom už niekoľko rokov v súlade s oznámením spoločnosti Google, že dopyty používateľov v ich vyhľadávačoch sú vyššie na mobiloch ako na počítačoch. Hotelieri musia prijať stratégie, aby boli ich webové stránky vhodné pre mobilné zariadenia, aby prilákali cestovateľov z celého sveta. To, ako web reaguje na smartfóny, je nevyhnutné pre hotelový mobilný marketing. Ak chcete zlepšiť výkonnosť, príťažlivosť a používateľský dojem na svojom webe pre mobilné zariadenia, mali by ste zvážiť nasledujúce:

  1. Obsah by mal byť presný a písmo by malo byť vhodné pre mobilné zariadenia.
  2. Obmedzte používanie kontextových okien a Adobe Flash.
  3. Sprístupnite funkciu click-to-call.
  4. Povoľte mapy Google, aby ľudia mohli nájsť cestu do a z hotela.
  5. Prepojte logo svojho hotela s domovskou stránkou.
  6. Povoliť automatické dopĺňanie formulárov vracajúcich sa návštevníkov.
  7. Zatraktívnite stránku vytvorením kontrastu medzi fotografiami a farbami.
  8. Uistite sa, že vyhľadávací panel sa dá ľahko nájsť a navigovať.

Tieto kroky sú nevyhnutné, pretože prispievajú k skvelému používateľskému zážitku a rýchlej rýchlosti načítania webovej stránky, čo si Google cení. Keďže 85 % ľudí tvrdí, že informácie, ktoré nájdu na svojich smartfónoch, im pomáhajú pri rozhodovaní, buďte proaktívni pri zobrazovaní informácií používateľom mobilných zariadení. Ľudia najprv hľadajú ceny, fotografie, aktivity v okolí a čítajú recenzie na svojich mobiloch, takže sa uistite, že všetky relevantné informácie zobrazujete jednoduchým spôsobom, aby ste boli pred konkurenciou. Implementujte rezervačný systém prispôsobený pre mobilné zariadenia priamo na webovú stránku určenú pre mobilné zariadenia.

Hotelový e-mailový marketing

E-mailový marketing je jedným z nákladovo efektívnych a životaschopných spôsobov, ako osloviť hostí a podporiť priame rezervácie. V prvom rade musíte optimalizovať náš mailing list, ktorý by mal mať veľa perspektív. Malo by ísť o kvalitných potenciálnych zákazníkov, ktorých možno určiť analýzou minulých výsledkov. Tomuto procesu je možné napomôcť jednoducho vyplniteľnými formulármi na webovej stránke a osobným dopytovaním sa vašich zákazníkov počas pobytu. Potom, čo budete mať veľkú skupinu cieľového publika, môžete implementovať nasledujúce rady:

Zacielenie na opakujúcich sa hostí je nákladovo efektívnejšie ako vytváranie nových potenciálnych zákazníkov. Štatistiky ukazujú, že prilákanie nových hostí môže stáť 5 až 8-krát viac ako udržanie starých klientov. Ponúknite špeciálne ponuky a balíčky starým hosťom, aby ste zvýšili príjmy a vybudovali lepšie vzťahy so zákazníkmi.

Počas hlavnej sezóny sú ceny rezervácií vyššie, takže využite e-maily s tematikou sviatkov a prilákajte potenciálnych hostí. Ponúkajte zľavy a prispôsobené stimuly na posielanie cielených e-mailov počas špičiek. Posielajte tematicky orientované e-maily svojim predchádzajúcim klientom, najmä tým, ktorí míňali peniaze na inovácie. Zefektívnite svoj zoznam pomocou identifikácie zákazníckej základne, aby ste mali efektívny plán.

Ľudia si pamätajú 80 % toho, čo vidia, preto ich prilákajte prostredníctvom vizuálov v pošte. Upútajte pozornosť svojich hostí prostredníctvom úžasných fotografií vášho hotela a zvýšte angažovanosť. Skombinujte to s krátkymi a priamymi predmetmi, aby ste prilákali zákazníkov, aby otvorili poštu a videli, čo je vo vnútri.

Marketing na sociálnych sieťach pre hotely

Sociálne médiá sú najväčším kanálom na prilákanie potenciálnych zákazníkov a vytvorenie humbuku pre váš hotel prostredníctvom zapojenia zákazníkov. Štatisticky 52 % ľudí tvrdí, že cestovateľské fotografie ich priateľov a rodiny ich inšpirovali k cestovaniu. 40 % spotrebiteľov mladších ako 30 rokov uprednostňuje miesto, ktoré podporuje Instagram. Približne 97 % mileniálov zdieľa počas cestovania fotografie na sociálnych sieťach. Príspevky, ktoré označujú miesta, majú o 79 % väčšiu interakciu. 71 % cestovných kancelárií uvádza lepšie interakcie so zákazníkmi po tom, čo sa zaviazali k stratégii sociálnych médií.

Facebook marketingové stratégie pre hotely

Výskum ukázal, že 55 % používateľov Facebooku má rádo stránky súvisiace s typom výletu, ktorý plánujú. Reklamy na Facebooku prinášajú ročné príjmy 55 miliárd Eur, takže môžete odhadnúť, aký vplyv má marketing na Facebooku. Predtým, ako začnete ovplyvňovať potenciálnych zákazníkov na Facebooku, musíte mať značný počet sledovateľov, ktorých je možné získať organicky a prostredníctvom platenej reklamy.

Publikum pre svoj hotel môžete začať budovať organicky pozvaním priateľov a kontaktov vo svojich profesionálnych sieťach. Svoju stránku na Facebooku môžete prepojiť s webovou stránkou a e-mailmi. Ponúkajte pravidelné stimuly a povzbudzujte angažovanosť prostredníctvom súťaží. Riaďte sa pravidlom 80-20: hovorte o miestnej oblasti v 80 % svojich príspevkov a zvyšných 20 % venujte svojmu hotelu. Vykonajte krížovú propagáciu medzi rôznymi platformami sociálnych médií, ako sú Twitter, Pinterest alebo Instagram. Zanechajte pozitívne komentáre a poďakovanie k príspevkom, ktoré spomínajú vašu stránku.

Po založení stránky na Facebooku s veľkým počtom sledovateľov môžete použiť reklamnú taktiku na zvýšenie počtu rezervácií. Môžete uspieť vo vývoji konverzného lievika na Facebooku prostredníctvom rôznych nástrojov, ktoré poskytuje Facebook na propagáciu vášho podnikania.

Dynamické reklamy na cesty (DAT) vám umožňujú inzerovať používateľom, ktorí navštívili stránku, ale nezarezervovali si ju. V tomto sú cestujúci sledovaní prostredníctvom prehliadača a ponuky spojené s vaším hotelom sa zobrazujú, keď si prehliadajú iné stránky.

Dynamické reklamy pre cestovanie pre široké publikum sú v hre o krok vpred. Táto funkcia je určená hlavne pre inzerentov hotelov a umožňuje im osloviť potenciálnych hostí, ktorí majú v úmysle cestovať.

Zváženie cesty je ďalšou funkciou, ktorá posiela obsah ľuďom, ktorí plánujú cestu bez konkrétneho miesta.

Priamu rezerváciu hotelov cez Facebook môžete zvýšiť tým, že ponúknete špičkové služby aj jednému cestovateľovi a ich ústne vyjadrenie môže priniesť značné príjmy. Ak je cestovateľ ohromený a zdieľa fotografie a dobré recenzie so svojimi sledovateľmi na Facebooku, je to oveľa výkonnejšie a lacnejšie ako reklamy.

Priamu rezerváciu môžete podporiť aj tým, že svojim sledovateľom poskytnete pocit exkluzivity. Ponúkanie výhodných ponúk a znížených cien iba tým, ktorí označili vašu stránku páči sa mi, je tiež skvelý spôsob, ako zabezpečiť priame rezervácie. Rezervačný systém môžete dokonca prepojiť s facebookovou stránkou, takže hostia ani nemusia ísť na web, aby si rezervovali izbu. Vo svojich reklamách na Facebooku môžete mať kartu „rezervovať teraz“, ktorá sa priamo spája s vaším online rezervačným nástrojom. Takéto príspevky s výzvou na akciu môžu zvýšiť počet rezervácií na Facebooku. Tento marketingový kanál môžete ďalej optimalizovať integráciou chatbotov poháňaných AI do svojich účtov sociálnych médií.

Marketingové stratégie Instagramu pre hotely

Instagram je skvelý marketingový nástroj, pretože má čistý a jednoduchý informačný kanál, ktorý je úplne vhodný pre mobilné zariadenia. Medzi cestovateľmi patrí medzi obľúbené. Instagram inovoval reklamu pre firmy o funkcie ako „zavolať“, „získať trasu“ a „e-mail“. Mnohé spoločnosti budú môcť mať aj tlačidlá s výzvou na akciu „rezervovať“, alebo „získať vstupenky“. Firmy teraz môžu vidieť dôležité správy od zákazníkov v hlavnej schránke doručenej pošty na priame zasielanie správ. Implementácia konverzačnej AI na vašom Instagrame môže pomôcť spracovať množstvo správ a podporiť priame rezervácie.

Vysoko komplexný algoritmus Instagramu je teraz založený na algoritme informačného kanála v štýle Facebooku. Ako hotelová marketingová stratégia sa snažte poskytovať vysokokvalitný obsah, z ktorého sa používatelia Instagramu snažia získať výhody.

Ak chcete čo najlepšie využiť prítomnosť svojho hotela na Instagrame, postupujte podľa týchto pokynov:

Vytvorte príbeh značky prostredníctvom svojich príspevkov, ktoré by sa mali navzájom dopĺňať. Uverejňujte obrázky, ktoré odrážajú životný štýl vašej cieľovej zákazníckej základne.

Spojte sa s ľudským prvkom predstavením nasledovníkov tvrdo pracujúcemu personálu. Zdieľajte fotografie jedla, interakcie medzi personálom a hosťami a hostí, ktorí sa zabávajú, aby ste ukázali dynamickú atmosféru v hoteli.

Zdieľajte obsah o okolitých atrakciách a miestnych oblastiach, aby ste získali pocit z prostredia daného miesta. Choďte za hotel a zdieľajte obrázky scénických výhľadov a okolia. Keď nahráte obrázok, použite „funkciu fotografickej mapy“ a zadajte umiestnenie, aby sa obrázky dali vyhľadávať.

Nezabudnite použiť hashtagy. Keďže k príspevku nemôžete pridávať odkazy, na vyhľadávanie obsahu sú potrebné značky hash. Začnite konverzácie a zapojte sa do nich označovaním a komentovaním používateľov, ktorí používajú hashtagy vašej značky. Vytvorte personalizované značky hash pre svoj hotel a použite ich vo svojich príspevkoch.

Keďže krásne obrázky z ciest sú jedným z vrcholov Instagramu, experimentujte s rôznymi filtrami a rozloženiami, aby ste zvýšili krásu svojich hotelových fotografií.

SMS marketing pre hotely

Používanie služieb okamžitých správ na marketing je skvelý spôsob, ako budovať zapojenie hostí a poskytovať bezproblémové služby zákazníkom. Keďže trávime toľko času na mobilných telefónoch, výber SMS marketingu efektívne získava potenciálnych hostí a oslovuje existujúcich klientov. Viac ako 98 % SMS sa otvorí v priebehu prvých 90 sekúnd , čo z neho robí fantastický kanál na komunikáciu s vašou cieľovou zákazníckou základňou.

Pri marketingových SMS kampaniach pre hotely  zvážte nasledovné:

Získajte zákaznícke povolenie na odosielanie marketingových SMS prostredníctvom SMS správ. Dodržiavajte pokyny uvedené v programe, aby ste ochránili firmu pred právnymi poplatkami a nákladnými pokutami. To tiež zaisťuje, že posielate SMS len skutočne zainteresovanej zákazníckej základni. Výsledky pravdepodobne uvidíte vo vyššej miere zapojenia.

Nastavte si automatickú správu na privítanie nových hostí . Ak chcete posilniť váš vzťah, môžete im pripomenúť ich rezervácie, dostupné služby a vylepšenia a miestne atrakcie.

Na potvrdzovanie rezervácií môžete využiť SMS platformu, ktorá je užitočná najmä vtedy, ak váš hotel prechádza rušnou sezónou. Hosťom môžete posielať automatické texty, aby sa personál mohol sústrediť na iné veci.

Pomocou SMS marketingu môžete odpovedať na otázky a otázky vašich hostí. Často kladené otázky si môžete uložiť ako šablóny a povoliť tak automatické odpovede pre konkrétne kľúčové slová.

Hotel SEO - Optimalizácia pre vyhľadávače

Ak chcete, aby bol váš hotel viditeľný v Google reklame a iných vyhľadávačoch, musíte uprednostniť kľúčové funkcie optimalizácie pre vyhľadávače. 90% všetkej návštevnosti je prijímaných na prvej stránke Google, takže dôležitosť dobrého SEO, aby sa tam objavilo, by sa nemalo podceňovať. Tu je niekoľko tipov na optimalizáciu vašej SEO úspechu:

Preskúmajte kľúčové slová

Využite perspektívu hosťa a zamyslite sa nad tým, čo by mohol hľadať na Googli pri hľadaní hotelov. Podľa toho vytvorte zoznam kľúčových slov a použite ich v obsahu svojich webových stránok. Pred ich implementáciou sledujte, akú návštevnosť prinášajú. Začnite so zoznamom 10 kľúčových slov a sledujte ich výkonnosť, aby ste videli akýkoľvek rast.

Nastavte si účet Moja firma na Googli

Tento bezplatný zoznam umožňuje umiestniť informácie o vašom hoteli do správnych oblastí a zjednodušiť ich nájdenie. Poskytnite správne a podrobné informácie o svojom hoteli, ako je adresa, telefónne číslo, fotografie, recenzie, zoznam relevantného dostupného vybavenia a akýkoľvek iný obsah, ktorý platforma umožňuje.

Použite Google Ads na marketing hotelov

Ide o platenú službu, ale platíte len vtedy, keď reklama vygeneruje rezerváciu alebo kliknutie. Je to efektívny spôsob, ako zviditeľniť svoju prítomnosť na mapách Google a vo vyhľadávačoch Google. Sadzby za rezervácie sú vyššie, pretože to zjednodušuje požiadavky cestujúcich a zobrazuje výsledky špecifické pre ich potreby.

Pokračujte v čítaní

Sledovanie výkonnosti SEO je nevyhnutné na udržanie rebríčka. Táto stratégia si vyžaduje monitorovanie a príslušné úpravy. Musíte sledovať trendy vo vyhľadávaní a dopyte vo vašej oblasti a potom vytvoriť stratégiu pre obsah na webe. Keďže ročné obdobia výrazne ovplyvňujú rezervácie, musíte zmeniť kľúčové slová, ktoré sa odrážajú na blogoch, akciách a balíčkoch.

Vytvárajte kvalitný obsah

Google miluje vysokokvalitný obsah, takže sa uistite, že používate nový obsah a neustále ho aktualizujte, aby ste zvýšili šancu na konverziu. Obsah zahŕňa aj vizuály, takže použite vysokokvalitné obrázky, aby ste upútali pozornosť na web svojho hotela. K obrázkom môžete pripojiť kľúčové slová pre SEO optimalizáciu. Čím lepšia je kvalita obsahu, tým viac apeluje na algoritmus Google, čo zvyšuje návštevnosť vášho webu.

Pomocou služby Google Analytics môžete sledovať údaje a učiť sa z nich. Môžete identifikovať aspekty svojej webovej stránky, na ktorých je potrebné pracovať, a podľa toho vytvoriť stratégiu optimalizácie webovej lokality. Začnite vyhľadávaním a sledovaním nasledujúcich informácií :

  1. Ktoré kľúčové slová prinášajú najväčšiu návštevnosť?
  2. Pozrite si zobrazenia stránky vášho obsahu
  3. Skontrolujte, odkiaľ prichádza návštevnosť
  4. Aké zariadenia prinášajú najväčšiu návštevnosť?
  5. Ktorý zdroj návštevnosti je zodpovedný za najvyššie miery konverzie?

Hotelový video marketing

Video marketing je obzvlášť efektívna stratégia v hotelovom priemysle. Pozrime sa na pár štatistík. Viac ako jedna miliarda ľudí sleduje na YouTube viac ako šesť miliárd hodín videoobsahu mesačne a ľudia zdieľajú videoobsah desaťkrát viac ako iné formy obsahu. 80 % ľudí si pozrie video s obsahom viac než len prečítaním rovnakého obsahu. Cestovatelia čerpajú inšpiráciu pre svoje cestovateľské plány prostredníctvom videí, ako to navrhuje 54 % ľudí, ktorí používajú videá pri rozhodovaní o hoteloch. Ak zahrniete videá, vaša webová stránka má o 53 % vyššiu šancu , že sa zobrazí vo výsledkoch vyhľadávania Google. Ak je zahrnutá video prehliadka hotela, potom sa šance na rezerváciu zvýšia o 67 %.

Aj keď je sústredenie sa na príťažlivé vizuálne prvky kľúčové, nemali by ste si nechať ujsť príležitosť emocionálne sa spojiť s potenciálnymi hosťami. Podeľte sa o príbeh hotela a zahrňte nádherné obrázky, aby ste zvýšili návštevnosť a prilákali potenciálnych klientov. Videá sú fantastickým nástrojom na rozprávanie príbehov s obrovským potenciálom, takže nezabudnite na túto stratégiu vyčleniť vhodné zdroje, aby ste vytvorili vysokokvalitný obsah.

Trendy hotelového marketingu

Počas pandémie sme mohli pozorovať posun v hotelových marketingových stratégiách. Zaznamenali sme značný nárast v digitálnom marketingu, bezkontaktných službách a znížení interakcií medzi hosťami a personálom, aby sme zaistili maximálnu bezpečnosť. Niektoré z týchto zmien tu zostanú a nové trendy stúpajú.

Marketing zákazníckej skúsenosti

Táto marketingová stratégia závisí skôr od zamerania sa na skúsenosti ako na produkty alebo služby. Zahŕňa techniky implementované hotelmi, ktoré zlepšujú zážitok hosťa počas pobytu v hoteli. Hotely môžu zlepšiť marketing zákazníckej skúsenosti tým, že ponúknu vylepšenie výberu izieb alebo ponechajú hosťom balíček starostlivosti, aby sa cítili výnimočne a vytvorili si spomienku na pozitívnu skúsenosť počas pobytu. Je to všetko o poskytovaní služieb najvyššej kvality a upgradov, keď sú hostia na pozemku alebo v interakcii s podnikom. Využitím aspektu zážitkov si hotely budujú silný vzťah so svojou klientelou a zabezpečujú dlhodobý vzťah.

Hlasové vyhľadávanie

Technologický pokrok zaznamenal rýchly rast hlasového vyhľadávania ako marketingového trendu. Zákazníci si teraz môžu rezervovať hotel jednoducho prostredníctvom hlasových príkazov na svojich zariadeniach inteligentnej domácnosti. Hotely by teraz mali začať speňažovať tento technologický aspekt. Hlasové príkazy môžu byť inštalované aj v hotelových izbách, čím sa zvyšuje používateľská skúsenosť a priťahuje klientov. Inštalácia inteligentných reproduktorov a inteligentných rozbočovačov v hotelových izbách môže dať hosťom vedieť o atrakciách v okolí a rezervovať si hotelové služby bez toho, aby dvíhali telefón alebo stlačali tlačidlá. Hlasové vyhľadávanie tiež skracuje čas odozvy a všetky informácie budú aktuálne, takže budú presnejšie ako interakcia medzi ľuďmi. Hotel sa bude javiť ako pokročilá, technologicky gramotná značka, vďaka čomu bude vyzerať nad konkurenciou.

Influencer marketing

Táto stratégia sa týka oslovovania ľudí, ktorí majú významnú prítomnosť na sociálnych sieťach. Ich online prítomnosť dostane marketingové správy hotela k publiku, na ktoré chcete zacieliť. Influenceri si vytvorili sledovanie fanúšikov, ktoré pozostáva najmä zo špecifických demografických skupín, aby mohli ovplyvňovať rozhodnutia svojho publika. Hotely môžu spolupracovať s ovplyvňovateľmi z oblasti cestovania a inými, aby vytvorili príspevky na sociálnych sieťach, videá a písaný obsah na propagáciu svojho majetku.

Obsah vytvorený používateľmi

Táto marketingová myšlienka je založená na obsahu, ktorý vytvárajú a zdieľajú zákazníci hotela. Obsah vytvorený používateľmi zahŕňa videá, fotografie a recenzie zdieľané na sociálnych sieťach a osobných blogoch. To zaisťuje solídnu používateľskú základňu, pretože pozitívna spätná väzba pochádza od skutočných každodenných zákazníkov a nie od nejakej známej celebrity alebo značky. To zvyšuje dôveru publika v podnikanie a je pravdepodobnejšie, že sa premenia na zákazníkov. Hotely to môžu využiť tak, že pre svoj hotel vytvoria hashtagy a propagujú ich na Instagrame. Hotely môžu v okolí budovy inštalovať vizuálne príťažlivé fotografické kabíny, ktoré povzbudzujú zákazníkov, aby robili fotografie a videá.

Personalizovaný marketing

Zahŕňa poskytovanie propagačného obsahu konkrétnemu cieľovému jednotlivcovi alebo publiku. Deje sa tak najmä prostredníctvom zberu údajov, digitálnej automatizácie a analýzy údajov, pričom konečným cieľom je ukázať obsah relevantný pre každého jednotlivca. Údaje zhromaždené pre personalizačný marketing sú prostredníctvom záznamov, histórie prehliadania alebo interných databáz. Konverzný pomer v takomto marketingu je vyšší, pretože rezonuje s jednotlivcami, ktorí hľadajú špecifické potreby, služby a záujmy. V rôznych marketingových kanáloch je väčšia konzistentnosť, či už ide o e-maily, sociálne médiá alebo odporúčania pri prehliadaní iných stránok.

Rozšírená realita

Funguje tak, že pomocou počítačovej technológie mení realitu okolo používateľa. Dá sa to prirovnať k virtuálnej realite (VR), hoci sa líši tým, že VR úplne nahrádza fyzické okolie. Rozšírená realita vylepšuje skutočné prostredie v reálnom čase. Môžete ho zažiť prostredníctvom smartfónov, náhlavných súprav alebo tabletov. Majitelia hotelov implementujú túto stratégiu, pretože zlepšuje prostredie hotela a hotelovej izby, ktoré predávajú. Umocňuje aj zážitok z prieskumu okolia. Mnoho hotelov implementuje technológiu AR, aby prilákali zákazníkov, aby mali lepší zážitok.

Retargeting

Až 81 % návštevníkov webu opustí web pred rezerváciou hotela, takže retargeting sa stáva nevyhnutným na zvýšenie miery konverzie. Retargeting je vynikajúci spôsob, ako sa spojiť s používateľmi, ktorí interagovali s firmou a navštívili stránku. Na týchto používateľov môžete zacieliť konkrétne marketingové správy, napríklad im ukázať obrázky miestnosti, na ktorú sa pozerali. Stratégia opätovného zacielenia funguje, pretože hotel vie, že používateľ prejavil nejaký záujem a potom bol rozptyľovaný a opustený. Môžete im to pripomenúť lákavými ponukami a grafickými reklamami, zatiaľ čo si budú prehliadať iné stránky a priviesť ich späť k rezervácii. Stratégia opätovného zacielenia môže znížiť mieru opustenia a pomôcť pri uzatváraní viacerých priamych rezervácií.

Úloha chatbotov a AI v hotelovom marketingu

Chatboti a umelá inteligencia v hotelovom marketingu môžu podporiť priame rezervácie a zlepšiť zákaznícku skúsenosť, pretože poskytujú personalizovanejšiu skúsenosť ešte pred začatím procesu rezervácie. Robia inteligentné odporúčania na základe preferencií hostí, ktoré sú prospešné pre zákazníkov aj pre hotel.

Zlepšite zážitok hostí prostredníctvom chatbotov

Používanie chatbotov ako formy zákazníckych služieb môže pomôcť hotelu poskytovať vysokokvalitné služby. Ide o technologicky vyspelý spôsob nastavenia automatických odpovedí na bežné otázky týkajúce sa rezervácií, izbovej služby, dostupných zariadení a miestnych atrakcií. Táto funkcia pomáha pri interakcii s klientmi, aj keď je personál nedostupný. Zákazníci majú vysoké očakávania od pohostinských služieb, takže chatbot je skvelý spôsob, ako poskytovať 24/7 zákaznícky servis s okamžitými odpoveďami. Funkcia chatbota tiež podporuje detekciu viacerých jazykov a automatizáciu prekladu na odstránenie jazykových bariér.

Pozdvihnite cestu hostí pomocou riešení založených na AI

Moderný hotelový priemysel využíva umelú inteligenciu (AI) ako jednu zo svojich kľúčových zložiek v marketingu. AI chatbot poskytuje okamžité odpovede na otázky zákazníkov kedykoľvek počas dňa. Tie sú sofistikovanejšie, keďže odpovedajú na otázky zákazníkov podľa ich jazyka a štýlu komunikácie. AI tiež pomáha hotelom odosielať personalizované marketingové správy vybranému zoznamu zákazníkov. Dokonca aj roboty riadené AI môžu byť zamestnané v hoteli, aby zákazníkom poskytli futuristický zážitok. Umelá inteligencia sa dá použiť aj na analýzu údajov a urýchliť proces pre personalizovanejšie služby zákazníkom.

Hotelové marketingové nápady pre rôzne typy hotelov

Je nevyhnutné poznať cieľové publikum a hovoriť ich jazykom ako forma marketingovej stratégie. Ak chcete, aby sa vaša firma rozmohla, musíte si vytvoriť značku a osloviť cestovateľov. Tu je niekoľko nápadov, ktoré sa zameriavajú na marketing založený na kategóriách cestovateľov.

Marketing luxusných hotelov

Luxusné hotely sa zameriavajú na ľudí, ktorí míňajú viac peňazí, aby zlepšili svoj zážitok. Tie pozostávajú najmä z vekovej skupiny 25-49 a cestujú vo dvojici. Chcú prvotriedne luxusné izby a zákaznícky zážitok na relaxáciu a zábavu. Pri výbere väčšinou závisia od online recenzií a referencií. Ľudia v hoteli očakávajú luxusné vybavenie, ako je služba s obsluhou, kúpele, concierge, salón a dobré jedlo. Luxusné hotelové izby majú vo všeobecnosti rozlohu 430 až 4 000 štvorcových metrov s vysokokvalitnou posteľnou bielizňou, značkovými výrobkami a vaňami s tryskami, takže sa hostia cítia blahodárne. Marketing luxusných hotelov by mal byť viac personalizovaný, zamerať sa na to, čo hosť chce, a zacieliť na neho marketingové správy prispôsobené individuálnym záujmom a úrovniam disponibilného príjmu.

Marketing butikového hotela

Butikové hotely sú tiež luxusné hotely, ale s lacnejšími cenami. Vo všeobecnosti sú tiež menšie, majú menej ako 100 izieb ako veľké reťazce. Ponúkajú osobnejšiu skúsenosť a majú jedinečný štýl. Pri marketingu butikového hotela by ste sa mali zamerať na to, aby ste zákazníkom poskytli autentický miestny zážitok zahrnutím miestneho umenia a jedla z miestnych zdrojov, písaním o skrytých drahokamoch v oblasti a zdôrazňovaním spojenia vášho hotela s okolím.

Ide o vytvorenie zážitku, ktorý si zákazníci odnesú domov a zapamätajú si ho. Zapojte miestnych umelcov a hudobníkov na predstavenia, rozprávajte sa o prebiehajúcich aktivitách v okolí a propagujte zdravý život vytváraním personalizovaných wellness balíčkov. Prevádzkujte vysoko prispôsobené marketingové kampane zamerané na konkrétne záujmy, ako sú kúpeľní nadšenci alebo gurmáni.

Globálny hotelový marketing

Keďže medzinárodní cestujúci majú rôzne potreby a preferencie, aj marketingová stratégia si vyžaduje odlišný prístup. Prvá vec, ktorá pritiahne zahraničných turistov, je vytvoriť viacjazyčný web. Obsah vašej webovej stránky by mal byť napísaný v priamočiarejšom jazyku, aby sa dal presnejšie automaticky preložiť do rôznych jazykov, ktoré vyhovujú cestujúcim z iných krajín. Upozornite na miestne atrakcie, aby ste oslovili svetových turistov. Pridajte blogy o udalostiach a aktivitách v okolí hotela, aby ste oslovili medzinárodných cestovateľov, ktorí hľadajú pohlcujúci miestny zážitok pri návšteve novej krajiny.

 

Nezávislý hotelový marketing

Nezávislí cestovatelia radi chodia na výlety sólo a radšej kontrolujú svoj rozvrh pred účasťou na skupinových aktivitách. Sú to predovšetkým mladí ľudia s rôznou úrovňou príjmov. Cestujú za kultúrnym zážitkom a hľadajú dobrodružstvá. Ak chcete obchodovať s takýmito cielenými jednotlivcami, musíte držať krok s najnovšími trendmi, pretože jednotliví cestovatelia sa pri recenziách a prieskumoch spoliehajú na sociálne médiá.

Budovanie silnej digitálnej prítomnosti je veľmi dôležité na prilákanie tejto zákazníckej základne. Zdieľajte atraktívne fotografie a videá z okolia hotela a hostí leňošiacich v hoteli na svojich platformách sociálnych médií a digitálnych kanáloch. Oslovte potenciálnych zákazníkov tým, že im ponúknete dovolenkové balíčky a zvýhodnené ceny. Vždy uznávajte recenzie zanechané zákazníkmi, či už sú dobré alebo zlé. Vytvorte si základňu lojálnych hostí kurátorstvom služieb prispôsobených individuálnemu vkusu a preferenciám.

Hotelový marketing a predaj

Predajný tím nemôže pracovať sám na generovaní výnosov a marketingový tím nemôže vytvoriť správnu marketingovú stratégiu bez údajov o zákazníkoch (poskytnutých predajným tímom). Predajný a marketingový tím musí spolupracovať na efektívnej správe údajov o hosťoch a pravidelne diskutovať o budovaní obchodných plánov, ktoré budú generovať vysoké príjmy a prispejú k rastu hotela.

Dôležitosť jednotného prístupu na zvýšenie výnosov

Rôzne komponenty musia spolupracovať, aby denne generovali príjmy. Ide o predaj správnej miestnosti správnemu klientovi prostredníctvom správneho distribučného kanála za správnu cenu, aby sa dosiahol optimálny výnos. Rôzne komponenty, ako je predpovedanie dopytu, segmentácia zákazníkov, správa zásob a cenové plány, spolupracujú pri ovplyvňovaní finančného rastu hotela:

Segmentujte zákaznícku základňu podľa demografických faktorov, dôvodu cestovania, dĺžky pobytu a rezervačného kanála.

Predpovedanie dopytu možno vykonať štúdiom predchádzajúceho dopytu a sezónnej obsadenosti, nastavením balíkov na správny distribučný kanál a zodpovedajúcim vytváraním propagačných akcií.

Z hľadiska hotelového priemyslu sa inventár vzťahuje na izbu, takže ju predávajte prostredníctvom rôznych kanálov, ako sú e-maily, sociálne médiá, cestovné kancelárie a priame rezervácie v závislosti od segmentácie zákazníkov. Prognóza dopytu môže pomôcť pri vyvážení zásob s maximalizáciou výnosov.

Skontrolujte trendy v rezerváciách a analyzujte trh, aby ste nastavili optimálne ceny izieb na zvýšenie výnosov. Analýza dopytu a skoré nastavenie sadzby je tiež dôležité, pretože mnohí zákazníci uprednostňujú skorú rezerváciu.

Ako zlepšiť spoluprácu a komunikáciu medzi obchodnými a marketingovými tímami hotelov

Marketingový a predajný tím hotela je priamo zodpovedný za generovanie príjmov a ziskovosť podnikania. Obaja musia spolupracovať na vypracovaní obchodného plánu a stratégii na zvýšenie príjmov. Zlepšenie spolupráce a komunikácie v rôznych oblastiach je životne dôležité pre dosahovanie ziskov v rôznych obchodných oblastiach, ako je obsadenosť izieb, rezervácie rekreačných zariadení, návšteva podujatí alebo rezervácie reštaurácií.

Nechajte obchodný a marketingový tím hovoriť, aby ste dosiahli spoluprácu a synergiu. Predajný tím môže poskytnúť prehľad o požiadavkách zákazníkov a pomôcť marketingovému tímu vyvinúť kampane na digitálnych a sociálnych médiách, aby prilákali cieľové publikum, aby si všimlo Váš hotel. Použite softvér na riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM) na zlepšenie interakcie medzi rôznymi tímami v hoteli, analýzu údajov a zefektívnenie procesu na zvýšenie ziskov. Tímy musia sledovať procesy a pravidelne kontrolovať pokrok vo výnosoch a v prípade potreby vykonať zmeny.

Zhrnutie: Správna marketingová stratégia hotela – kde začať?

Tento článok skúmal celý rad hotelových marketingových stratégií, digitálnych marketingových kanálov, trendov v odvetví a ďalších aspektov marketingu, ktoré musíte zvážiť pri vývoji správnej marketingovej stratégie pre váš hotel. Preskúmanie najlepších marketingových nápadov si vyžaduje čas, ale existuje niekoľko zásad, s ktorými by ste mali začať čo najskôr, a potom môžete zvážiť pokročilejšie stratégie.

Atraktívny web

Prvý dojem vášho hotela sa odráža prostredníctvom webovej stránky, takže by mala byť príjemná, užitočná, informatívna a užívateľsky prívetivá. Štatisticky sa 65 % rezervácií v ten istý deň uskutočňuje prostredníctvom smartfónov, takže optimalizácia je kľúčová. Pridajte obrázky izieb, kúpeľní a salónikov, aby si hostia mohli predstaviť svoj pobyt. Zoznam vybavenia by sa mal dať ľahko nájsť a mal by byť aktuálny. Implementácia chatbota poháňaného AI je skvelý nápad, ako zaujať návštevníkov webu a pomôcť im pri navigácii na webe.

Prítomnosť sociálnych médií

Urobte zo svojich sociálnych médií zdroj pre hostí a miestnych obyvateľov. Implementujte rôzne spôsoby, ako zaujať hostí na rôznych platformách sociálnych médií. Uistite sa, že na svojich platformách sociálnych médií zvýrazníte polohu, vybavenie a personál. Keďže každý profil sociálnych médií je novým komunikačným kanálom, môžete zvážiť riešenie, ktoré zjednoduší všetky správy do jedného komunikačného centra pre hostí .

Manažment vzťahov so zákazníkmi hotela

Vaša efektívna hotelová marketingová stratégia by mala zahŕňať softvér na riadenie vzťahov so zákazníkmi. Vybudujte si silný vzťah so svojimi predchádzajúcimi klientmi tým, že ich budete zapájať a budete ich informovať. Softvér CRM môže tiež generovať cenné informácie o vašich zákazníkoch, ktoré pomáhajú formovať vašu stratégiu.

Riadenie reputácie hotela

Raz za čas sa nájde naštvaný zákazník, ktorý zanechá na internete negatívnu recenziu. Pre firmu môže byť škodlivé nechať negatívny komentár bez odpovede. Vytvorte stratégiu riadenia reputácie, ktorá konštruktívne rieši všetku spätnú väzbu.

Komu pomáhame s cielenou reklamou

Napísali o nás

Anna

Anna

Maximálna spokojnosť. Profesionalita, ochota, ľudsky prístup a odbornosť je u tejto spoločnosti samozrejmosťou. 100% odporúčam.
Marek

Marek

Bol som veľmi spokojný, k tomu nič viac netreba, maximálna spokojnosť.
Ján

Ján

Som veľmi spokojný. Marketingová agentúra odviedla vynikajúcu prácu. Sú nesmierne kreatívni s profesionálnym prístupom na úrovni.
Miro

Miro

Odborník na vysokej úrovni, s praxou s Google Ads a Google Analytics, môžem len odporučiť
Silvia

Silvia

Profesionalita, rýchlosť a ochota je 100% zaručená. Otázky a problémy ktoré treba vyriešiť sú vybavené lusknutím prsta ;-). Určite odporúčam.
Monika

Monika

Profesionálny a zároveň ľudský prístup

Pomôžeme Vám?